Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinal Görünüm: yavru elde etme!!!!
Şu Anda Kısıtlanmış Görüntüleme Modundasınız. Orjinal Görünüm için, Buraya Tıklayın
arkadaşlar evlerimizde beslediğimiz kırmızı yanaklı su kaplumbağalarımızdan nasıl yavru alabileceğimizi kimse yazmamıştı ben de en iyisi bu konuyla ilgili okuduğum birkaç şeyi yazayım.gördüğüm kadarıyla pek bi bilgsi olan yok gibi.
işlem kısaca şöyle:
önce kapluşunuzun üreyebilecek yaşa gelmesi gerekiyo ki bu da yaklaşık 4 yaş oluyor. kuru alanını 30 cm lik kumdan oluşturmanız gerekiyor. sonra kaplumbağa yumurtasını oraya birakıyor ve siz de yumurtanın duruşunu değiştirmeden oradan çıkarıyorsunuz ve yapacağınız tek şey beklemek oluyo. ısısı da çok önemli deil çünkü ısısı yüksek olduğunda dişi, düşük olduğunda da erkek oluyomuşşş. daha ne kadar doğru bilemem ama ısı konusu dışındakilerin doğru olduğuna eminim ancak kaç günde yumurtadan yavrunun çıkacağını hatırlayamıyorun ama epey bi süre olduğunu hatırlıyom
bunları nasıl öğrendiğimi soruyosanız bu konuyla ilgili internette araştırma yapıyodum ve bunları üreten birinin yaptığı işlemler karşıma çıktı oradan hatıladıklarımı buraya yazdım umarım faydalı olur ve o yavruları kaplumbağa almak isteyen insanlara veririz sonuçta hepimiz hayvan ticaretine karşıyız onlari bir canlı olarak deil, mal olarak görüyolar çünkü
Isı cinsiyetin belirlenmesinde önemli olduğu kadar yumurtaların sağlıklı gelişimi açısından da önemli. Timsahlarda olduğu gibi ısı yumurtadan çıkacak yavrunun cinsiyeti üzerinde etkin bir faktör. Yumurtaların gelişiminde ısı ile birlikte nem de çok önemli. Yumurtalar su içinde olmayacak ama kuru bir kum içinde de olmayacak. Akvaryumda sağlam yumurta almış birini daha görmedim. Benim büyükler üremek için gerekli girişimlerde bulunuyorlar. Ama daha yumurta göremedim akvaryum içinde Smile
SIzcede resimli anlatim daha kolay olmazmiydi. ...... da ben kaplumbaga nasil üretilir diye bir konu açmistim. Ileride ben sari karinlimla ve Kinosternon Bauriimle üretme planlarim var tabi Türkiyede yasarsam daha çok tür üretmek istiyorum. Hollandada evinde kaplumbaga üreten çok insan var.
yumurtayı almaman gerekiyor intahar ederler etmeseler bile tabağa koyup ordamı bekliyeceksin cıkmasını? garip olmazmı?
Referans URL