Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ağız kenarındaki siyah leke

eliff85

Yeni Üye
Katılım
25 Mar 2011
Mesajlar
2
kaplumbağım yaklasık 2aydır hiç yemiyor bir cok defa veterinere götürdüm ilac verdiği halde geçmedi kış uykusu olabilir dedi.sürekli kafasını yukarı kaldırıp ağzını acmaya calısıyor fakat tam acamıyordu bugunde ağzının kenarında iki tarfatada siyah bir leke var sanki siyah bir boya ile boyanmıs gibi.ölmesinden çok korkuyorum neden olabilir bu durum bilgilendiriseniz sevinirim.ayrıca onunla yasayan bir kaplumbağım daha var ona gecer mi bu durum bulaşıcı bişey olabilir mi?
 
Öncelıkle ağız kenarındakı siyahlıkların bir fotoğrafını çekebilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.
2 aydır hiç yemıyorsa sorun büyük demektir.
Öncelıkle şu konuyu bir inceleyin:Akciğer Enfeksiyonu (Respiratory Infection)
Hangi belirtiler var?
 
Öncelikle bir veterinere götürmeniz en iyisi. Bence kış uykusuna yatmış çünkü; 2 ay çok uzun bir zaman. Ev şartlarında kış uykusuna yattığı için de hasta olmuştur. Siyahlık hakkında birşey söyleyemeyeceğim.
 
Fotoğraf koyabilirseniz iyi olur çünkü siyahlık dediğiniz şeyi aklımda canlandıramadım.
 
veterinere götürdüm fakat bu siyah leke konusunda o da saşırdı biraz şimdilik antibiyotik tedavisi verdi eger gecmezse fakülteye gidicem başka care yok fotoyu en kısa zamanda koyucam
 
Geri
Üst