Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

160*80*70-120*50*60 akvaryumlar, 1250 litrelik sistem ve 90*55*55 272 litre akvaryum

Alisarp

Bordo Bereli
Katılım
24 Eki 2013
Mesajlar
3,705
Arkadaslar tasarimi ve yapimi gercekten uzun zaman ve emek alan akvaryumlarim sonunda tamamlandi, bilenler vardir, zaten moderatorlerimizin de buyuk katkisi oldu, hayvanlari 7 ay gibi bir sure once akvaryumlara attim. Akvaryumlari ben ozellikle emre abi (AEK) ve cem abinin yardimlariyla cizdim, (birlikte gercekten ugrastik ve baya fazlacada fikir degistirdik, sonunda guzel birsey cikti sanirsam.) MAS akvaryum yapti. Kendilerinden kesinlikle memnun kalmadim ve bir daha asla onlarla bir is yapmayi dusunmuyorum. Ne soz verilen tasarimlar duzgunce yapildi nede soz verdikleri tarihte proje teslim edildi, bu sirket kesinlikle profesyonel olmayan ve hic bir dedigini dedigi zaman yapmayan bir sirket, benim projem en sonunda defalarca kez aramanin adeta tacizin ardindan 3 ay sonra teslim edildi bunun yaninda bana 300 TL ye tamamiyle bos yere aldirilmis olan su seviyesi kontrol cihazinin parasi sozde urun iadesinden bir ay sonra yani 2014 aralik ayinda geri odenecekti ve hala bekliyorum artik aramayi biraktim cunku kanitlama sansim yok, elimde bir fatura bulunmuyor. Bunlarin yaninda projenin bitmis genel olarak cizildigi gibi hatta proje gayet guzelce tamamlandi, ekstra ucret alinmadan kendi kiyafet dolabimin ust kismi kesildi ve kuru alan yerlestirildi.

Iki adet buyuk ve L seklinde birbirine bagli akvaryumlarimi tanitacagim ilk;
160 cm lik akvaryumumun olculeri 160*80*70h tir 15 mm camdandir, 120 cm lik akvaryumun olculeri ise 120*50*60 tir, 10 mm camdandir. Iki akvaryumun yukseklikleri arasinda fark olduklari icin dolap uzunluklari 160 likta 69,5 cm 120 likte ise 81 cm dir ki kot farki olmasin ama bu seferde bir akvaryum 10 cm alttan basladigi icin bir adet 160 cm lik 11,5 cm yuksekliginde tahta kesildi ve akvaryumun alt bazasina 4 adet delik acildi bu parca dubeller yardimiyla kolayca takilip cikartilabiliyor.

mailto:/dfhaax.jpg

mailto:/16a66ad.jpg

Burada da kot farkini ve delikleri goruyorsunuz, parca takilarak akvaryum seviyeleri esitlenebiliyor.

mailto:/j927i0.jpg


Kuru alanlarimiz iki adettir ve ikiside taslarla kapli ve bitkilerle suslenmistir, daha dogal bir gorunum katilmistir. 160 cm lik akvaryumdan cikan bir adet 50*70*30h ebatlarinda kumlu kuru alan ve iki akvaryumun ortak kullandigi hayvanlarin bir akvaryumdan digerine gecisini saglayan 80*50 ebatlarinda bir dolap uzerine yerlestirilmis olan ortak kuru alan, bu kuru alan kavga durumlari icin akvaryumlari ayirmaya olanak verir, kuru alanlarin girisindeki centiklere takilacak olan beyaz plexiglass ile iki akvaryumlarin arasinda ki baglanti kapatilabilir, kapatildigi taktirde, hayvanlari sadece kumlu kuru alanda birakmamak amaciyla, ortak kuru alan 160 lik akvaryumda olan hayvanlarin olacak ve 120 lik akvaryumun kayitlari uzerine koyup kuru alan sayisini 3  e cikartacak, 120 cm lik akvaryumdaki hayvanida kuru alansiz birakmayacak 45*45 boyutlarinda bir yedek kuru alan daha mevcuttur.

Iki kuru alan birlikte;

mailto:/1581qqb.jpg

Kumlu kuru alan;

mailto:/2exuddy.jpg

Ortak kuru alan;

mailto:/16a66ad.jpg

mailto:/1ze9mcy.jpg


Aydinlatma;
Akvaryumlarin ic aydinlatmasi icin 2 adet mavi 120 ve 100 cm olculerinde suya tam batan mavi renkli dalgic floresan kullaniyorum, akvaryumlari seyredecegim zaman aciyorum, zamanlayciya bagli degiller.

Kumlu kuru alanin isitmasi icin iki adet mavi renkli basit mandalli lamba ve iki adet 42 watt  ince duylu yuvarlak 18 cm den konumlandirilmis  ampul.
Ortak kuru alanin isitmasi icin bir adet exo terra buyuk boy porselen tutturmali lamba ve bir adet Jbl neodium UVa iceren kalin duylu 100watt ampul.

Gunesi taklit amacli (UVb-UVa isinlari iceren) kumlu kuru alanda 2 li bir floresan lamba floresan olarak 15 watt T8 Sylvania reptistar terrarium lamp ve bir adet gunes isigini taklit eden sera daylight brilliant floresan 32 cm den konumlandirilmis ampuller.
Ortak kuru alanda ise bir adet horoz marka sikistirmali lamba 25 watt exo terra UV 100 28 cm den konumlandirilmis ampul ve isitma isinede yarayan UVa icerem yukarida yazdigim Jbl spot neodium 40 cm den konumlandirilmis ampul.

Zamanlayici olarak butun ampuller icin ayri ayri zamanlayici kullaniyorum isitma ampulleri 7 de yanip 18:30 da sonuyor UVb isini iceren ampuller ve gunesi takli floresan ampulu ise 10 da yaniyor 14:00 da sonuyor.

Filtre;
Bu konuda baya sikinti yasadim dis filtre mi sump mi diye ve en sonunda sumpa karar verdim,  160 lik akvaryumun dolabinda 150*70*50h yuksekliginde bir sumpimiz bulunuyor. Sumpta 4 adet bolme var iki akvaryumun suyuda ilk bolmeye akiyor daha sonra ikinci bolmeye akan su oradan da gecerek 3. Bolmeye geliyor burada iki farkli 4000 litre su basma kapasitesi olan kafa motoru ile iki akvaryuma ayni kaynaktan farkli kafa motorlariyla su basiliyor. 4. Bolme ise yavruluk yada hasta hayvan olursa diye ayarlandi ve 3. bolmeden uzerinde yarim milim civari yaklasik 20 adet bosluk bulunan mavi bir pleksi ile ayrildi. Burada bir adet taslarla kapli kuru alan var ucgen seklinde 22*22 cm boyutlarinda 13 cm uzunlugunda yine taslarla kapli rampasi olan, bu kuru alan sumptan 23 cm yuksekte yani 4. Bolmenin olculeri 70*70*23, hasta hayvan yada yavrular icin 110 litre gibi bir su hacmi var. Tek sorun su hicbir zaman akvaryumlardan degil hep sumptan azaldigi icin ve azalma hizi su kutlesi de fazla oldugundan bir hayli hizli oldugu icin bu yavrulukta hayvan varsa su seviyesini ayarlamak icin dikkatli olmaliyiz. Bu 4. bolmenin arkasindaki dolap parcasi rayli sistem yani hareket edebiliyor ve istedigimde acilabiliyor bu icerinin hem biraz daha havalanmasi hemde iceride hayvan oldugunda icerinin gunes isigi almasi icin onemli, ama yinede olurda iceri hayvan koyarsak diye oradan girecek gunes isiginin miktari bana yeterli gelmedi sumpin icine 4. bolmenin uzerine gun isigi renginde serit led isik alip taktim. Gerekli olursa serit ledi de zamanlayiciya baglayip kullanacagim. Sumpin arkasinda iki adet bilgisayar fani oldugu icin dolabin icerisinde nem yok, birkere denemek icin fanlari kapattigimda gercekten yaptirdigima sukrettim cunku iceride gercekten insanin kafasini sokamadigi bir nem olustu.

Burada yukaridan asagi dogru sirasiyla iki akvaryumdan gelen suyun yoplandigi yer filtre malzemelerinin bulundugu ikinci bolme ve en alttada isiticilarin ve kafa motorlarinin bulundugu 3.bolme;

mailto:/o91x05.jpg

Filtre malzemeleri ve icerideki havayi disari veren fan;

mailto:/295eef7.jpg

Kafa motorlari isiticilar ve disaridaki havayi iceri veren fan, gordugunuz mavi parca yavruluk veya hasta hayvan icin ayrilmis kismi ayiriyor motorlardan, suan orada da silis kum ve gerekli aydinlatma bulunuyor, su ozamanlar biraz kalitesizdi cunku bunlarin ici talas doluyken ben uzerlerine su koymusum onu temizleyene kadar bir sure boyle kalmisti.

mailto:/23sh0x.jpg

Bolme ve arkasindaki kayar kapak;

mailto:/21j38tc.jpg

Isitma;
3 adet 300 watt cin mali isitici sumpin 3. Bolmesinde mevcut ve gayet yeterli, suyun isisi hep stabil ama yinede onlem olarak 1 adet daha 300 watt isitici mevcut. 2 si 160 lik 2 si 120 lik akvaryumlarda ve 1 ide sumptaki yavrulukta olmak uzere sera jbl ve boyu marka toplamda 5 derece kullaniyorum bu akvaryumlarda.

Diger;
Kuru alanlar icin dal dal alinmis renkli ve yesil buyuk yaprakli sarmasiklar, butun halinde alinmis 2 adet yesil beyaz ve kirmizi yesil sarmasik, bir adet yati koku, kuru alanlarda bulunan 2 adet exoterra termometre,5 adet mangrow koku, (ikisi batmamakta hala inat ediyor :D) bir adet cakma mini agac, 120 kg 2mm sari silis kum, (kuru alan icin) toplam 200 kilo 0,7mm sari silis kum, (iki akvaryum zemini icin)  kemerdeki tas dunyasindan secilmes renkleri  degisken tas ve tas tarzinda camlar, alti tas bir grup ipek yaprakli bitki birlikte olan iki bitki ve bir suru tek tek ipek bitki, bir mutfak guveci, iki adet lacivert renk arka plan, 1 adet sobo sb-8804 hava motoru, 1 adet sobo sb-1116 hava motoru ve 2 adet 120, 80 cm uzunlugunda hava tasi, 2 adet suan kullanmadigim dinlenme sehpasi.

Salondaki kucuk akvaryumu tanitayim simdi;
90*55*55 boyutlarindaki akvaryum 10mm camdandir, salonda oldugundan ve bizim evde gec yatildigindan bu akvaryumun ust bazisinin ortasi delinerek doner perde yerlestirildi isitma lambasi sondugunde perdeyi kapayip ustunu de ortuyoruz ve hayvanlar uyuyabiliyor.
Bu akvaryumun kuru alanini taslari ustuste koyarak olusturdum, bu taslar toplamda 120 kg gibi oldugu icin dusme ihtimali yok yine bu taslarida kemerde ki tas dunyasindan sectim en ustteki hayvanlarin ustune ciktigi tasin boyutu yaklasik olarak 25cm*15 cm. (en genis yerinde.)kuru alan tastan oldugundan ve arka cama dayandigindan arka cam 40 cm uzatildi yani arka camin uzunlugu 95 cm oldu.

Aydinlatma;
Bu akvaryumda ic aydinlatma kullanmadim
Isitma lambasi olarak 52 watt kalin duylu ampul ve mandalli horoz lamba kullandim yine ayni mandalli lambaya exo terra UV 100 25 watt koydum yani bu kuru alanda iki adet lamba kullandim.

Zamanlayicilar yine 2 adet ve yukarida yazdigim periyodlarda calisiyor

Filtre;
Tetra ex 1200 dis filtre kullaniyorum bu akvaryumda cunku yine yer programlari yuzunden salonda cok fazla ses cikamamasi gerekiyordu

Isitma;
Bir adet 200 watt eheim isitici kullaniyorum bu akvaryumda, isi hep stabil. 1 adette sera derece kullaniyorum.

Diger;
Bu akvaryumda arka plan kullanmiyorum, bir adet atman  cr-16 hava motoru, 80 cm hava tasi, 50 kg 0,7 mm sari silis kum, kuru alan taslari iki adet dekoratif renkli tas/cam, iki adet ipek yaprakli bitki,  ve bir nazar boncugu bulunuyor bu akvaryumda.

Akvaryumun genel goruntusu sag tarafta bazanin altindan cikan perdeyi gorebilirsiniz;

mailto:/fvcrnq.jpg

Kuru alanda findikla fistik;

mailto:/21mxkir.jpg

Filtre dizilimi ve sumptaki malzeme dizilimi;
Tetra ex;
Sepet 1; Seramik, Sunger
Sepet 2;  Silicate ex, Carli kedi kumu, Sunger, Elyaf
Sepet 3; Sunger, Jbl microex, Zeolit, Elyaf
Sepet 4; Sunger,  Substrat, Elyaf
Bu akvaryumda silicate ex kullanma nedenim akvaryumun birazda olda gunes gordugu icin yosunlanmayi onlemek. Carli kedi kumunun icinde ise diatomit denen ve suyu berraklastiran bir madde var. Bu dizilimden oldukca memnunum, 5 aydir akvaryum suyu besberrak.
Sump; Elyaf, Sunger, Seramik, Elyaf, Elyaf, Sunger, Carli kedi kumu, Sunger, Elyaf, Zeolit ile Jbl microex, Sunger, Substrat
Bu akvaryumda yer cok oldugu icin bu kadar malzeme kullandim, yine berraklik icin kullandigim carli kedi kumunun berrakliga buyuk katkisi oldugunu dusunuyorum. Ilk 2 ay mangolar suya salinimini yapti ve bu sureden sonra akvaryumda ki sarilik gecti.

Hayvanlardan birkac fotograf atayim, oncelikle 8,5 ayda findikla fistigin gelisim, ilk geldiklerinde;

mailto:/5fi2y9.jpg

Zeytinle (17) findigin boy karsilastirmasi;

mailto:/ilkrgh.jpg

8,5 ay sonra tekrar boy karsilastirmasi;

mailto:/2a966uf.jpg

Findiktan bir kare;

mailto:/dwun11.jpg

Limon ve zeytinden kareler;

mailto:/2jc8r5c.jpg

mailto:/2yoabd0.jpg

Kuru alanda zeytin michelangelonun uzerinde;

mailto:/ab6xef.jpg

Michelangelo isik acinca uyanir, gozleri sanki insanmis gibi uykulu ciktigi icin paylasiyim dedim.

mailto:/ous5ky.jpg

Kumlu kuru alan;

mailto:/2i8d7af.jpg

Akvaryumlarda ki kot farkini onlemeye yonelik parca;

mailto:/2hdyy42.jpg

mailto:/2ps0go9.jpg

Yedek kuru alan ve dinlenme sehpalari;

mailto:/2l9lg1x.jpg

mailto:/5bzeqa.jpg

Buyuk akvaryumdan bir fotograf;

mailto:/3492lmx.jpg

Buda koturum olan kaplumbaganin yerinin son hali, sumpin icindeki kisim;

mailto:/9ux383.jpg
 
Cvp: 160*80*70-120*50*60 akvaryumlar, 1250 litrelik sistem ve 90*55*55 272 litre akvaryum

Superr bir sistem hayirli olsun mitlu yasamlar
 
Cvp: 160*80*70-120*50*60 akvaryumlar, 1250 litrelik sistem ve 90*55*55 272 litre akvaryum

Cok tesekkurler, insallah mutlu bir yasam suruyorlardir :)
 
Cvp: 160*80*70-120*50*60 akvaryumlar, 1250 litrelik sistem ve 90*55*55 272 litre akvaryum

gerçekten muazzam olmuş. bi odayı tamamen onlara ayırdın sanırım? bunun plan dökümanı var mı? ne kadara mal oldu? hazır yeri gelmişken sormak isterim ankarada güvenilir bu şeklde projeleri gerçekleştrebilecek akvaryumcu var mı bildiğiniz?
daha öncede söylemiştim bi odayı bende kaplumbağma ayırmak istyorum tabi sayısın artırıp akvaryumu büyüterek. iki akvaryumu kuru alanla birleştirmek çok iyi fikir haikaten.
 
Cvp: 160*80*70-120*50*60 akvaryumlar, 1250 litrelik sistem ve 90*55*55 272 litre akvaryum

Tesekkurler cok, fikirler evrimleserek bu hale geldi aslinda bir onceki bilgisayarimda kaldigi icin planlar atamadim bu hafta icerisinde bir gun atmaya calisirim
Ankarada akvaryumcu ben bilemiyorum, cem abi yada diger uyeler yazacaktir
Fiyat konusunda ben bu konuyu ilk yazdigimda hesaplamistim ama ondan 5 ay sonra konuyu burada paylastigim icin gercekten hatirlayamiyorum birde 3 akvaryumda farkli zamanlarda yapildigi icin net birseyler soylemek zor
Aslinda bu buyuk iki akvaryumun oldugu oda benim yatak odam, geceleri isik acmiyorum fakat bilgisayar ve televizyon acabiliyorum, akvaryumlari dusunerek konumlandirmistim. Diger akvaryum ise salonda duruyor
 
Cvp: 160*80*70-120*50*60 akvaryumlar, 1250 litrelik sistem ve 90*55*55 272 litre akvaryum

Çok emek verildiği her halinden belli oluyor emeği geçen herkesin eline sağlık.Ben mas akvaryumu daha önce birkaç kere duymuştum ama yaşadığınız sorunlara birkaç örnek verebilirmisin?Seneye bu kadar büyük değil fakat tek bir büyük akvaryum projesi var kafamda.Bu nedenle şirket önerilerinizi almak istiyorum.Size ve kaplumbağalarınıza hayırlı olsun :)
 
Cvp: 160*80*70-120*50*60 akvaryumlar, 1250 litrelik sistem ve 90*55*55 272 litre akvaryum

nihayet alisarp sonunda kavuştun akvaryumlara sistem güzel olmuş. hayırlı uğurlu olsun. akvaryumlara büyük nazar boncuğu da at.

özellikle ortak kuru alan çok hoşuma gitti. sumptaki su azalması buharlaşmadan mı motor yetersiz mi geliyor.

sump içi yavruluk biraz sıkıntı çıkarabilir. hava sirkülasyonu kapağı kaparsan yeterli olmayacak. lamba konumlandırma için yer bulabilecek misin.

artık bu sistemde kavga olur mu bilemem. 2 yüzmede nefesleri kesilir. ben daha çok elektrik faturasını merak ediyorum. odaya bir elektrik santrali şart oldu. tüm fişler aynı priz üstünde değil değil mi ? farklı hatlardan gitmesi iyi olur. tek sigorta üstüne binerse yük sigortayı attırabilir. onu takip et. özellikle mutfakta fırın veya microdalga fırın çalıştığında. güç kaynağı aldın mı yazıda denk gelmedim. buna ihtiyaç var.

kedi kumu işini iyi görüyor sanırım. yoksa bu sumpı pond matrixten aşağısı kurtarmazdı.

emre para işini bir konuşsun olmazsa arası iyi onlarla.


güney ankarada isen tay-mur akvaryumu önerebilirim. işçilikleri güzel. ama fiyatta anlaşman lazım.
 
Cvp: 160*80*70-120*50*60 akvaryumlar, 1250 litrelik sistem ve 90*55*55 272 litre akvaryum

Mutlulardir elbet bunun yaninda benim ki ölüm fanusu kalir....
Bende bir kac yila durumu okyanusa baglanirim :)
 
Cvp: 160*80*70-120*50*60 akvaryumlar, 1250 litrelik sistem ve 90*55*55 272 litre akvaryum

Abi aslinda kullanmaya baslayali baya cok olduda konusunu suan actim abi. Sagolasin yinede :)
Simdi sumpta bukadar su buharlasmasinin nedeni benim akvaryumlardan su buharlasmiyor yani buharlasiyorda su seviyesi hic azalmiyor ona gore daha az su cekiyor bu nedenlede butun su sumptan azaliyor, 2-3 gunde 4-5 damacana su yiyor abi.
Yer kavgasi gercekten bitti, abi bu fotograflar dedigim gibi cok eski o yavrulukta suan koturum bir hayvan bakiyorum, suyu mangosu var birde ben o kuru alanin ustune camdan dolaba dogru iki adet cam kestirtip yapistirmistim lamba takmak icin buyuzden sikinti olmadi 2 lambanin da konumlandirmasindan.
Iki farkli ana hattan 3 tane 12 li sanirim toprakli deniyordu oyle priz var abi, ikide 650 lik guc kaynagi var yalniz benim tahminim gucu idare etmeye yetmedigi icin ikiside atiyor surekli. Elektrik faturasi gercekten cok geliyor ya ikiye katlanmis, gecen ay 300 tl gelmis.
Evet abi ya ben diatomitten memnunum gayet.

Kadir bey sagolun cok,
Ben dedigim gibi MAS i onermem simdi ilk olarak siretketle bir teslim alma tarihi belirlemistik nisandi sanirim sonra ben 1 ay erteledim ozel nedenlerden daha sonra MAS i aradim mayis sonlarinda, akvaryumu hazirlamislardi ama getirene kadar temmuzu buldu tabi bu surede kendilerini okadar cok aramiatim ki yaptigim isten sogdum daha sonra MAS akvaryumu nihayet getirdi, bu kumlu kuru alani ilk akvaryumun icine dusunmustuk ama MAS dedi ki zaten cok mahcupuz bu dolabi (kendi gardropum) alalim 1/4 unu kesip oraya kuru alan yeri yapalim ucretsiz olarak vede akvaryumun kapaklarini degistirelim ucretsiz olarak bende tamam dedim anlastik, ben o siralarda 3 haftaligina fransaya gidicektim benim tatilim sirasinda MAS akvaryum sozde dolabi alip yapip getirecekti ama ne gelen ne giden olmus, hatta evde ki temizlikci ablayi gelecegiz diye 2 kere aramislar ve kadin onlar icin bize gelmis ama dedigim gibi ne gelen ne giden olmus neyse ben fransadan dondum 3 hafta yalvar yakar yine kuru alan bekledim onu getirdiler sonra alvaryumu delicekler de sump baglantilari yapilacak diye haftalarca bekledim, iste en sonda da tamamiyle gereksiz yere aldirdiklari aparati iade ettim fakat 300 lirami 2014 araliktan beri bekliyorum. Kisaca ozetledim, gecmis zaman olmadigi icin tam hatirlamiyorum yalan yanlis birsey yazmak istemem ama size keainlikle onermem.


Abi babamlada tartistik yollama boyle bir mesaj ben bir daha konusayim falan dedi ama ben bosver dedim gercekten okadar sikilmistim ki bu akvaryumun yapim surecinde.
Sizde de var o potansiyel :) beklerim.
 
Cvp: 160*80*70-120*50*60 akvaryumlar, 1250 litrelik sistem ve 90*55*55 272 litre akvaryum

Tekrar hayirli olsun Alisarp. Hersey cok guzel gorunuyor.

Mas ile yasadigin sikintilara uzuldum. Zamanin telafisi yok ancak maddi kismi artik telafi ederler diye dusunuyorum.
 
Cvp: 160*80*70-120*50*60 akvaryumlar, 1250 litrelik sistem ve 90*55*55 272 litre akvaryum

Cok sagol, sanmiyorum ama insallah
 
Cvp: 160*80*70-120*50*60 akvaryumlar, 1250 litrelik sistem ve 90*55*55 272 litre akvaryum

senin akvaryumlara 1 KVA'dan aşağısı gitmez. yinede bütün kullandığın elektrikli sistemlerin wattlarını topla. hepsi aynı anda çalışıyormuş gibi. ona göre bir ups alırsın. bunların birini salondaki akvaryumda kullanırsın diğerini gece kullanılan ekipmanda gündüz elektrik yükü daha çok olacaktır. ups'i ona alırsın.

4-5 damacana çok o kadar ki akvaryum suyu kirlenmediği sürece kısmi değişime bile gerek kalmayacak. dolap içi rutubeti sürekli kontrol et. özellikle metal aksamları.
 
Cvp: 160*80*70-120*50*60 akvaryumlar, 1250 litrelik sistem ve 90*55*55 272 litre akvaryum

Maşallah AliSarp sağlıklı mutlu bir yaşam sürerler inşallah :)
 
Cvp: 160*80*70-120*50*60 akvaryumlar, 1250 litrelik sistem ve 90*55*55 272 litre akvaryum

Evet 1 guc kaynagini salona takmali aslinda abi sanirim 1 KVA ttanda fazla yapiyor suanlik buyuge hic almiycam, genel temizlige 1 yil gibi sure bictim.

Cok sagol safak, insallah seninkilerde.
 
Cvp: 160*80*70-120*50*60 akvaryumlar, 1250 litrelik sistem ve 90*55*55 272 litre akvaryum

Çok çok güzel görünüyor. Umarım uzun yıllar keyfini çıkarırsınız. Nem ve buharlaşma uzun vadede umarım sorun çıkarmaz .
 
Cvp: 160*80*70-120*50*60 akvaryumlar, 1250 litrelik sistem ve 90*55*55 272 litre akvaryum

Evet Sonunda merakla beklediğim konu geldi.
Alisarp sıkıntılı bir süreç oldu başından beri ama zevkle baktım resimlere sonuç çok güzel görünüyor. Umarım sorunsuz bir şekilde uzun yıllar kullanırsın.
Çizdiğiniz taslaklar sonunda benim için anlam kazandı :) ortak kuru alana bayıldım.
Ben sadece ilerleyen süreç içerisinde nem durumunu merak ediyorum çünkü bizim akvaryum odası evin yarısını tropikal iklime çeviriyor. :)

Tekrardan hayırlı uğurlu olsun ;)
 
Cvp: 160*80*70-120*50*60 akvaryumlar, 1250 litrelik sistem ve 90*55*55 272 litre akvaryum

Dolap icinde nem sorunu yok fanlardan dolayi fakat odada pencere acilmasiginda gercekten kotu oluyor, dediginiz gibi umarim aikinti cikmaz.
Tesekkurler ikinizede, bende bu akvaryumda yavrulatmaya calisicam artik Snapper.
Yarin akvaryumlarinda teker teker fotograflarini ekleyecegim.
 
Cvp: 160*80*70-120*50*60 akvaryumlar, 1250 litrelik sistem ve 90*55*55 272 litre akvaryum

Kum kuru alan fotoğrafları biraz daha detaylı olursa görmek isterim.
 
Cvp: 160*80*70-120*50*60 akvaryumlar, 1250 litrelik sistem ve 90*55*55 272 litre akvaryum

Bugun benim zeytinin cok komik bir fotografini cektim kumlu kuru alanda neslihan atarim yarin kapsamli birkac fotograf daha.
mailto:/forum/konu-yeni-akvaryum-icin-kum-secimi.html?page=2&highlight=kum+se%C3%A7imi
Planlar bu konuda bulunuyor, 2. sayfadan itibaren, yorum 50 de son haline gelmisiz genel hatlariyla.
 
Geri
Üst