Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinal Görünüm: Akvaryum-Teraryum-Paludaryum Farkı
Şu Anda Kısıtlanmış Görüntüleme Modundasınız. Orjinal Görünüm için, Buraya Tıklayın
Bu konuyu açıklığa kavuşturalım.Su kaplumbağaları ne bir akvaryumda ne de bir teraryumda bakılır.Onlar "paludaryum"da beslenir.Zaten çok karıştırılan bir kaç terimdir bu üçü.Bu bakım ortamlarını inceleyelim.

Akvaryum:İçinde tamamen su bulunduran bir bakım ortamıdır.Balık vb. canlıların yaşadığı bir ortamdır."Aqua" ingilizcede bilindiği üzere su anlamına gelir.

Teraryum:İçi tamamen kuru bir bakım ortamıdır.Hiç su bulunmaz.Kara canlıları yaşayabilir.İguana , kuş , hamster ,tarantula , kara kaplumbağası vb. hayvanların yaşadığı bir ortamdır.

Paludaryum:İçi yarı su yarı kuru alan olan bir bakım alanıdır.Diğer bir değişle bir su kenarı örneğidir.Su kaplumbağası , timsah , çeşitli cins kurbağa vb. hayvanların yaşadığı bir ortamdır.

Akvaryum=Su
Teraryum=Kuru yer
Paludaryum=Kuru yer+su

paylaşım için teşekkürler
Teşekkürler Gerçekten Çok İyi Oldu Öğrendiğim Wink
Teşekürler ilki bu konuya bakmısım Smile Paludaryum a Akvaryum diodum :S
ben kaplumbagama akvaryum içinde baktıgım için düz hesap olarak direk "akvaryum" diyordum kaplumbagamı yasattıgım alana : ) bilgiler için tşk Wink
güzel bi konu benimkide bir kaplumbağa kabı var fazla büyük deil ama ona yetiyo büyüdükçe değiştiriyorum kabını kabını değişmesinden çok hoşlanıo helede bazen su dolu bir kabın içine koyup yüzdürüyorum çok sevio dalıo çıkıo yüzüo
güzel bir paylaşım her biri birbirinden hoş gerçekten insanın ruhunu okşuyor Smile
Big Grin teşşekür ederim hiç anlamamıştım sonunda çaktm Big Grin:DBig Grin
pufff ya paludaryumun alasına layık dostlarımız ama imkanlar sınırlı malesef..
Çok tşkr gerçekten ben 6 senedir kapluşlarım zeytin ve reçelle beraberim ama bu ayrımı bilmiyordum=))
Sayfalar: 1 2
Referans URL