Arkadaşlar kaplumbalarımın cinsiyetlerini merak ettiğim için bu konuda tevrübeli arkadaşlardan yardım almak amacıyla resimlerini koyuyorum..
ön tırnak fotoğraflarını da koyarsanız daha net yorum yapabiliriz..
Kuyruk boylarına bakılırsa soldaki erkek gibi fakat alt kabuk şekillerine bakılırsa daha farklı yorum yapılır,ön tırnak boyutlarına göre kesin birşey denilebilir ancak.
Sol erkek sag bayan gibi.
tırnaklar bu kadar önemlimiydi ya=) en kısa zamnda tırnaklarınında resmini koyucam arkadaşlar.. Benimde tespitlerim misssevda'nın yorumu gibiydi inşallah biri erkek dieri dişidir yoksa sıkıntılı günler beni bekliyo..!!
erkeklerde ön tırnaklar çiftleşme sırasında dişiyi kavramaya yarar cinsiyet konusunda da kuyruklarla beraber net olarak yorum yapmamızı sağlar. sizin yaptığınız tahmine göre ön tırnakları da kıyaslayın eğer erkek diye tahmin ettiğinizin ön tırnakları daha uzunsa bariz şekilde diğerine göre, tahmininiz doğru demektir.
tırnaklar bu kadar önemlimiydi ya=) en kısa zamnda tırnaklarınında resmini koyucam arkadaşlar.. Benimde tespitlerim misssevda'nın yorumu gibiydi inşallah biri erkek dieri dişidir yoksa sıkıntılı günler beni bekliyo..!!
İki kaplumbanızda aynı cins olunca ne oluyor:S
Bence fark etmez ikiside erkek veya dişi. Erkek ve dişi ileride yine problem yaşanıyor.
ya iki erkek olunca çifleşme donemlerınde çok kavga edıyolarmış ole duydum yoksa canıma minnet iki tane aslan gibi kapluşum var=))
Mmm..Ben bilmiyordum