Tarçın~ Nickli Kullanıcıdan Alıntı:Kaplumbağalarınız pek bir sevimli olmalarının yanında sağlıklı görünüyor.Onlara uzun ömürler dilerim.Eğer iyi bakarsanız daha önlerinde uzunca yıllar var.
Kuru alanınızı ben de beğendim yalnız o tahta parçası çürüyebilir diye tahmin ediyorum.Koku da yapabilir.Onun yerine büyük taş veya da kaya gibi bir şey kullanabilirsiniz.Eğer problem olmazsa değiştirmenize gerek yok tabii ki.Bir fikir , isterseniz hayvan dükkanlarında satılan "mango kökü" adı altında bir kütük benzeri eşyadan alabilirsiniz.Her açıdan çok güzeldir , suda bozulmaz çürümez ama suyu sarartabiliyor.Eğer 1 hafta suda bekletseniz bile az da olsa suyun rengini değiştiriyor.
Aklıma takıldı.Bence yarısı suya giren ısıtıcıları almamak en iyisidir çünkü tamamı suya girmeyen bir ısıtıcıdan açıkça söyleyeyim ki bir hayır gelmez.:)Bir şey olur içine su kaçar , kaplumbağa değer dış kısmına yanar , kaplumbağa üstüne çıkar ısıtıcı aşağı iner içine su girer ve bozulur vs.Artık çoğu ısıtıcı suya tamamen girebiliyor , en kötü markalar bile.Sizinkinin markası Atman mı?
Hayvan dükkanınızdaki adam siz ısıtıcıyı patlatıp da yenisini alın diye yalan söylemiş olabilir.Onlara asla güven olmuyor.
bu benim hazırladığım ilk sulu yaşam ortamı ve bu yüzden ısıtıcı gibi ekipmanlar hakkında hiçbirşey bilmeden gittim akvaryuma
bendeki ısıtıcının rezistansı sadece alt tarafında, yani üst tarafı suyun duşunda kalan tarafı ısınmıyor.. Ola ki ısıtıcı suya düşmesin, kapluşlarıma bişe olmasın diye de kablosunu iyice gerip cama bir güzel yapıştırdım

şimdilik iyi çalışıyor gibi görünüyor, cama iyi yapışıyor ve iyi ısıtıyor.. Bir terslik hissedersem suya tamamen gömülenlerden alırım bir tane..
Teşekkür ederim uyarılarınız için

alıştılar mı yemlerini yiyolar mı?
Çok tatlılar maşallah...
Tahta raf çok etkileyici ancak üzerindeki vernik ve ek yerlerindeki yapıştırıcıların suya verecekleri zarar ve rengi hesaplamışınızdır umarım.
Kaplumbağalarınız ve siz uzun süre birlikte mutlu yaşarsınız inşaallah...
oldscout Nickli Kullanıcıdan Alıntı:Çok tatlılar maşallah...
Tahta raf çok etkileyici ancak üzerindeki vernik ve ek yerlerindeki yapıştırıcıların suya verecekleri zarar ve rengi hesaplamışınızdır umarım.
Kaplumbağalarınız ve siz uzun süre birlikte mutlu yaşarsınız inşaallah...
çok güzel yem yiyorlar, maşallah yem yetiştiremiyoruz
tahta verniksiz, düzleştirilmiş ama tırtıksız.. yapıştırıcılar suya renk vermedi o da şansa herhalde..

her şeyi çok güzel yapmışsında hani ışık xD

ya salonda duruolar, ışık gece 3e kadar yanıo zaten, gündüz de güneş alıolar

ondan koymadm valla

Kuru alan 30-32 derece olmalı.Bu yüzden bir ısınma lambası istisnasız edinmelisiniz.
Arkadaşlar merhaba;
kapluşlarımı alalı 6 aydan fazla oldu ve onlar büyüdüü

hatta BAYA büyüdüler, aşağıdaki resimlerden görebilirsiniz.. Elimin büyüklüğüne göre hesaplayın.. 3-4 cmden yaklaşık 15cm e çıktılar 6 ayda..
Nedendir sizce? 1 yaşında bir su kaplumbağasının en fazla 9-10 cm olması gerektiğini biliyordum, yoksa bana deniz kapluşu mu verdiler
cinsiyetleri hakkında ne düşünüyorsunuz? ben küçük olan (bıdık) erkek büyük olanın da (fındık) kız olduğunu düşünüyorum.. Bıdık küçük olmasına rağmen tırnakları daha uzun.. resimlerde görünüo mu bilmiorum..
yorumlarınızı bekliorum

)
maşallah çok sağlıklı görünüyolar

bakım şartları, beslenme, akvaryum büyüklüğü hepsi de büyümeye etki eden faktörlerdir. zaten aldığınızda 1 ile 3 aylık oluyorlar genelde 6 aydır da sizle beraber olduklarını düşünürsek hemen hemen 1 yaşlarına yaklaşmışlar diyebiliriz ve boyları da fazlasıyla iyi

kabukta dengesiz büyüme piramitleşme gibi bir durum yoksa büyümesi iyiye işarettir zaten fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla da öyle bir durum yok. cinsiyet konusuna gelince büyük ihtimalle 2si de dişi. ön tırnaklar her ikisinde de aynı boyda gibi gördüm ben ama daha başka fotoğraflarda eklerseniz özellikle tırnakların net görüldüğü daha iyi yorum yapabiliriz.