| Tarih: 20-05-2012, Saat: 06:10Hoşgeldin, Ziyaretçi: | |
Kaya Tuzu |
|||
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi
|
|||
|
|
|||
Konu Bilgileri ![]() |
|||
|
|
|||
|
|
|
Konu Tarihi: 12-11-2011 02:32
Kaya tuzu genelde akvaryum ve malzemelerinde hijyen amaçlı kullanılır. Tuz zaten iyi bir antibakteriyeldir. Örneğin akvaryumda bir hastalık olduğunda yada uzun süre dıarıda beklemiş bir şeyi akvaryuma koymak istediğinizde tuzla ovup, iyi bir durulama sonrası kullanabilirsiniz.
Bunun dışında kaya tuzunu başka amaçla kullanımı var mı en azından kaplumbağa akvaryumu için bilemiyorum. |
|
|
|
Konu Tarihi: 12-11-2011 02:43
Genelde büyük su değişimlerinde 1 kaşık kadar tuz koyarlar; mavi damla yerine de kullananlar var. Ancak filtreniz var ise, ve düzenli su değişimi yapıyorsanız(%10-20) bunlara gerek yok. Dediğim gibi balıklarda çok kolay mantar ve diğer hastalıklar oluşabildiği için hijyen amaçlı kullanıldığını duydum.
|
|
|
|
Konu Tarihi: 12-11-2011 02:50
İsterseniz kullanın zararı olmaz. Dediğim gibi düzenli filtre temizliği, haftalık su değişimleri zaten hijyeni koruyan bir şey. Az miktarda kullanmanın bir zararı olmaz. Ben şahsen mavi damlayı dahi sadece akvaryumun ilk kurulumunda kullanıyorum. Çünkü yararlı bakterileri de öldürüyor.
|
|
|
|
Konu Tarihi: 12-11-2011 02:56
Dediğim gibi koruma amaçlı kullanılabilir. Ancak sudaki atıkları parçalamaya yarayan yararlı bakterileri de öldürdüğü için kullanmıyorum. Ben filtremin içini sünger, elyaf ve seramiklerle modifiye ettim kurulmuş düzeni bozmak istemiyorum. Çünkü su değerleri çok uzun sürede oturuyor. İçme suyu da kullandığım için mavi damla yada tuz kullanmaya 6 aydır gerek duymadım.
Ama az miktarda su değişimlerinde kullanabilirsiniz yine de içiniz rahat etsin diye. |
|
|
|
Konu Tarihi: 12-11-2011 02:59
(Bu konu en son: 12-11-2011 tarihinde, saat: 03:00 düzenlenmiştir. Konuyu düzenleyen: lebisusnac.)
Teşekkür ederm yardımınız için (:
Kaplumbağalarımda kaya tuzunu kullanmayacağım ama balıklarıma kullanyımmı bilindiği üzre lepistes balıklarının kaçınılmaz hastalığı kuyruk erimesi mutlaka benim balıklarımdada olacaktır bunu kullanılmasının yararlı olduğunu okudum bir sayfada kullanmalımıyım ? (12-11-2011 02:58)emronyus Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Eğer dışarıda falan dolaştırıyorsanız akvaryuma koymadan önce yıkarken şampuan niyetine kullanabilirsiniz. Ama gözlere temas etmemesine dikkat.Dışarda dolaştırmayı tercih etmiyorum bana gerksiz geliyor
|
|
« Eski Konular | Yeni Konular »
|
|
Konu Bağlantı Araçları |
|

Konu Bilgileri