Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kaplumbagamın garip ön ayak hareketleri
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2 3 4
Arkadaslar merhaba.

Benim 2 tane kaplumbagam var.biri 10 cm boyutunda digeri ise onun yarı boyutunda sayılır.Bunları uzun zamandır ayrı akvaryumlarda baktım.Fakat ilk defa bugun yanyana koymak istedim.Çünkü akvaryumları yanyanaydı,birbirlerini görünce çok heyacanlanıyorlardır.

Bugun yanyana koydugumda küçük olan büyük kaplumbaganın yanından ayrılmadı,büyükte bir tepki vermiyordu.Fakat sonrasında büyük olan kaplumbagam ön iki ayagını bir araya getirip titrestirek küçük kaplumbagamın yüzüne dogru bu hareketi yapmaya basladı.Sürekli bunu yapmaya devam etti.Kur mu yapıyor yoksa saldırmak mı istiyor anlam veremedik.Küçük kaplumbagamda heyecanlanıyor ön iki ayagını titresitirip üstüne gelince.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Hepinize şimdiden tesekkur ederim.7b8499a6
Seda Hanım, cinsel olgunluğa erişmiş kaplumbağalarda bahsettiğiniz hareket kur hareketidir. Söylediğiniz üzere 10cm olan kaplumbağanız cinsel olgunluğa erişmiş olmalı. Karşısında diğer kaplumbağayı görünce muhtemelen ona kur yapmıştır bunda bir sakınca yok. Ancak küçük kaplumbağanız korkuyorsa onları bir araya getirdiğinizde başında beklemeniz yararlı olacaktır.

Özellikle tek yaşayan kaplumbağalarda akvaryum içindeki objelere; camdaki kendi yansımalarına ve hatta sahiplerine el titretme hareketi yaparak kur yaptıkları dahi görülmüştür 7b8499a6

Saygılarımla..
Kur hareketi bahsettiğiniz 7b8499a6 Birbirlerinden hoşlanmışlar demek ki ya da uzun zamandır uzaktan izlediği kaplumbağa arkadaşı yanına gelince sevinmiş de olabilir Biggrin
(19-12-2011 03:58)eminemre Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Seda Hanım, cinsel olgunluğa erişmiş kaplumbağalarda bahsettiğiniz hareket kur hareketidir. Söylediğiniz üzere 10cm olan kaplumbağanız cinsel olgunluğa erişmiş olmalı. Karşısında diğer kaplumbağayı görünce muhtemelen ona kur yapmıştır bunda bir sakınca yok. Ancak küçük kaplumbağanız korkuyorsa onları bir araya getirdiğinizde başında beklemeniz yararlı olacaktır.

Özellikle tek yaşayan kaplumbağalarda akvaryum içindeki objelere; camdaki kendi yansımalarına ve hatta sahiplerine el titretme hareketi yaparak kur yaptıkları dahi görülmüştür 7b8499a6

Saygılarımla..

Zaten İlk koydugum zaman baya bir baslarında bekledim hala daha gözetliyorum.İlk bu hareketi yaptıgını görünce çok güldüm sonra sürekli yaptıgını görünce de biraz endişelendim.Sizce aynı akvaryumda yasatmaya devam ediyim mi ikisini?

Hergün yeni birşeyler ögreniyorum.İlgilendiginiz için çok tesekkur ederim7b8499a6

(19-12-2011 03:58)tubidik Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kur hareketi bahsettiğiniz 7b8499a6 Birbirlerinden hoşlanmışlar demek ki ya da uzun zamandır uzaktan izlediği kaplumbağa arkadaşı yanına gelince sevinmiş de olabilir Biggrin

Büyük olan sanki onu sıkıstırıyormus gibi geliyor hep üstüne gidiyor.Küçük onun yarı boyutunda biraz endişelendim bende o yüzden.Büyük olan gayet mutlu gözüküyor zaten 7b8499a6

Çok tesekkur ederim 7b8499a6
Eğer ısırma ve sürekli bir saldırganlık durumu yoksa aynı akvaryumda bakabilirsiniz. Yem verirken dikkat ederseniz ve birini beslerken diğerini çıkarırsanız faydalı olabilir. Zaten büyük olanı bitkisel ağırlıklı beslerken, küçük olanı henüz protein ağırlıklı beslemeniz gerekecektir.

Yaralanma ve ciddi ısırma problemi olmadığı sürece bir arada bakabilirsiniz 7b8499a6
(19-12-2011 04:07)eminemre Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Eğer ısırma ve sürekli bir saldırganlık durumu yoksa aynı akvaryumda bakabilirsiniz. Yem verirken dikkat ederseniz ve birini beslerken diğerini çıkarırsanız faydalı olabilir. Zaten büyük olanı bitkisel ağırlıklı beslerken, küçük olanı henüz protein ağırlıklı beslemeniz gerekecektir.

Yaralanma ve ciddi ısırma problemi olmadığı sürece bir arada bakabilirsiniz 7b8499a6

Bitkisel beslemek derken neler verebilirim.Genellikle çesitli yemler ve salam birazda tavuk veriyorum.Özellikle küçüge çok et türü seyler vermeye çalısıyorum.O zaman bir arada yasamaya devam etsinler su an için bir saldırganlık gözlemlemedim umarım hiçbir zamanda karsılasmam 7b8499a6

Tekrardan çok tesekkur ederim 7b8499a6
Hazır yemlerin bitkisel içerikli olanları var. Örneği Sera Herbivor ve Sera vital gibi. Bunun yanında geniş yapraklı koyu yeşil sebzeler(roka, marul) ve diğer su bitkileri(su mercimeği, nilüfer vb.) bitkisel içeriklerle menüsünü zenginleştirebilirsiniz. :)Tavuk arada sırada verin ama salamın içinde çok katkı maddesi var şahsen ben bile yemiyorum. O yüzden haşlanmış tuzsuz tavuk göğsü ve tatlı alabalık tercihiniz olabilir.

Ufaklık için %75 protein ağırlıklı yemler, karides veya tavuk eti verirken büyük kaplumbağanız için %25 olmalı. İlerleyen yıllarda kademeli olarak %10a kadar çekmelisiniz proteinli yiyecekleri. 7b8499a6
(19-12-2011 04:15)eminemre Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hazır yemlerin bitkisel içerikli olanları var. Örneği Sera Herbivor ve Sera vital gibi. Bunun yanında geniş yapraklı koyu yeşil sebzeler(roka, marul) ve diğer su bitkileri(su mercimeği, nilüfer vb.) bitkisel içeriklerle menüsünü zenginleştirebilirsiniz. :)Tavuk arada sırada verin ama salamın içinde çok katkı maddesi var şahsen ben bile yemiyorum. O yüzden haşlanmış tuzsuz tavuk göğsü ve tatlı alabalık tercihiniz olabilir.

Ufaklık için %75 protein ağırlıklı yemler, karides veya tavuk eti verirken büyük kaplumbağanız için %25 olmalı. İlerleyen yıllarda kademeli olarak %10a kadar çekmelisiniz proteinli yiyecekleri. 7b8499a6

Salam konusunda haklısınız ama o kadar çok seviyorlar ki haftada bir iki kere veriyorum.Sera Herbivor kullanıyorum bende bu hafta da karides alsam iyi olur.Tavsiyeleriniz için çok tesekkur ederim benim için iyi oldu.

Son sorum olarak,küçük olan henüz cinsel olgunluga erismis degil sanırım bu onu rahatsız etmez mi.Aklıma takıldı biraz saçma bir soru oldu sanırım onları da insan gibi düşünmeye basladım 7b8499a6
Sonuçta kur yapmaları çiftleşmeleri anlamına gelmiyor. Büyük olan çok fazla sıkıştırmadığı sürece sorun yok. Ancak çok fazla baskı altında kalırsa strese girip, yemden kesilebilir. Ancak öyle kolay kolay olacağını düşünmüyorum. Zaten gözlemliyorsunuz. İyi anlaşıyorlarsa hiç bir sorun yok =)
(19-12-2011 04:25)eminemre Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sonuçta kur yapmaları çiftleşmeleri anlamına gelmiyor. Büyük olan çok fazla sıkıştırmadığı sürece sorun yok. Ancak çok fazla baskı altında kalırsa strese girip, yemden kesilebilir. Ancak öyle kolay kolay olacağını düşünmüyorum. Zaten gözlemliyorsunuz. İyi anlaşıyorlarsa hiç bir sorun yok =)

Tamamdır7b8499a6 Bir sorun hissedersem yazarım tekrar buraya.Çok tesekkur ederim herşey için.

İyi geceler :-)
Sayfa: 1 2 3 4
Referans URL