benimki bebekken, tam tepesinde sanırım sizinkiyle aynı kısımda , o piramitin üstünde bembeyaz değil ama kirli beyazımsı izler oluyordu çizgi halinde. sudayken görünmüyor, sadece kuru alandayken gözüküyordu.
sudayken değil de kuru alandayken görünmesinin nedeni kabuk kururduğunda sudaki klorun kaplumbağanın kabuğunda birikerek bir tabaka oluşturması.. kullanılan suyun içindeki fazla klordan dolayı kaynaklanıyor o da kabuk sağlıyla ilgili bir sorun değil yani aslında kullanılan su ile ilgili

hatta başta o yüzden sormuştum ben sudayken de görünen bir beyazlık mı diye.. eğer öyleyse endişelenmenize gerek yok..
yok iki yerdede görünüyor suda+karada
Anladığım kadarıyla kabuk beyazlaşması...Yani D3 ve kalsiyum eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir...Yeterince bu 2'sinden takviye yaptığınıza emin misiniz?Ayrıca tek başına kalsiyum yeterli değildir , gerekli miktarda da D3 sağlamazsanız kalsiyum sindirilemeden direkt olarak dışarı atılır.
Şu an ilgili bir fotoğraf bulamadım ama biraz daha tarif ederseniz daha rahat bir şeyler açıklayabiliriz.
ya ama vitamini var deep ml 33 ama sağlıklı kaplumbağa hiç bi hastalığı durgunluğu yok hatta çok büyüdü