Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: YTONG Zararlımıdır
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2
Arkadaşlar merhaba.

YTONG yani binalarda tuğla yerine kullanılan hem hafif hemde ısı yalıtımında iyi olan beyaz bloklar .

Kendim oyup kuru alan yapsam bundan bir zarar olur mu ? Zamanla suya salınıp yapıp kaplumbağama zarar verir mi ?

Akvaryumu aldım bugün resimleri yükleyecektim.Ne yazık ki salı gününe kadar kurumasını bekleyeceğim.
Yahu ben de neden olması gerektiği yerde çıkmadı diye şaşırdım 7b8499a6 Banner ile ilgili konuya tekrar yazdımBiggrin Hay Allah nasıl oldu bu 7b8499a6
Mecit Bey, yapacağınız uygulamada kullanılacak taşı biliyorum fakat salınımı konusunda bir bilgim yok. Ancak cam bir akvaryum için ağır olacaktır. Onun yerine straforta şekil verip, üstünü derz ile kaplarsanız daha kullanışlı olacaktır. Hem sudan hafif olduğu için suyun üstünde de kalacaktır. Ben 6 aydır bu tarz bir kuru alan kullanıyorum. Hem oyması hem de derz kaplaması oldukça kolay.
İlla o taşı kullanıcam diyorsanız beyaz ya da gri bir derz kullanarak üstünü kaplarsanız doğal bir kaya görünümü de alacaktır.
Yarın Strafor alıp yapayım ozaman . Teşekkürler.
Strafor üstüne derz dolgu yaptıktan sonra üst bölgeye akmayacak şekilde kumdan yapsam nasıl olur ? Kaya şeklinde olması mı yoksa kum şeklinde olması mı daha iyi ?
YTONG suda yüzer ve zaman geçtikçe ufalanır.
Ufalanıcaksa suyun renginide bozmaz mı?
Okadar çabuk ufalanmaz tabikide(rengini değiştirecek kadar) ama kaplumbağanız için ne derecede iyi olur bilemem.
Ben cd kabından yaptığım kuru alanımı ince strafor ile çatı şeklinde üstünü ve yanlarını kapattım, hem sıcaklık sağlamak hemde kuru alandayken kendilerini güvende hissedebilmeleri için. Ama şuan o straforu yiyecek sanıp ağızlarıyla oymaktalar. Söküp kaplayıp tekrar yapıştıracağım. Bu yüzden strafor ile bir şeyler yapacaksanız mutlaka kaplamalısınız ki iki iş yapmayasınız benim gibi 7b8499a6
Geçenlerde bahsetmiştim, mavi straforu yiyerek delik açmış kaçmak için diye 7b8499a6 Gayet afiyetle mideye götürüyordu 7b8499a6
Üstüne duvar kağıdı kapladım sonra 7b8499a6
Bende kuru alanda kullandığım için karton kaplamayı düşünüyorum yada bez bant 7b8499a6 Peki zararlı olup olmadığını merak ediyorum çünkü gerçekten hapur hupur götürüyorlar 7b8499a6
Sayfa: 1 2
Referans URL