Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: ısıtıcınızın elektrik sarfiyatı nedir ?
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2
ben kısaca bir araştırma yaptım merak ettim baya bi 100 yaklaşık akvaryumla ilgili forumları gezdim 100 watlık bir ısıtıcının aylık faturaya yansımasını göstermek istedim sizlere yorumlarınızı bekliyorum..

100wx24w=2400w günlük sarfiyat
2400wx30gün=72,000w
72,000w=72 kw
72x0,246 Ykrş.=17,712 tl
olarak hesabladım tabi sizlerde araştırma yapip bu konuyu daha aydınlığa çıkarabiliriz ve evine yeni akvaryum alıcaklar ısıtıcının faturayı ne kadar etkileyeceğini görmelerini sağlıyabiliriz.

Alıntıdır
Akvaryum.com
Isıtıcı 24 saat kesintisiz çalışmıyor. Su ısısı düştükçe çalışıp kapanıyor 7b8499a6
1 saat de 30 dk çalışıyor 5 dk duruyor 5 dk çalışıyor tuba hanım
Kullanılan ısıtıcının modeline ve akvaryumun bulunduğu ortama göre elektrik sarfiyatı değişir.
Sizin bulduğunuz maksimum yansıyacak fiyat.
Isıtıcım saatte 15 dakika kadar çalışıyor genelde.(Daha önce buna benzer bir konu okumam üzerine gözlemlemiştim.)Akvaryumun sıcak bir ortamda bulunması suyun sıcaklığını korumakta yardımcı oluyor.Sadece su eklemesi yaptıktan sonra daha uzun süre çalışıyor.

Bu işlemi alıntı yaptığınız yeri lütfen belirtin.
Oda sıcaklığı 30°C sa; az çalışır.
oda sıcaklığını sabitlemek kombinin daha fazla çalışması demek oluyor Biggrin doğalgaza vericem paranın yarısı elektriğe veririm ucuza gelir yani
Strafor kullanarak arka ve yan camları kapladığınızda ısı yalıtımını bir nebzede olsa sağlayabilirsiniz.Bu da ısıtıcının daha az çalışmasına yardımcı olabilir.
Lütfen kaynağı belirtiniz.
anladım iyidi şimdi akvaryumun görünüşünü bozmuyalım ya ben akvaryumun üstüne acık olan tarafına bi cam kestirim kapatim yetmezmi
Camdan yaptırmaktansa pleksiglastan üstünde delikler bulunan bir kapak yaptırabilirsiniz.
Lütfen uyarımı dikkate alın.
bence cam mantıklı ya cünkü 15 cm kadar bi açıklık var şimdi kapakyaptırmaya uğraşmim cam yeterli olucak diye düşünüyorum 1 cm de açık kalıyor kablo yüzünden bu kaynak bana hocamdan geldi elektrik bölümünden bi hocam var ona sordum oda bana bu formülü yolladı
Sayfa: 1 2
Referans URL