Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Akvaryum-Teraryum-Paludaryum Farkı
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2 3
Bu konuyu açıklığa kavuşturalım.Su kaplumbağaları ne bir akvaryumda ne de bir teraryumda bakılır.Onlar "paludaryum"da beslenir.Zaten çok karıştırılan bir kaç terimdir bu üçü.Bu bakım ortamlarını inceleyelim.

Akvaryum:İçinde tamamen su bulunduran bir bakım ortamıdır.Balık vb. canlıların yaşadığı bir ortamdır."Aqua" ingilizcede bilindiği üzere su anlamına gelir.

[Resim: www.yeniresim.com_-_Akvaryum_Resimleri_-...varyum.jpg]

Teraryum:İçi tamamen kuru bir bakım ortamıdır.Hiç su bulunmaz.Kara canlıları yaşayabilir.İguana , kuş , hamster ,tarantula , kara kaplumbağası vb. hayvanların yaşadığı bir ortamdır.

[Resim: yuva_01_.jpg]

Paludaryum:İçi yarı su yarı kuru alan olan bir bakım alanıdır.Diğer bir değişle bir su kenarı örneğidir.Su kaplumbağası , timsah , çeşitli cins kurbağa vb. hayvanların yaşadığı bir ortamdır.

Akvaryum=Su
Teraryum=Kuru yer
Paludaryum=Kuru yer+su

[Resim: 6887_5.jpg]
paylaşım için teşekkürler
Teşekkürler Gerçekten Çok İyi Oldu Öğrendiğim ;)
Teşekürler iyi ki bu konuya bakmısım 7b8499a6 Paludaryum a Akvaryum diyordum :S

Edit tubidik: Türkçe'mize özen gösterelim.
ben kaplumbagama akvaryum içinde baktıgım için düz hesap olarak direk "akvaryum" diyordum kaplumbagamı yasattıgım alana : ) bilgiler için tşk ;)
Güzel bir konu benimkinin de bir kaplumbağa kabı var fazla büyük değil ama ona yetiyor büyüdükçe değiştiriyorum kabını kabının değişmesinden çok hoşlanıyor hele de bazen su dolu bir kabın içine koyup yüzdürüyorum çok seviyor dalıyor çıkıyor yüzüyor

Edit tubidik: Türkçe'mize özen gösterelim.
güzel bir paylaşım her biri birbirinden hoş gerçekten insanın ruhunu okşuyor 7b8499a6
Biggrin teşşekür ederim hiç anlamamıştım sonunda çaktm BiggrinBiggrinBiggrin
pufff ya paludaryumun alasına layık dostlarımız ama imkanlar sınırlı malesef..
Çok tşkr gerçekten ben 6 senedir kapluşlarım zeytin ve reçelle beraberim ama bu ayrımı bilmiyordum=))
Sayfa: 1 2 3
Referans URL