Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kaplunbağam Kör mü oldu!!! lütfen yardım
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2
Genelde odaya girince benimkilerde iç güdü olarak kendilerini kuru alandan suya atıyor... Saklanması normal...
Flaştan kör olsa şimdiye benimkiler çoktan olması lazımdı ben o kadar flaşlı foto çektim ki 7b8499a6
Arkadaşlar, benim 2 tane su kaplumbağam var, ikisini de dün aldım. Sorunum şu :
İkisinin de gözleri açılmadı, ağızlarına yem götürüyorum, almıyorlar, bir tanesinin ağzına suyla yapıştırdım tepki bile vermedi...
Kör olabileceklerini düşünüyorum. Evet, ayrıca arkadaşların bahsettiği gibi benimkilerde sütümsü bir sıvı bırakıyorlar. Palmiye ağaçlı kapta besliyorum fakat onda çok hareketliler yüzüyorlar,kenarlara çarpıp duruyorlar. Değiştirmek istiyorum kaplumbağalarımı, sizden yardım istiyorum, ne yapabilirim ??? Bawling
İlk önce palmiye ağaçlı kapta değil bir akvaryum almanızı öneririm.Isıtıcısız bu havalarda kaplumbağanız hasta olur.Göz merhemi sürebilirsiniz.Kaplumbağanız akciğer enfeksyonu olmuş olabilir.Kaplumbağanızda aşağıdaki belirtiler var mı?

Eğri eğri yüzmek.
Alt kabukta pembeleşmek. Suya koyulduğunda dibe çökmesi ve suyun dibinde hiç hareket etmemesi.
Burundan veya da ağızdan salya gelmesi.
Çift gözün kapanması.
Nefes alırken hırıltılı sesler çıkarmak.
İştahsızlık.
Gözlerde çapak veya da şişme.
Zor nefes almak.
Hapşırmak.
Kuru alanda normalden çok daha fazla vakit geçirmek.

Eğer bu belirtiler varsa aşağıdıkileri yapmanız gerekir!!

Suyun sıcaklığını 2 derece yukarıya çıkarmak.
Suya ve yeme vitamin damlatmak Veterinere götürmek
Veteriner kontrolünde antibiyotik tedavisi uygulamak.
Eğer gözlerinde problem varsa çok ince bir tabaka olmak üzere günde 1 kere iyileşene dek "Terramycin" merhem kullanabilirsiniz.Krem emene dek kuru ve sıcak bir yerde ilacın etkisini göstermesini beklemelisiniz.
Bence bunun körlükle alakası yok.havalar soğuk,ısıtıcınızda yoksa yem yemezler ve kış uykusuna yatarlar.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için hemen bunları uygulamaya sokacağım 7b8499a6)
Sayfa: 1 2
Referans URL