Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Işığın Caretta Carettalara Zararları
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2
[/color][/size][/font]Arakadaşlar ülkemizdeki yanlış aydınlatmadan dolayı caretta carettalar ve yavruları her yıl denize gitçeklerine ışığa doğru yöneliyor. Bu da onların ölümüne ve soylarının tükenmelerine yol açıyor. Sizce bunu egellemek için neler yapılabilirr? Önerilerinizi bekliyorum ki caretta carettaları biz kurtaralım...

(:Saygılarımla7b8499a6
anlamadım
Caretta carettaların yaşam alınana yapılan çarpık yapılaşma nedeniyle gece karanlığında yumurtadan çıkan kaplumbağalar denizdeki yakamozlar diye kente yönelmekteler. Onun için bir grup gönüllü bu duruma müdahale etmek için yuvaların kent tarafını kapatıp yuvalara gelen kent ışıklarını engelliyorlar.
karettalar nerde satılır veya satılırmı piyasada varmı çok güzel çok hoşuma gidiyorlar
Harika bir şey Carettaların ticareti yapılmıyor. 7b8499a6 Carettaları doğal ortamlarında görmeye çalışacaksınız.

Evde beslenmeye uygun değiller hem çok uzun sene yaşıyorlar ve hem de çok büyüyorlar 7b8499a6

Carettalar koruma altında.
tüh ya antalyada bi kadın plajının altında güneşlenirken bulmuş ufavık bişey bende gittim iki sefer bir sefer bile bulmadım hayret bişey ya ama çok şirinler değilmiBiggrin
Doğadan kopartıp evinizemi getirmeyi istemiştiniz. Frown Bu davaranışı bir kaplumbağa ve hayvansevere yakıştıramadım.
ya çok tatlılar ama bu beslediğimiz kapluşlarda doğadan kopma Frown
rıfkı ben de daha b yaz köye gittiğimde bağda bahçede hemde 2 yıldır kara kaplumbağası aradım HEP ama olmadı
rıfkı35 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:ya çok tatlılar ama bu beslediğimiz kapluşlarda doğadan kopma Frown

Bizim singapur kaplumbağası diye aldığımız kırmızı kulak veya al yanak diye adlandırılan kaplumbağlarımızın anavatanı ABD nin güney bölgeleri. ABD de önceleri doğadan toplanarak satılmışlar, daha sonra üretme çiftlikleri kurulmuş ABD ve Avruypaya satılmaya başlamış. Salmonella hastalığı nedeniyle kabuk büyüklüğü 10 cm den küçük kaplumbağaların ABD de satışı yasaklanmış. Pazarın ABD li üreticiler tarafından oluşturulması sonucunda Çin'li yatırımcılar büyük kaplumbağa çiftlikleri kurarak dünya piyasasını ciddi ölçüde ele geçirmişler.

Kısaca bizim su kaplumbağalarımız doğadan toplama yani F0 değiller. Özel olarak üretilmekteler. 7b8499a6

Doğada yaşayan hayvanları evimize alıp mutsuz edeceğimize onların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çalışmak çok daha güzel ve insanca.

Lütfen doğadan hayvan toplayarak onların özgürlüklerine engel olmayı ve mutsuz etmeyi hayvanseverlikle bağdaştırmayın. Onun adı biraz bencillik 7b8499a6
Sayfa: 1 2
Referans URL