arkadaşlar niyese yanlışıkla fotograf makinesiyle flashlı resim çektim ve sonra bilmem artık elimi başına getirinve eskiden çekiyodu şimdi fazla çekmiyor tek hissediyor herhalde bunu öğrenmek için ne yapmalıyım tedavisi nedir!!1
Flashtan kör olunurmu ya..
Aptallaşmış olabilir biz insanlar bile çok flash oldumu başımız ağrıyor.
Biraz daha incele emin ol kör olup olmadığına anlamak zor olur.
Kotu bi kaza olmus senınkı gecmıs olsun.. Yavru kaplumbağaların gözleri ne kadar hassas bilmiyorum ama, söz konusu insanlar olduğunda küçük bebeklerin flashla resminin çekilmemesi konusunda uyarıyor uzmanlar, kör olma ihtimali olabilir diye.. Bir haberde de görmüştüm flash yüzünden bebeklerin kör olduğu.. Umarım gonzimmm'in dediği gibi sadece şok geçiriyodur..
Benim su kaplumbağam bomba gibi patlayan bir flaş sayesinde şoka girmişti fakat daha sonra düzeldi kaplumbağanı karanlık bir odaya kapat ampule bir siyah poşet geçir veterinerin tavsiyesi buydu işe yarıyor
Hmm haberlerde çıktığını bilmiyordum...
Flaş çok güçlüydü sanırım. Belki sana iyice alışmıştır ne dersin. Yem kutusunu al git yanına bakalım görüyor mu? En etkili test bu olur.

Sarı kutuyu görünce durum değişir

arkadaşlar ben emel aranıza yeni katıldım. benimde 3 tane kapluşum var. 3 ü de farklı özelliklerde biri hep kuru alanda duruyor diğerinin kabuğu yarı suda yarı kuru alanda üçüncüsü ise hiç kuru alana çıkmıyor ve bizi görünce panikle çırpınıp kuru alan ( özel taşı var)ın altına saklanıyor. neden böyleler anlayamıyorum hareketsizler hastalar mı aceba?? şimdiden teşekkürler....
akvaryumda mı yoksa plastik kapta mı bakıyorsunuz kaplumbağalarınıza? kuru alanda duranda başka hastalık belirtileri var mı alt kabukta pembeleşme iştahsızlık gibi? bunları bilirsek daha iyi yardımcı olabiliriz..