Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

4.kez ısıtıcı patladı

schildkröte

Yeni Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
17
Arkadaşlar ,son 1 senede 4kez ısıtıcı değiştirmek zorunda kaldım ,çünkü sürekli patlıyor.Ve bu patlama bayağı şiddetli yani duman falan çıkıyor cam kırılıyor.Isıtıcı hep suyun altında yatay şekilde zaten.Ama akvaryumum biraz küçük ,acaba su az olduğu için 100 watt fazla mı geliyor ya da kaplumbağam çok büyüdü,çok tepiniyor da o mu kırıyor ?Yakın zamanda büyük bi akvaryum alacağım fakat yeniden patlamasını istemiyorum.Sizce sebebi ne olabilir?
 
Cvp: 4.kez ısıtıcı patladı

Bende 2,5 yıldır hiç ısıtıcı patlamadı. Ya hayvan kırıyordur yada kalitesiz ısıtıcı yada su hacmine uygun olmayan ısıtıcı. Genelde su hacmine göre düşük güçteki zorlandığından patlama olabilir. Yani sendeki ısıtıcı gücü ve su hacmi oranlamasının tersi durumunda. Sebep bahsettiğim ilk iki seçenektir. Korumalı ısıtıcılar var. Bunlar kaplumbağa gibi sert kabuklu hayvanların camı kırmasını engeller. Aşağıda vereceğim ısıtıcı kaliteli olduğu için bahsettiğim iki seçenek ortadan kalkmış olur. Ancak suyun dengeli ısınması için genede uygun güçteki alınmalı. Akvaryum büyüyüncede yetersiz kalırsa daha güçlüsü alınmalı.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11898&ad=jbl-pro-temp-akvaryum-isiticisi-100-watt
 
Cvp: 4.kez ısıtıcı patladı

hayvan kırabilir. ucuz ürünlerde düz cam kullanırlar. bu dayanıksızdır. su az dediğine göre bir şekilde hava teması olmuştur. bu cama bağlı olarak hafif çapraz duruyorsa tüpün yukarı bakan kısmı ısıyı daha yüksek alacağı için zayıflatıp çatlar. güzel ölçüde bir akvaryum ve doğru ısıtıcı ile bu sorun çözülür.
 
Belki yatay olmaması gerekiyordur? Tam batan ve plastik koruyuculu işinizi görücektir
 
Cvp: 4.kez ısıtıcı patladı

Yatay da konulabildiği yazıyordu kutusunun üzerinde .İlginiz için teşekkür ederim de peki kaplumbağam birkaç gün ısıtıcısız yaşasa bir problem çıkar mı ? Hani o alışık olduğu sıcaklık birdenbire değişince herhangi bi sıkıntı olur mu?
 
Siz elinizden geldiği kadsr hızlı bir şekilde ısıtıcıyı temin edin. kesinlikle akvaryuma sıcak su eklemesi yapmayın bu çok önemli
 
Suya ısıtıcı gelene kadar müdahalede bulunma. Su ısısı sabit olduğu sürece hastalıktan etkilenmez.
 
Süre olabildiğince kısa olup üşütme riski azalsın. Kuru alan ısısını 29 dereceye çekmek gerekir.
 
Cvp: 4.kez ısıtıcı patladı

ya galiba ısıtıcım bozuldu ya ama suyun sıcaklıgı hep 26 felan duruyor anlamadım gıttı ama normal sartda 6 dk da bır ısıtıcı devreye gırerdı yanı :S ama sımdı hıc tık yok
 
Ortam isisinin yukselmesine bagli olarak daha az devreye girmesi normal, gozlemlmeye devam edin bir sure
 
Cvp: 4.kez ısıtıcı patladı

ama onceden her 6 dk bır devreye gırıyordu ya suanda kuru alan lambası yanıyor suanda su 27 derece bakalım pazartesı gunune kadar ne olacak eger bu bozulduysa sızce 50 w mı alsam yoksa yıne 25 w mı alsam ?
 
Cvp: 4.kez ısıtıcı patladı

100 W al yine suyun ısı durumuna iç dereceden kontrolü yapıp ona göre ısıtıcı ayarını düşürürsün. ilerde alacağın akvaryumda da kullanma şansın olur.
 
Cvp: 4.kez ısıtıcı patladı

smdi baktım calısıyor ve bu oncede boyle degıldı ya acaba yıkadım sonra yerıne kattım ve boyle oldu tahmın bı 20 yada 30 dk bır calısıyor sızce neden boyle yapıyor ? pekı 100 kac tl bılıyormusunuz ?
 
Cvp: 4.kez ısıtıcı patladı

Ortam isisina gore su nezaman sogursa calisir problem yoktur, dereceyle olcun yinede arada
Markaya gore fiyatlar cok degisken
 
Cvp: 4.kez ısıtıcı patladı

petshoptan alacaksan uygun olan atman BT-100 olandır bu su içine batar diğer modeli batmaz ondan alma. bu kalitelide hesaplı olan ısıtıcıdır.
 
Cvp: 4.kez ısıtıcı patladı

daha onceden oyle bır sey yapmıyordu ama galıba sorun yok smdı yıne baktım calısıyordu :) ve 100 w alcam ıns su akvaryumum sılıkonları tam kurusu pazartesıı gunude ısıtıcı alcam
 
Cvp: 4.kez ısıtıcı patladı

önce akvaryumun sağlamlığı sağlansın sonra alırsın. büyük akvaryumun ölçüleri neydi ben 100 W dedim ama bu seferde ona ufak kaçmasın.
 
Cvp: 4.kez ısıtıcı patladı

kırılan akvaryum 70/45/55 smdiki 40/25/35 gecici olarak kulancam
 
Cvp: 4.kez ısıtıcı patladı

geçici için 100 w ısıtıcıyı derecesini düşürerek kullanabilirsin. diğerini veya daha büyüğünü yaptıracaksan ona 200 W lazım. iç derecen var değil mi ? yoksa ısıtıcı ile beraber onu da al 100 W ortalama 20-25 lt su kullanacağın için doğru ısıyı ayarlamanda yardımcı olacaktır. diğeri içinde ölçü tesbitinden sonra uygun olanı ayarlarız.
 
Cvp: 4.kez ısıtıcı patladı

iç derece var tabikide ona bakara size söyluyorum suyun sıcaklıgını dırek 200w lık alsam olmaz mı 100 felan ugrasmasam?
 
Geri
Üst