Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: akvaryumuma kuru alan yaptım ama bizim veled sudan çıkmıyor..
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2
kuru alanım gayet sıcak aslında. filtre konusunda da haklısınız hafta sonu halediyorum o problemi de.. yani hiç bi şekilde kuru alana çıkmıyor şimdilik.. bende kuru alanın kenarlarına çit görevi görücek birşeyler koyup zorla çıkardım bu gün ve geine gerine ısındı bi yarım saatt.. sonra serbest bırakınca suya atladı yine..
başka bir sorunum da kuru alana çıktığı anda kaka yapıyor. sudayken yapamıyr olma olasılığı var mı?? ya da korktuğu için mi öyle 7b8499a6
Korktuğu için öyledir endişe etmeyin bu yüzden ve zorla tutmanıza gerek yok bir önceki konunuzda da yazdığım gibi kendisi alıştıkça çıkacaktır kuru alanınız gerekli şartlara da sahip olduğuna göre. Rica ederim (:
bir kere akvaryumunuz çok bulanık.ufak bir filtre alırsanız iyi olur.ayrıca kaplumbağada yeni alınmış ve alışma döneminde.bir süre sonra alışır.
Akvaryumuma 2 adet derece aldım (eminemre'nin tavsiyesi üzerine) biri kuru alan için ve dieri suyun altı için.
suyun içindeki derece tam ısının 28 olduğunu gösteriyor.
suyun dışındaki derece ise gündüzleri 26-27 akşam ise doğal gaz peteklerininde yardımı ile 30-31 derece oluyor.
Kaplumbağalarım genellikle suyun içinde taşların arasında yem arıyor,taşları kaldırarak altlarına giriyor(sanırım orada uyuyorlarBiggrin) ve çok yaramazlık yapıyorlar.gece uyurken 1-2 defa denk geldi kuru alana çıkmaları.
sizce kuru alandaki ısı yeterlimi?
Kuru alanın sıcaklığı eğer sudan yüksek olmazsa kuru alana çıkmaz. Çıkarlarsa da hasta olurlar. Kuru alanın sıcaklığı 32-35C derece olması normal. Bunu da kalorifer yada oda sıcaklığı ile sağlayamazsınız. Kuru alanın üstüne tutulmuş 25-40 wattlık ısı yayan bir ampül mutlaka gereklidir. En kısa sürede temin ederseniz bir masalambasına da takabilirsiniz illa özel bir lamba gerekmiyor çıkıp güneşlendiklerini görebilirsiniz 7b8499a6
Sayfa: 1 2
Referans URL