merhaba kaplumbağamın ne hastalığı olduğunu çözemedim bi türlü!! yani kış geldiği için biraz yavaşladı belki ama yem yemiyor ve genelde sabit bi şekilde suyun dışında duruyor. .suya girdiği zamanda boğuluomuş gibi ağzından baloncuklar çıkarıyor! bide ağzını tam açamamya başladı ve her açmaya çalıştığında ince bi ses çıkartıyor sizce nesi var yardım eder mısınız???
Akvaryumunuz, ısıtıcınız, filtreniz, kuru alanınız, kuru alan lambanız ve termometreniz var mı? Tüm ekipmanlarınız tamam mı? Eğer ısıtıcınız yoksa suyunuz soğuksa kaplumbağanızın hareketleri yavaşlar ve iştahı azalır. Kapluşta yan yüzme var mı?
Forumu biraz araştırın. Ne yazık ki kaplumbağanız ileri derecede akciğer enfeksyonu olmuş. Ağır belirtileri gösterdiği için evde müdahalenin yanında veteriner müdahalesine ihtiyacı var.
Emre bey bu kanıya nerden vardınız? Yanlış yönlendirmeyin lütfen..
Uzun süre kuru alanda kalma, baloncuklar çıkarma, iştahsızlık ve en önemlisi de ses ! Önemli belirtilerin yarısını göstermiş. Bence n'olur n'olmaz veterinere görünmesi lazım.
Bu ileri derecede olduğunu göstermez. Bakalım diğer belirtileri de gösteriyor mu? Kabuğunun altında pembelik ya da yan yüzme gibi mesela? Belki uygun şartlar sağlandığında düzelecektir. Kesin birşey söylemek doğru değil.
yan yüzme yok ama pembeleşme var biraz sanırım veterinere götürmem lazım hemen gerçekten
Akciğer enfeksiyonu olabilir ama yan yüzmemesi enteresan bu akciğer enfeksiyonunun en tipik belirtisidir. Bence de eğer kaplumbağalardan anlayan bir veteriner bulabilirseniz bir an önce götürmenizi öneririm. Geçmiş olsun..
ayrıca forumu araştırdım blirtileri biçok hastalığı gösteriyor bnde tam emin olamadım ne olabileceğinden yada emin olmak istemedim ve sordum
teşekkür ederim üniversite hastanesine götürsem daha çok yardımcu olurlar sanırım öyle değil mi?