Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ağzından Baloncuk Çıkarıyor

KırpıkKurabiye

Elmas 2 Üye
Katılım
1 May 2011
Mesajlar
491
Arkadaşlar şimdi kapluşum yeni benim 4 günlük geldiğinde mantar vardı mavi damlayla o geçti şimdi de kuru alanda takılıyor lambanın altında gerinip uyuyor ama ağzından baloncuk çıkarıyor kuru alanda yem zaten çok yemiyordu şimdi azcık ısırıyor anca ben suya bırakırsam yüzüyor sonra kuru alana geri dönüyor filtrem yok çünkü akvaryum çok büyük değil yaklaşık 30x25x15 gibi 2 haftada bir dinlenmiş suyla değiştiriyorum ve her pislik gördüğümde dip temizliği yapıyorum süzgeçle ısıtıcım var 28 derece su ideal sıcaklıkta odamda cam da açtırmıyorum kuru alanda çok vakit geçiriyor ve uyuyor ve de baloncuk çıkarmaya başladı önceki kapluşumdan vibramicyn(akciğer enfeksiyonu ilacı) kaldı acaba onu kullanmaya başlasam mı yoksa önce bir veterinere gitsem mi bugün bile çok geç olabilir diye düşünüyorum ne yapacağım ?
 
Cvp: Ağzından Baloncuk Çıkarıyor

Baloncuk derken salgı mı yayıyor kapluşların tükürük enzimi yoktur midesinden kaynaklanan birşey ola bilir genede emin olmak içi veterinere götürün.
 
Cvp: Ağzından Baloncuk Çıkarıyor

Nefes verırken sudan baloncuk çıkması normal.Anormal bir durum olduğunu sanmıyorum :)
 
Cvp: Ağzından Baloncuk Çıkarıyor

Suda değil kuru alanda yapıyor onun için endişelendim
 
Cvp: Ağzından Baloncuk Çıkarıyor

Pardon yanlış anlamışım kafam çok dağınık :) Kaplumbağalar akciğer solunumu yaptığı için zaman zaman ağzından baloncuk çıkarması normaldir.Eğer içiniz rahat değilse bir veterinere danışın diyorum...
 
Cvp: Ağzından Baloncuk Çıkarıyor

Peki teşekkür ederim arayıp bir durumu anlatacağım veterinere eğer gerekirse giderim önemli bir şey yok derse böyle devam ederiz :)
 
Cvp: Ağzından Baloncuk Çıkarıyor

Yem yiyor mu peki? Aslında kuru alanda fazla vakit geçirmesi pek iyi değil :( Normal şartlarda yeni olduğu için alışamamış, korkuyor olmalıydı hatta bu yüzden kuru alana da pek çıkmaması lazımdı. Bence bir veterinerin görmesinde fayda var.
 
Cvp: Ağzından Baloncuk Çıkarıyor

Yemiyor hiç ölmüş bugün götürecektim Kırpık için gittiğim veterinere ama şimdi babamı bekliyorum gelince gideceğiz tek gitmek istemiyorum kapluşum başı içeri çekmiş gözleri yarı açık sabahtan beri kolları bacakları sarkmış ve kaskatı dokunuyorum hiç kıpırdamıyor suya bırakıyorum batıyor burnuna dokundum yine kıpırdamadı hastalığı olabileceğinden şüphelendim ama geldiğinden beri böyle yani bence öldü ama ben yinede onun lambasını ısıtıcısını kapamayacağım kuru alana koydum yarını bekleyeceğim belki ölmemiştir şeker de biraz şok olmuş durgun durgun yüzüyor zavallım ona da bulaşmasın diye saklama kabına koydum :( Benim şansım kötü ya da bu kadar kötü mü bakıyorum filtresi yok diye dip çekimi yapıyorum her gün 2 haftada bir su değiştiriyorum ısıtıcı 28 derece su değişimi dışında ve de güneşlenme dışında elime bile almıyorum düzeni bozulmasın diye 6. günü yaşadığının kırpık ta gitti nane de artık hayvan almayacağım :(
 
Cvp: Ağzından Baloncuk Çıkarıyor

Kabugundan tutup kaldırın,tepkı vermeyip kolları bacakları sarkıyorsa malesef ölmüştür...
 
Cvp: Ağzından Baloncuk Çıkarıyor

Başınız sağ olsun fitre önemli tekrar geçmiş olsun.
 
Cvp: Ağzından Baloncuk Çıkarıyor

Hiç tepki vermiyor Furkan bey ölmüş kaplumbağam ben de gömdüm.Filtreyi 5 haziranda alacaktım zaten kısmet Şeker'eymiş.Filtre önemli tabii ki Yiğit bey ama alamamıştım işte param kalmadı; az kalmıştı babamın almasına gitti kapluş ta, teşekkür ederim.
 
Geri
Üst