Tam emin olmamakla birlikte akciğer enfeksiyonundan şüpheleniyoruz fakat sormak istedim emin olabilmek doğru tedavi uygulayabilmek için.. Sürekli panikler, deri soyulması, ağzını açık tutma ve baloncuk çıkarma yem yememe gibi belirtileri var tam olarak nasıl bi tedavi uygulamalıyım ?
Akvaryum ısıtıcımız iç filtremiz var düzenli olarak vitamin de veriyoruz
Deri soyulması büyüme belirtisi ve her genç kaplumbağada yıl içinde bir kaç kez olabilir.
Akvaryuma yeni mi aldınız ya da kaplumbağayı yeni mi sahiplendiniz. Genellikle ilk günlerde yem yememe normal karşılanabilir.
Akciğer enfeksiyonunun en temel 2 belirtisi sıcak olmasa dahi kuru alanda yatmak ve hiç yem yememektir.
geçmiş olsun Calleux

Ben sürüngenlerden anlayan bir veterinere götürmenizi öneririm. Bunun haricinde su sıcaklığını 32 dereceye çıkarın ve vitamin takviyesi yapmaya devam edin. Ama bu yeterli olmaz maalesef sadece hastalığın ilerlemesini durdurur. Tedavi gerekiyor gibi anlattığınıza göre. Birde sormayı unuttum kapluşu yeni mi aldınız? Yeni aldıysanız ondan dolayıda yem yemiyordur. Birde elinize aldığınız zaman mı ağzını açıyor? Yoksa akvaryumda olduğu zaman bu hareketi sık olarak tekrarlıyor mu?
Geçmiş olsun dileği için teşekkürler, sürüngenlerden anlayan bir veteriner bulabilirsem ilk işim götürmek olacak daha önceden de aramıştım fakat bulamamıştım sürüngenlerle ilgilenen veteriner, evde veterinerlik alanında bilgisi olanlar var fakat ne tedavi uygulanacağını tam olarak bilmiyoruz.. Zatürre olmuş olabilirler diye duydum bu durumda iğne yapılması gerekiyormuş sanırsam ama ne tür bir iğne ve neresinden olduğuyla ilgili bilgim yok yarın bulabilirsem bir veterinere götürmeyi düşünüyorum
Yavru kapluşlara iğne olmuyor. Felç olma riskleri var. İlaç veriliyor bildiğim kadarıyla. Monodoks ya da tetradox veriyorlar. Bana tetradox vermişlerdi ama ben kurtaramadım

Hangi şehirde ikamet ediyorsunuz? Eğer veterinerlik fakültesi olan bir üniversite bulunan bir şehirde iseniz hiç düşünmeden oraya gitmenizi öneriyorum. Çok iyi hocalar oluyor ve ilgileniyorlar.
Üzüldüm, zatürre tedavi edilmezse öldürebilirmiş ve bizde çok alıştık

Yarın ilk iş sürüngenlerle ilgilenen bir veteriner araştırmak olacak teşekkür ederim bilgiler için

Ben bizim üniversitenin veterinerlik fakültesine götürmüştüm mesela. Veterinerlik fakültesine götürmenizi tavsiye ederim.
Afyonda oturuyorum. Bildiğim kadarıyla vardı aklıma gelmemişti bu hiç teşekkürler tekrar