Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

3D Arka Fonlarla ilgili Fikir Alışverişi

ahbeabi

Bronz 5 Üye
Katılım
26 Eki 2016
Mesajlar
21
Merhabalar herkese.

Çok eski bir akvarist, çok yeni bir res bakıcısı olarak aranızdayım. :D

Akvaryumlarımda 2006 yılı benim için dönüm noktası oldu, o seneden başlayarak tanklarımda hep doğal bir görünümden yana oldum ve sonraki 4 senelik süreçte hobimi görsel anlamda oldukça ilerlettim. Bu konuda en büyük yardımcım yaptığım üç boyutlu arka fonlar oldu, akvaryum tasarımlarımda vazgeçilmezim oldular, birkaç tankımdan örnek verecek olursam;

Bunlar 2006-2010 yılları arasında yaptığım arka fonlu tank çalışmalarım.

Buraya üye olup araştırmaya başlayınca kuru alan sağlama amacıyla, tank üstüne camdan, pleksiden, cd kaplarından, yüzer ada şeklinde vs birçok pratik yöntemle karşılaştım, hepiniz bu tür çalışmalar yapıyorsunuz.

Bunların hepsi çok güzel ve amaca mükemmel şekilde hizmet ediyor, efektiflik yönünden harika çözümler, yalnız benim sorunum bu tarz eklentileri, tamamen şahsım adına, estetik yönden bir türlü cazip bulamıyor olmam. :$

"Yok ben kesin yine arka fon yapıcam." deyip de konuyu bu kez kaplumbağalar üzerinden araştırmaya başlayınca şimdiye kadar hiç düşünmediğim sorunlar olduğunu farkettim. Burada yine bu konuyla ilgili bir başlık altında Cem ve Emre Beyler bahsetmişler; kaplumbağaların sert hareketleri ve özellikle sıçramaları gibi durumlarda, ya da üzerinde oluşacak yosunlanma sebebiyle kaplumbağanın bilinçli şekilde ısırması durumunda fonu parçalama ihtimalleri. :blackeye5:

Düşününce her ikisi de çok mantıklı ve son derece olası. Arka fonlar her ne kadar dört kat derzle kaplansalar da sert bir çarpma durumunda kırılabilirler. Ayrıca üzerlerinde yosun oluşması aslında hem doğal görünüm hem de biyolojik yönden istediğimiz bir durumdur, fakat eğer bu durum kaplumbağayı cezbederse, özellikle de kaplumbağa yetişkinse, her an kazalara müsait hale gelir.

Ama diğer yandan, internette biraz araştırınca da, özellikle yabancı kaynaklarda bunun yapıldığını farkettim.
Kısa araştırmamla ulaştığım bazı örnekler;

su kaplumbağası kuru alanı


su kaplumbağası kuru alanı

Aynı tankın bitmiş hali:

(Not: mesaj başına en fazla 10 fotoğrafa izin veriyor sistem, devamını incelemek isteyenler buradan devam edebilirler.)

Bunların birçoğu yapım aşaması fotoğrafları, ve bazıları da aslında çok da estetik değiller, farkındayım. :gül: Ama en azından yapan birilerinin olduğunu görmüş oldum. Henüz çok da detaylı araştırma yapmadığımı yenilemek isterim, bu fotoğraflar sadece google görsel sonuçları, ilgili forumlara da girip konuları okumuş değilim henüz. İlerleyen zamanda araştırmamı derinleştiririm ama bir yandan sizlerin de fikrini almak istiyorum bu konuda.

Akvaryumdan çaldığı su hacmini, işlevsellik yönünden çıkarabileceği sorunları bir tarafa bırakalım lütfen. O konularda geçmişte çok tecrübem oldu. :rolleyes: Eğer bir çalışma yaparsam bunları zaten değerlendireceğim. Sadece sağlamlık ve kaplumbağaların sağlığı gibi konuları düşünecek olursak, siz tecrübeli kaplumbağa sahiplerinin görüşleri ne yönde olur?

Bu fonlarda kullandığımız derzler suya salınım yapmaz, o yönden bir endişem yok. Endişem daha çok sağlamlık konusunda. Henüz ancak 5 cm kabuk boyunda iki yavru kaplumbağa sahibi olarak, ilerde yaratabilecekleri çarpma kuvveti ve özellikle çene gücüyle ilgili ancak fikir yürütebiliyorum, herhangi bir tecrübe sahibi değilim. Örneğin çıkıp inecekleri yerleri tırnaklarıyla ya da kayma esnasında alt kabuklarıyla ne denli aşındırırlar, kabuklarının kenarları yüzerlerken çarpmaları durumunda bu fonları çizer, aşındırır mı, yetişkin bir res ağzını tahmini kaç derece açabilir, çok girintili çıkıntılı, ağzına sığabilecek yüzeyler yapılmasa da etkili ısırıkları olur mu? Sırf meraktan da olsa kafa atıp kırmaya çalışırlar mı? Bunlar gibi yıpratıcı etkilere dayanımı konusunda kaplama malzemesi olarak kullanılabilecek ve yine zararsız başka ne gibi ürünler kullanılabilir?

Tecrübelerinizi ve önerilerinizi almak isterim...
 

Ekli dosyalar

  • bitkili eski.jpg
    bitkili eski.jpg
    99.4 KB · Görüntüleme: 458
  • malawi.JPG
    malawi.JPG
    286.3 KB · Görüntüleme: 514
  • Malawi akvaryumm.jpg
    Malawi akvaryumm.jpg
    83.9 KB · Görüntüleme: 445
  • DSCN9567.jpg
    DSCN9567.jpg
    73.9 KB · Görüntüleme: 502
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kaplumbağalar özellikle resler tam bir terminatörlerdir. Akvaryumu ne kadar güzelleştirsekte son karar onların elinde. Ben çok bitki attım. Hepsini haşat ettiler. Kala kala kum ve kök kaldı.

Küçüklerken bir sorun oluşturmuyorlar. Hatta yüzeye yakın ürünlerin üzerinde dinlenip uyumayı seviyorlar. İş ot türevli yiyeceklere geçişten itibaren başlıyor. Yosunlanan aksesuarları dişlemeye başlıyorlar. Büyüdükçe yüzecekleri mekanı genişletmek için akvaryumdaki ürünlere zarar verme eğilimi başlıyor.

Yetişkin hale geldiklerinde önlerine birşey çıktığında onu kenara atıp devam ediyorlar. Kafaya birşeyi taktılarsa onu ne kadar tamir etsen de o mutlaka parçalanacaktır. İnsanda akvaryuma birşeyler yapma isteğini yok ediyorlar.

Büyüdükçe hem kabukları kalınlaşır hemde ağırlaşırlar. Panik durumu veya kuru alandan indiklerinde ki hızlı hareket ettikleri için önlerine çıkan şeylere çarparak hasar verebilirler. Cam kalınlığı sadece akvaryumun büyüklüğü için değil aynı zamanda kabuklarının cama vereceği hasarı da önlemek içindir.

Sürtünme ile ürün değil ama altbağanın çizilme durumu var.

Bunlar karşılarındaki herhangi bir şeyi önce koklar sonra ısırarak yoklarlar.

Halı kaydırmaz kullanabilirsin.

Çalışmaların çok güzelmiş ellerine sağlık. Böyle akvaryumları görünce keşke balık besleseydim dediğim zamanlar oluyor. Senin resimlerde onlardan biri oldu.
 
Cvp: 3D Arka Fonlarla ilgili Fikir Alışverişi

:(

Hiç bulaşmasa mıydım acaba bu kaplumbağa işine :whistling:
Demek o kadar anarşist oluyorlar :ermm: Ama benim bu işten keyif alabilmem için biraz görselliği de geliştirebilmem lazım. :neydi: Bakalım neler yapabileceğim.

Yani şöyle yüksek görsellikte tanklar kursak da bunların uzun vadede idamesi imkansıza yakın diyebiliriz.
su kaplumbağası kuru alanı

su kaplumbağası

su kaplumbağası

su kaplumbağası


Biraz uslu durabilseler iyiydi.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Diğer türlerde durum nasıl bilmiyorum ama resler zevkleri uğruna herşeyi yapıp yokediyorlar. Aslında karakter anlamında hepsi birbirinden farklı kimisi uysal kimisi asabi, haşarı. Takıntıları var. Birşeyi kafaya taktılar mı bırakmıyorlar. Hayvana tek bakıyorsun belki böyle yoğun davranışlar olmayabilir. Birden fazla oldular mı iş sarpa sarıyor.

Akvaryum büyük olsa bir kenarda birşeyler yapılabilir. Hayvanın yüzeceği alan kısıtlanmadığı sürece. Canlı bitki olmaz. Yeri geliyor köküne varana kadar yiyorlar. Kum eşelemeyi seviyorlar. Dekor anlamında akvaryumu daraltmamak kaydı ile büyük mango kökü kullanabilirsin güzel durur. Koca kaya gibi olanlardan.

Yerli türler sakin. Bunlar hiperaktif çocuk gibiler. Sürekli hareket halindeler kaplumbağa dediğin yerinde durur yavaş hareket eder. Bunlar su piresi gibi. Ne suda ne karada durdukları yok.

Avatar filminin akvaryumunu yapmış birisi onu gördün mü ? O da güzel. Orjinal birşey.
 
Cvp: 3D Arka Fonlarla ilgili Fikir Alışverişi

Gördüm, uçar gibi görünen adalar vardı dimi üzeri moss kaplı. :smile: Yaratıcılıkta sınır yok akvaryum işinde.

Benimki de tek değil, iki yavru var. Kızım tek istemişti, onu aldık, sonra bu hayvan tek mutlu olmaz diye bir hafta sonra gittim bir tane daha aldım.

Aslında dekorum zaten yoğun, biri aydınlatmalı olmak üzere 3 kuru alan var, bunlardan ikisi kaya biri oldukça iri bir kök. Onun dışında ince kökler de var dekor tamamlama amaçlı. Kaya altı karanlık mağara da var korkarsa oraya kaçıyor bir tanesi. Taban sarı silis. Fotoğrafın çeker ayrı bir konu altında tanıtımını yaparım tankın.

Dekorum zaten yoğun ama hayvanlar daha 4-5 cm kabuk boyunda olduklarından onlara yine göl gibi geliyor ortam. Bu arada tank da büyük değil, 82x42x40. Ömürlük değil yani, bir iki senelik.


Ama şu var, eğer kafamdaki DIY 3D fonu yapabilsem, su hacminden çok çok az çalacağı ve şu anki kayalar çıkacağı için su hacmi artacak. Tankı şu an yarı dolu kullanıyorum, onu yaparsam rahatlıkla yükselteceğim. Geniş bir kuru alan, su altı orta seviye dinlenme alanları, karanlık mağaralar ve ısıtıcı-filtre ekipmanlarının gizlenmesi gibi birçok fonksiyonu bir arada barındıracak bir çalışma olacak.

Aslında şunun gibi, ama çok daha işlevsel olanı :smile:  
http://aqua-maniac.com/product-eng-685-Aquarium-Terrarium-large-ledge-.html

Yalnız diğer taraftan, şöyle bir gerçek var, ilk mesajımda bir boş bir de dolu halini eklediğim tank vardı, son iki fotoğrafta. O tankın sahibinin çektiği iki video var, hayvanların fona verdiği zararları gösteriyor :noexpression:

Şu anda youtube'a erişim sınırlandığı için link veremiyorum. Tekrar açılınca eklerim.

Bir yandan da düşünmeye devam ediyorum. Arka fon başka hangi malzemeden yapılabilir, ya da en azından daha sağlam (ama yine sağlıklı) olacak şekilde ne ile kaplanabilir? :neydi:
 
Fon içerden değilde dışarıdan desen olursa daha iyi özellikle derinlik hissi veren resimler daha geniş gösteriyor. Hayvanlarda camdan gitmeye çalışıyor. Bu şekilde zarar veremeyecekleri gibi akvaryumu da daraltmıyor.

Verdiğin linkteki ürün güzelmiş. Fiyatıda öyle. Yalnız bu poliüretan malzemeler uzun süre kaldığında kumda siyahlaşma oluyor. Kanalizasyon kokusu ve rengini veriyor. Bu açıdan sağlıklı değil. Salınımda yapıyor.

Kuytu yerleri severler. Özellikle soft sheller bayılır ama onlarda tek besleniyor. (Alanı sahiplenme güdüleri yüksek bu sebeple saldırgan tavırları var.) Yalnız hayvanlar büyüdükçe içine sıkışıp kalma riski var. Çıkamayıp boğulabilirler.

Reslerde iki tane olma avantaj bu birbirlerini görerek bir şeyleri daha çabuk öğrenmelerine ve tedirginliği atmalarına yardımcı oluyor.

Mango yada mopani kökleri ne kadar kaynatsakta salınım bir süre daha oluyor. Hafif bir sarılık doğal ortamlarına uygun durum yaratsa da amonyak patlamasını gizlemesi açısından sıkıntı olabiliyor. Sarartı artarsa suyu kısmi değişimler yaparak renkte inceltme yapabilirsin. Bu salınım pH değerini asidik olarak orta dengeye getirir bu da özellikle dış filtredeki döngüyü çeviren bakterilerin üreyeceği ortamı hazırlar.

Bu hayvanlar salmonella taşıyor. Öncesi el yıkama hayvanlar için sonrası bizim sağlığımız için akvaryumla ilgili işlemlerde tercihen antibakteriyel sabun kullanılmalı. Çocuğunuzu fazla yaklaştırmayın. Temizlik esnasında su damlaları cama düşüyor. Camları fazla kokmayan temizlik malzemesi ile silmek iyi olur. Çocuklar cama dokunup vurmayı severler. Ben bunun için arabada kullanılan genel amaçlı temizlik ürünü kullanıyorum.

Akvaryum yeterince büyük iki seneyi çok rahat çıkarır. Sadece büyüdükçe alanı genişletmek için bazı dekorları çıkarmak zorunda kalacaksın.
 
Cvp: 3D Arka Fonlarla ilgili Fikir Alışverişi

Akvaryumun arka camının dışında fon var zaten. ???? Yani en azından akvaryuma bakınca arkası görünmüyor ve tabii yanılsama da olsa derinlik hissi veriyor. Ama bu posterler elbette akvaryumun içindeki üç boyutlu ve işlevsel bir fonun yerini tutmuyorlar. Aslında benim için üç boyutlu fon, filtre gibi elzem bir malzeme haline geldi son on senede, akvaryuma resmen çağ atlatan bir ekleme oluyor her seferinde. Ama tabii şimdiye kadar hep balık, bazen karides, salyangoz, midye vs, en fazla yengeç beslemişliğim var akvaryumda, hiçbiri bu arka fonlara zarar verecek canlılar değillerdi. Ta ki bu sert çocuklara kadar. :donatello:

O dekor malzemesini örnek olsun diye ekledim. Aslında biri getirip bedava verse kullanır mıyım bilmem. Ölçülerinin uyumsuzluğu bir yana, işlevselliği yok, içi kullanılamıyor, filtre - ısıtıcı yine dışarıda konumlanacak, çok efektif bir dekor değil, sadece görselliği üst seviyede. Bu arada, eğer o linkte ürün detayının altında iki tane youtube videosu çıkmadıysa şimdi tekrar girip bakın, youtube erişimi engelliyken görünmüyorlardı, şimdi engel kalktı, oradalar.

Malzemesinin suda zamanla bozulma yapması enteresan. :huh: O zaman sanırım daha çok terraryumlarda kuru alan sürüngenlerini düşünerek yapmışlar. Ya da tamamen tasarım hatası bir ürün.
Arka fonları zaten bu malzemeden değil polistiren köpükten yapıp sonra salınım yapmayan havuz derziyle kaplıyoruz. Uzun zaman kullanılsa da bozulma vs olmuyor.

Mango ve mopani kökleri var tankta. Ve evet suyum sarı :gül: Bunu zaten istiyordum da aslında, doğal görüntü olması açısından. İki saat kaynatıp sonra da iki gün suda bekletip aldım kökleri tanka. Şimdiye kadar çok tankta kullandığım için tecrübeliyim.

Salmonella konusunu da geçenlerde baya araştırdım ve doğrusu korktum da. :( Hep dikkat ediyorum artık hijyene.

Bu arada yotube açıldığı için bahsettiğim videoları gönderiyorum;

Önce bu:

Sonuç bu:

Malesef ancak 3 yıl dayandırabilmiş.

Daha sağlam ama yine salınım yapmayan bir malzemeyle kaplanmadığı sürece arka fon işi yaş gibi görünüyor bana. :breh:

Fikirleri olan başka üyelerimiz de varsa belirtirlerse sevinirim. Su altı izolasyon ve yapı malzemeleri konusunda bilgili birileri varsa çok faydalı olabilir.

Aranılan malzemenin özellikleri;

1- Kolay uygulanacak. (Derz, boya ya da çimento gibi)
2 - Birkaç kat uygulamadan sonra tam kuruduğunda kaplumbağaların zarar veremeyeceği kadar sert olacak.
3 - Suya hiçbir salınım yapmayacak.
 

Ekli dosyalar

  • DSCN7304.jpg
    DSCN7304.jpg
    123.8 KB · Görüntüleme: 212
  • bitkili.jpg
    bitkili.jpg
    69.9 KB · Görüntüleme: 246
  • DSCN9136 (Large).jpg
    DSCN9136 (Large).jpg
    105.7 KB · Görüntüleme: 229
  • Bitkili Akvaryum.jpg
    Bitkili Akvaryum.jpg
    157.6 KB · Görüntüleme: 1,001
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben bu konuyu kesinlikle gözlemlemiş ve yaşamış biri olarak tavsiye etmiyorum.
140*60*70 akvaryumunda profesyonel çalışma ile yapılmış arka fon bulunmaktaydı. Tam bir işkenceye dönüştü. Her turlu ekipman olmasına rağmen ısrarla fon da kaşınmayi tercik ettiler. Buyudukce sert kabukları fona zarar verdi. Birkere bunu keşfettiler ve güçlü çeneleriyle köpüğe indiler. Açtıkları ilk yeri uyku sehpalariyla kapattim. Bu kez başka yerden açtılar ve sonu gelmedi.
Kaplumbağa akvaryumunda arka fon olmaz!

Buda actigim konu resimli. Hatta daha vahim bir hal aldı devamı sitede yok. ????
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: 3D Arka Fonlarla ilgili Fikir Alışverişi

Evet, son gönderdiğim youtube linklerinde de üç sene anca kullanıldıktan sonra ciddi şekilde hırpalanmış ve mecburen bozulmuş bir akvaryum var. Şurası kesin ki bu arka fonları yaparken hep kullandığımız fuga ve benzeri kaplama malzemeleri kaplumbağalar için yeterince güçlü bir kaplama yapamıyorlar.

Ama aslında problem de bu. Malzeme eğer çatlayıp parçalanmasa hayvanlar strafora ulaşıp kemirmeye başlayamayacaklar. 

Sizin fonu yapan kişi de derz dolgu kullanmış. Acaba diyorum başka bir malzeme kullanabilir miyiz bu kaplama için :neydi:

Eğer o özellikte bir malzeme bulamazsam zaten hiç denemem bile.
 
Bence güçlü malzeme ile ilgili bir durum değil sürekli aynı şekilde darbe almakla ilgili bir durum.
Yani şöyle bir şeye taktımı takıyorlar. Hep aynı yeri istiyorlar, aynı yerde kasiniyorlar aynı yerden kaçıyorlar....
Mesela zeminde cam taş vardı onun üzerinde resmen çiziklerle oyuk oluşturmuşlar sanki biri bıçakla kesmeye çalışmış. Ayni hareketi yapmaktan. :) Biri birşey yapınca diğerleride yapıyor.
Benim gibi doğal gorunum seçiyorsunuz taş ve kök koyun.
Zaten onlarda çok görsel sevmiyor yabaniler :D


Bu arada face grup ve sitelere arka fon resimleri koyan sen misin? :)
 
Cvp: 3D Arka Fonlarla ilgili Fikir Alışverişi

O kadar inatçı ve takıntılı hayvanlarsa evet, bu sevdadan vazgeçmek belki de en doğrusu :down:

Hani şöyle kuruduktan sonra beton gibi olabilen ama suya salınım yapmayan bir malzeme olsa ona zarar verebileceklerini yine de sanmıyorum ama öyle de bir ürün zaten yok zannedersem.

Benim de mevcut dekorumda sadece kaya ve kökler var.
Hatta şu anki hali böyle ????

Hayvanların çok küçük olmaları nedeniyle bol miktarda kök kullanıp hem doğal görüntüyü pekiştirmek hem de onlara bol eğlenceli bir alan yaratmayı amaçladım. İlerde birçoğu çıkacaktır eminim.
Bir de fotoğrafta su fazlasıyla sarı görünüyor, ışık tonundan dolayı telefon otomatik renk ayarı yaptığı için öyle, gerçekte öyle görünmüyor. :rolleyes:

Bu arada fotoğrafta iki kaplumbağam da görünüyor aslında, bulabildiniz mi? ::D:

Not: Hayır face'de ve forumlarda yokum zaten. ???? Sadece akvaryum.com'da var arka fonlarımın konuları, onların da sonuncusu 2010'da idi. ????
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    922.9 KB · Görüntüleme: 104
Moderatör tarafında düzenlendi:
Şu haliyle bile mükemmel duruyor ön kısımda olimpik havuz gibi boydan boya düz boşlukta varsa hiçbir eklemeye gerek yok ya da çıkarmaya efkar bastı mı gitgel konya altı saat hesabı uçtan uca bir iki tur atıp ferahlıyorlar.
 
Cvp: 3D Arka Fonlarla ilgili Fikir Alışverişi

Teşekkürler Cem Bey. Aynen öyle, en önde soldan sağa gidip gelmelerine engel bir dekor yok. Yani en azından şu anki vücut çaplarına göre. :smile: 

Akvaryum detaylarıyla ilgili bir konu açarım ilgili bölüm altında. Oradan bu akvaryum özelinde konuşmaya devam ederiz. :smile:

Arka fon konusunda eğer bir fikir ya da bir malzeme önerisi olan olursa buraya yazarsa sevinirim. 

Öyle bir durum oluncaya kadar sanıyorum şimdilik bu konuyu dolaba kaldırıyoruz. 

Herkese sağlıklı hayvancıklar dilerim.  :D
 
Cvp: 3D Arka Fonlarla ilgili Fikir Alışverişi

ahbeabi' Alıntı:
O kadar inatçı ve takıntılı hayvanlarsa evet, bu sevdadan vazgeçmek belki de en doğrusu  :down: 

Hani şöyle kuruduktan sonra beton gibi olabilen ama suya salınım yapmayan bir malzeme olsa ona zarar verebileceklerini yine de sanmıyorum ama öyle de bir ürün zaten yok zannedersem. 

Benim de mevcut dekorumda sadece kaya ve kökler var. 
Hatta şu anki hali böyle :smile:



Hayvanların çok küçük olmaları nedeniyle bol miktarda kök kullanıp hem doğal görüntüyü pekiştirmek hem de onlara bol eğlenceli bir alan yaratmayı amaçladım. İlerde birçoğu çıkacaktır eminim. 
Bir de fotoğrafta su fazlasıyla sarı görünüyor, ışık tonundan dolayı telefon otomatik renk ayarı yaptığı için öyle, gerçekte öyle görünmüyor.  :rolleyes:

Bu arada fotoğrafta iki kaplumbağam da görünüyor aslında, bulabildiniz mi? ::D:

Not: Hayır face'de ve forumlarda yokum zaten. :smile: Sadece akvaryum.com'da var arka fonlarımın konuları, onların da sonuncusu 2010'da idi. :smile:

çok güzel olmuş. elinize sağlık. kaplumbağanızı buldum.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    21.3 KB · Görüntüleme: 100
Cvp: 3D Arka Fonlarla ilgili Fikir Alışverişi

Evet biri orada. 

Diğeri yok ama o karede. Onun sadece kafası görünüyor.  :D
 
Yapı marketlerde gezip dolaşman fikir verebilir. Her geçen gün değişik ürünler çıkıyor. Özellikle yalıtım malzemelerini incele; file vs. Bahçe bölümündeki malzemeler.
 
Cvp: 3D Arka Fonlarla ilgili Fikir Alışverişi

Evet öyle olacak artık. 
Acelesi yok, zamana bıraktım. Aklıma tam anlamıyla yatan bir ürün bulursam deneme yapabilirim. Yoksa doğal kayalara devam. 

Şu an için hem işimi gören hem de içime sinen bir kurulum oldu başlangıç için. Hayvanların keyfi müthiş yerinde. İleride su hacmini artırmak için su seviyesini yükseltmem gerekicek. Bu da kuru alanı yükseltme ihtiyacını beraberinde getirecek. Onun için de yine aynı tarz kayalardan ekleme yaparak daha yüksek bir yapıya ulaşacağım. Bunun için de endişem yok aslında, akvaryumda uzmanlık alanım malawi cichlidleri olduğu icin zaten yıllarım kayalardan dekor yapmakla geçti. :smile: Hiç sorun olmaz. 

Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için.
 
Geri
Üst