| Tarih: 20-05-2012, Saat: 05:13Hoşgeldin, Ziyaretçi: | |
Cahillik |
|||
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi
|
|||
|
|
|||
Konu Bilgileri ![]() |
|||
|
|
|||
|
Konu Tarihi: 13-11-2011 02:26
Ben 2 sene plastik kaplarda kaplumbaga baktım 3 tane kaplumbagamı kaybettim yazın ingilterede gittigim sehirde ole bir kaplumbaga akvaryumu gördümki bu beni inanılmaz etkiledi genis yüzme alanı gayet saglıklı bakımlı kaplumbagalar temiz su dönünce ilk işim bu işi arastırmak oldu internetten kendi imkanlarımlada birseyler yapabilecegimi ögrendim babamın tepkisi bu konuda beni cok sasırttı kaplumbaga akvumdamı bakılır o yüzcek hayvan degil bu konuda resmen kavga ettik ben sadece kendi fikrimi ona sölemistim onun fikri benim amacımı degistiremezdi sonunda parayı hazırlayıp petshopa girdim
adamla konustuktan sonra akvaryum istiyorum dedim sectim adam dedi ne balıgı besleyeceksin dedim kaplumbaga beslicem biraz sırıttı yüzmeyi bilmezki kaplumbaga dedi ve bundan sonra siz düsünün bilir dedim nefesini nasıl tutcak o kadar uzun dedi dedim kurun alanı olacak o zaman tamam dedi.Akvaryumu aldımhazırladım ve bende bilincli bir hayvansever olarak aranıza katıldım burdan diyecegim son söz belki bu ulkede en bilinsizle ticaret yapılan hayvan kaplumbaga bunu ailemdende petshoptan bizzat gorerek yasadım. |
|
Konu Tarihi: 13-11-2011 02:35
bende 2 kaplumbağa kaybettim plastik kapta sonra anladımki bu kapla falan olmuo araştırırken bu siteyi buldum herşeyim tamam artık hiçbir sıkıntım yok
yeni bir pet shop gordum icinde ic filitresi ısıtıcısı kuru alanı falan vardı genelleme yapılamaz ama genede plastik kap( ölüm fanusu ) ticari olarak icat edilmiş kaplumbağa evi |
|
|
|
Konu Tarihi: 13-11-2011 02:45
Aynen Petshopçularda hayvan sevgisi bile yok ben kapluşları alırken adam direk poşete koydu su koymayacakmısınız dedım boğulur koyarsam dedi
sonra tüm pet shopları gezdim ısıtıcı filtre almak için hepsi kaplumbağaya gerekmez dedi tabi onları dinlemedim aldım herşeyi geldim eve hatta bi pet shopçuyla kavga ettik ben internette araştırdım böyle olacak diyorum adam gerekmez diyor sonra dedi sor onlara bakalım cinsiyeti nasıl anlaşılır nasıl dedim alttaki izlerden miş iyi günler diyip çıktım sonra sera raffy p almak için 3 pet shop gezdim hepside sera raffy p deyince haaa dediler sonunda birinde buldum 100ml si ne kadar dedim 20 tl dedi bende internette bunlar 6 tl dedim adam bişey demeden geri koydu
|
|
|
|
Konu Tarihi: 13-11-2011 01:45
Aslında bütün pet shoplar kötü değil
Benim kaplumbağalarımı aldığım pet shop akvaryumda besliyordu ve su miktarı yüksekti kayanın üstünde güneşlenen minicik kaplumbağalar çok tatlıydı bundan olacakkı benim kapluşlarım aldığımda 4 cm idi satıcı bana ölüm fanusu ve yem verdiğinde en iyi akvaryumda bakılır demişti ama annem bu yeter dedi sonra yaptığım araştırmalarda akvaryumun hayati olduğunu öğrendim Mazemelerimi temin ettiğim pet shop farklı ve ısıtıcı sera felan sorduğumda haaa gibi bir tepkisi olmadı ama tabi çok kötü şartlarda olanlarıda var
|
|
|
|
|
|
« Eski Konular | Yeni Konular »
|
|
|
|
|
Konu Bağlantı Araçları |
|

Konu Bilgileri 
bilir dedim nefesini nasıl tutcak o kadar uzun dedi dedim kurun alanı olacak o zaman tamam dedi.Akvaryumu aldım
iyi günler diyip çıktım sonra sera raffy p almak için 3 pet shop gezdim hepside sera raffy p deyince haaa dediler sonunda birinde buldum 100ml si ne kadar dedim 20 tl dedi bende internette bunlar 6 tl dedim adam bişey demeden geri koydu
Ölüm fanusunda 10 tane minicik kapluş bakanlarıda var