Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: üreme ve yavrulama hakkında genel bilgiler
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2
su kaplumbağlarında cinsel olgunluk 2-3 yaşlarından itibaren başlar ve üreme yeteneğine de 4-6 yaşlarında ulaşırlar.. erkeklerde genital organ vücut içerisindedir erkeklerin olgunluğa ulaşmaları ile beraber bazen genital organlarını vücut dışına çıkardıkları görülür hatta bu durum genelde rahatsızlık sanılmaktadır.. bununla ilgili resimler de mevcut aşağda.. çiftleşme olduktan sonra dişiler spermleri oldukça uzun süre muhafaza edebilirler (2-3 yıla varan süre boyu).. çiftleşme genelde yaz aylarında olur bunda güneş ışınlarının etkisi büyüktür.. su kaplumbağaları 2-10 tane 2-3 cm boyunda ince uzun yumurta bırakırlar ve diğer kaplumbağa türleri onlar da yumurtalarını kuma gömerler.. kuluçka dönemi 2-3 ay sürer ve ardından yavrular çıkmaya başlar.. işte resimler..

[Resim: turtlepenis1kh6.jpg]
[Resim: w260.png]

[Resim: tortoise20phalluspl8.jpg]
[Resim: w280.png]

[Resim: 1000610uq1.jpg]
[Resim: w640.png]

[Resim: 10006110001rf1.jpg]

[Resim: 5744563259771a5c9dzx8.jpg]
[Resim: w222.png]
[Resim: fertileleopardegg004tv7.jpg]
[Resim: w576.png]

[Resim: fig4gilbertoa3.gif]

[Resim: turtle121xn8.jpg]
[Resim: w431.png]

[Resim: eggtooth2ev5.jpg]

[Resim: aquaticturtle01et2.jpg]
[Resim: redeared20sliderar6.jpg]
[Resim: w448.png]

[Resim: res2020midsheetoc9.jpg]
Bilgiler ve resimler için teşekkürler 7b8499a6
Aragorn ellerine sağlık döktürmüşsün yine.
bu kadar büyüyecekleri günleri iple çekiyorum minik yavrular için 7b8499a6 paylaşım için teşekkürler..
estağfrllah oldscout elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışyoruz.. rica ederim 7b8499a6
Benimki ilk aldığım günden bayağı büyüdü ama ben onun 30 cmlere ulaşıp evin içinde peşimden koştuğu günleri görmek istiyorum hem de acilen yaa.... Çarçabuk büyüsün istiyorum...
Gerekli olan bilgilerdi.Teşekkürler.
Konuyu sabitliyorum.
Cihan bütün resimler silinmiş.erkek olanı merak ettim Biggrin yenilersen çok sevinirim.
Sayfa: 1 2
Referans URL