Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akciğer enfeksiyonu acil yardim

tosur

Yeni Üye
Katılım
3 May 2014
Mesajlar
10
Merhaba.. neredeyse tüm basliklari okudum fakat ayri bir baslik acmam gerekti..

kaplumbagam 7 yasinda, 20 cm boyunda..

ara ara yemek yemedigi donemler oluyordu ve petshoptakiler normal oldugunu soyluyordu kış donemi malumuyla.. genelde bunu yagsiz kiyma ile.atlatiyorduk.. ancak 2.5 aydir istahsizligi vardi. Benim de trafik kazasi gecirmem sebebiyle kendim ilgilenemedigimden dolayi bakimi biraz ozensiz oldu sanirim..

sonuc olarak, pazar gunu gozlerinin kapandigini gordum kış uykusuna yatabilecegini dusundum ancak ters giden biseyler oldugunu fark etmemle ancak sali gunu veterinere goturebildim.. veterinerin su hayvanlarindan pek anladigini sanmiyorum.. toz bir antibiyotik verdi adini bile bilmiyorum. Suya katmam gerektigini 2 gunde birde suyunu degistirmemi soyledi.. yaninda da gozleri icin gentavet-g isimli damla verdi.. gozunu acip icine dokmemi soyledi.. ancak gozleri o kadar sis ki acmayi basaramadim.. ama hep sabah aksam damlatmaya calistim ustunden.

bunun disinda yemlerini vitaminleyip suda yumusatip kulak pamuklari yardimiyla yedirmeye calistim..

Cuma gununden bu yana ise nefes almak icin agzini aciyor o sekilde nefes aliyor. Cuma gununden itibaren gozune de antibiyotikli göz pomadi surmeye basladim.

suyu 33 derece ve uzerini havlu ile kapatiyorum..

sizden ricam.. ya bana eskisehir de su hayvanlarindan anlayan birine yonlendirin ya da antibiyotik kullanimi icin miktar tarifi verin.. cunku tum forumlarda okudugum kucuk kaplumbagalar icin.. yanlis bisey yapmak istemiyorum ve bu durum elimi kolumu bagladi cok uzuluyorum.

zaman ayirdiginiz icin tesk.ler
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu acil yardim

foruma hoş geldin nes, önce beslenmeden başlayalım. bu hayvanlar 8 cm kabuk boyu civarı ot türevli yiyeceklere başlamalıdır. tek yönlü beslenme olmaz özellikle hayvana sürekli et yedirmen gut hastalığına yakalanmasına ve kabukta deformasyona sebebiyet verir. alman gereken yemler sera raffy P, sera mineral, tetra reptomin, jbl calcil, ve jbl agil, ot türevli içinde sera vital yem alacaksın. hayvana et vermek bu yemleri yemekten uzaklaştrır. et vermeyi kes.

göze gelirsek göz kapağını açmana gerek yok hekimin verdiği damlayı günde 3 kez her göze 3'er damla damlatıp kuru bir yerde üstüne üşümemesi için belli bir mesafeden lamba tutarak 5-10 dakika arası bekletip öyle akvaryuma al. pomad sürme. göz içinde iltihap varsa pomad çıkarmaz. damla en ufak noktaya kadar nüfuz eder.

tedaviden önce gözlerin bu hale gelmesine sebep olan durumu saptamak gerek. gözlerin enfeksiyon kapması bulunduğu suyun kirlenmesine ve buna bağlı olarak oluşan zararlı bakterilerin çoğalması nedeniyle olur. su steril değilse ve eti akvaryum içinde veriyorsan sebeplerden biride bu olabilir. suda plastik bitki veya dekor gibi ürünler. içinde bakteri üremesine neden olacak kabuklar midye istiridye vb. bunlar olmamalıdır. eklenecek su akvaryumdaki su ısısıyla aynı olmak kaydıyla eğer musluk suyu kullanılıyorsa bir pet şişe veya damacanada dinlendirilip kloru uçtuktan kısmi değişim yapılarak eklenmelidir. salınım yapan ürünler ve klorlu su aynı zamanda allerjik reaksiyona da sebep olur. bunun yanında metilen mavisi alıp deep fix'in metilen mavisi veya dezopur bunlar bulunamazsa bio-ichthyo veya contra-ichthyo alınıp temizleme sonrası suyuna iki damla damlatılmalıdır. su oranı 10 litre ve altı ise ilk başlangıçta iki damla sonra iki günde bir bir damla damlatılır 40 lt'ye kadar 2'şer damla 100 lt'ye kadar 3'er damla uygulanır. ama suyun aşırı bir mavi olmamasına dikkat edilmelidir.

gentavet-g' de 3 mg gentamisin var. hayvan büyük bundan her gün ağzına bir damla damlat. diğer toz olan antibiyotik kalsın. su 30 derecede olsun. su ısıtıcısı ile bunu ayarlayacaksın sakın sıcak su eklemesi yapma hayvanı daha fazla hasta edersin. su ısısı sürekli sabit olmalı.

donanımın nedir elinde hangi ekipmanlar var akvaryumun kaç litre ? akvaryumun ve kaplumbağanın resimleri de gerekli. bu bilgileri yazarsan yapman gerekenleri daha sağlıklı anlatırız.


hem sana hemde kaplumbağana geçmiş olsun.
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu acil yardim

Gecici olarak 20x50 cm kucuk bir akvaryumda.. icinde boyuna gelmeyecek kadar su, isitici ve ona egim verebilecek tas var. Resim birazdan yukleyecegim.. her 15 20 sn de bir agzindan nefes almaya calisiyor, resmen can cekisiyor. Agizdan verebilecegim antibiyotik yok mu? Tetradox felan baslasak ? Yada bebek antibiyotiklerinden felan?

Burasi koca sehir bir suru pet shop var ama kaplumbaga ile ilgili dogru durust ne bilgisi olan var ne ilaclarini bulabiliyorum.


Resimler asagidaki gibi suanki hali..
 

Ekli dosyalar

  • 20140503_111804.jpg
    20140503_111804.jpg
    97.5 KB · Görüntüleme: 289
  • 20140503_111755.jpg
    20140503_111755.jpg
    84.3 KB · Görüntüleme: 235
Ilk olarak orda kaplumbaga bakilmaz sorunun kokune inip bu hastaligin olma nedenini halletmeliyiz verdigim linki okuyun ve en kisa zamanda halledin
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Beslenme konusunda petshoptaki arkadas uydurmus birseyler biz evde kaplumbagalarin kis uykusuna yatirilmasi cok zor oldugu ve olumcul sonu olabilecegi icin onermiyoruz ki kaplumbagalar kis uykusunda hic yem yemez, kisin isiyi sabit tutariz yani kaplumbaganin istahinin dusmemesi gerekir
Bu hayvanin ac gun ve bitkisel zamani gelmis geciyor eldeki yemler ne hemen bir program yapalim

Gozler icin ampul olmayan ve goz icin olan genta almalisiniz sabah aksam 3 damla olacak

Gentavet-g cem abinin dedigi gibi kullanilacak su 33 derecede olacak bu ilac en fazla 10 gun kullanilir sonra ara vermek gerekecek (Bu ilaci veteriner uygun dedigi icin kullanmanizda bir sikinti gormuyorum)
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu acil yardim

Zaman geciyor ve elimden bisey gelmiyor diye bekleyemedim...

eczaneden tetradox, largopen ve polivit multuvitamin aldim..

guzelce yikadim akvaryumunu ve kendisini, gozlerine ve agzina gentavet-g den damlattim..

biraz kuru alanda beklettikten sonra yaklasik 2 saat gectikten sonra tetradox 100mg in yarisi olacak sekilde tozu sulandirip 3 kez 1.0 ml agzindan enjekte ettim.. tabi hepsini yutamiyor disari cikanlarda oldu.. tahmini 1.0 ml yutmustur.. akvaryumunu 33 derece icin ayarlayip henuz 33 e gelmeden ama tahmini 28 felandir 6 lt suya gene tetradoxun kalan yarisini koydum.. sonra kaplumbagayi koydum icine.. ancak tamamini kaplayacak sekilde suda birakamiyorum cunku nefes almak icin suyun disina cikmasi gerekiyor bu nedenle gene yukaridaki fotograftaki gibi kafasi yukarida kalabilecek sekilde istediginde de suya girebilecek sekilde egim verdim..

bi kac saat sonrada agzindan vitamin vermeyi dusunuyorum..

baska carem kalmadi elimden gelen bunlar... 2 yolu var ikiside kurtulusu olacak.. cunku cok aci cektigini dusunuyorum... ;(

Dua ve onerilerinizi bekliyorum.

Bu arada beslenme 3 gundur yapiyordum ama bugun yapamadim cunku yutmada ve nefeste zorluk cekiyor.. sabah 7 gibi siringada islanan mamayi enjekte etmistim yutamamisti...

largopen aldim ama kullanmayi suan icin dusunmuyorum cunku penisilin icerikli oldugundan dolayi korktum.. hemde tetradox tan devam edelim diye dusundum..

umarim haftaya kadar iyilesir cunku işe baslayacagim ve gun icinde yalniz kalacak...

aklim hep onda gunluk faaliyetlerimi yerine getiremez oldum..
 
Buarada hosgeldiniz
Fotograflara yeni bakiyorum hayvanda goz sismesi asiri terramisin alip onu gozune surmeniz gerek
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu acil yardim

Alisarp oncelikle tesekkur ederim ilgin icin..

eldeki yemlerin markasi yok resimlerini cektim..

verdigi linki de okudum.. resimdeki ortamda beslenmiyordu daha once, hasta oldugu icin bu kaba aldim..

2.5 ay oncesine kadar saglikliydi cok hareketliydi yanindan gecirmezdi hemen saldirirdi cama olsub yemege olsun..

sadece et yada yemle beslemedim.. hemen hemen yiyebilecegi herseyle beslendi bugune kadar..

sera marka urunleri internetten alabilecegim yer arastirayim en garantisi o olacak sanirim. Petshoptakiler ne iş yaptiklariyla pek ilgileri yok.. sadece satis araciligi yapiyorlar destek sifir...


Alisarp' Alıntı:
Buarada hosgeldiniz
Fotograflara yeni bakiyorum hayvanda goz sismesi asiri terramisin alip onu gozune surmeniz gerek

Hosbulduk. Tesekkur ederim.

Gozune gunde 1 kez thiocilline 5g isimli antibiyotikli göz pomadi kullaniyorum..

Uzerinden bayagi bir vakit gectiginde de gentavet damlatiyorum...
 

Ekli dosyalar

  • 20140503_131001.jpg
    20140503_131001.jpg
    74 KB · Görüntüleme: 151
Cvp: akciğer enfeksiyonu acil yardim

Hoşgeldiniz.. www.otuz.com dan yada www.juenpetmarket.com dan yem ve gerekli malzemeler için alışveriş yapabilirsiniz.. Tamamen güvenilirdir.. umarım kaplumbağanız bir an önce iyileşir ama acil bir şekilde muayene gerekli.. Eskişehirdeki veterinerleri arayıp sormanız iyi olur anlıyorlarsa öyle götürün hayvan bu haliyle yol gitmesin
 
Antibiyotikler icin yorum yapamam mazallah hayvana bisey olsa vebali bana kalir en kotu hekim bile bu konuda bizden iyi yorum yapacaktir sanirim
Dedigim ilaclari onerme nedenim goz icin olanin bir tehlikesi yok diye digerini ise hekim onerdi diye soylemistim

Yem olarak
Jbl agil-calcil
Sera Herbivor
Sera Vital
Sera carnivor
Tropical river shrimp
Sera Mineral
Tetra reptomin
Bunlari almalisiniz
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu acil yardim

hayvana tetradox'u çok vermişsin. hatta öldürücü derecede çok. largopeni kesinlikle kullanma. vitamini de juenden alış veriş yapacağına göre sera reptilin vitamin al. eczanede satılanlar olmaz. dediğim ürün tamamen doğal içeriklerden yapılmadır.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4491&ad=sera-reptilin-kaplumbaga-icin-vitamin-takviyesi-15-ml

eğer tetradox vereceksen 1 ml'lik tetradox'u (bu galiba bir kapsüle denk geliyor, ona bakarsın.) 6 lt su olduğuna göre suyuna döküp karıştır. daha fazla olmasın. 6 lt su olduğuna göre bu 1 ml'yi suyuna kat. takriben 8-10 saat kalsın. sonra temiz su olan kendi akvaryumuna al. bunu her gün bir defa yap. geceleri yaparsan iyi olur gündüz de kendi akvaryumunda durur. ağzına başka bir şey damlatma bu yeterli olur. sadece sera vitamini aldığında günde bir damla ağzına damlatırsın. bu iştahını artırıp direncini güçlendirir. her gün bir tanede yem atıp yiyip yemediğine bakarsın yerse yedirmeye devam et. hayvan canlansın. su 32-33 olsun. bunu bir derece alıp onunla tesbit et. ısıtıcı ayarından belli olmaz su çok az. ısı yüksek olur. yalnız ısıtıcıya dikkat et su dışına çıkmasın cama hava teması patlatır.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1141&ad=sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c

akvaryumu büyütmen icap edecek tahminen 200 lt su alan bir akvaryum yeterli olur. akvaryumun eni 40 cm'den az olmasın. kuru alan ve ısıtma lambası şart. hayvanın su dışında dinlenip ısınması gerekli. bunun için kıskaçlı lamba ve 60 W camı beyaz armut ampullerden lazım.
http://www.horozelektrik.com/tr/masa-lambalari/hl-067
mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

akvaryumu aldığında mango kökü de alacaksın buda kabuk üstündeki plakaları atması için gereklidir. hayvan büyük olduğuna göre 40 cm ve üstü uygundur. juenden alırsan altına girebileceği şekilde olmasını iste.
mailto:/arama/hizliErisim.aspx?text=mango%20k%C3%B6k%C3%BC
 
Agustos, tesekkur ederim yemleri juenpetmarketten buldum..

ali sarp, tesekkur ederim. Tropical river shrimp haric hepsini buldum..

yeme duzeni nasil olacak ? Cunku kendi beslenemiyor.. halsiz ve istahsiz... belki antibiyotik tesir ederse istahsizlik kalkabilir.. bilmiyorum..

hepsini nasil vercez, bana program cikarirsan sevinirim..

simdi bir carrefour a gidip bakacagim orda da bulamazsan siparis vercem netten. Umarim yemler gelene kadar dayanir.. ;(

Hekimler elbetteki bu isin egitimini aliyorlar ama ne biz kadar deger verip sevebilirler nede ellerinden geleni sonuna kadar yapabilirler onlar icin siradan bir hasta... cogu da kaplumbaga konusunda yetersiz bilgiye sahip.. bu yuzden tum riske kendim girerek dualarla ve dikkatli sekilde antibiyotik tedavisine basladim.. umarim dayanir bu zorlu surece...


Cem, cok tesekkur ederim. Bayagi bir zaman ayirmissin bizim icin..


100 mg 1 tetradox kapsul... bu 1ml mi oluyor onu cozemedim ki... 6 lt ye 1 kapsul iyi mi sence cem ?
 
Eskisehirde o yemleri bulabileceğiniz hic bi yer yok zaten esnaf sarayinin tamamini gezdim maksimum reptomin raffy p ve ı bulunabiliyor benim kaplumbağaların daha kucuk olduklari için o kadar çeşide gerek yok. Veteriner olarak da çok yer yok sanirim adliye sanayinin karsisinda, adalarda ve eski otagarin oralarda biliyorum ben


Hayvani cikarmadan once görüşün derim eğer cikamiyosaniz yogunsaniz brn yakin zamanda sormaya calisicam size haber veririm
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu acil yardim

Alisarp, tüm dediğin yemleri aldım..

Cem, dereceyi de aldım..

Kötü haber ise ancak salı günü elimde olacak, çünkü haftasonu kargolar saat 12.00 ye kadar yapılıyormuş ben 18.00 diye biliyordum :((

Rutin tedavimize devam edip, dua edeceğiz sanırım.. Gözlerini rahatsız edeceğini düşündüğüm için üzerine ışık açmıyordum, ama kuru alana geçince açayım artık...

İnanır mısınız tez yazıyordum, 1 haftadır hiç bir özel işimi yapamıyorum... Aklım sürekli onda, sürekli bir araştırma aşaması, uyku bile uyuyamıyorum, yemek desen yemeyi unuttum...


Herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim. Aklınıza bir şey gelirse paylaşırsanız sevinirim..


Sıddık' Alıntı:
Eskisehirde o yemleri bulabileceğiniz hic bi yer yok zaten esnaf sarayinin tamamini gezdim maksimum reptomin raffy p ve ı bulunabiliyor benim kaplumbağaların daha kucuk olduklari için o kadar çeşide gerek yok. Veteriner olarak da çok yer yok sanirim adliye sanayinin karsisinda, adalarda ve eski otagarin oralarda biliyorum ben


Hayvani cikarmadan once görüşün derim eğer cikamiyosaniz yogunsaniz brn yakin zamanda sormaya calisicam size haber veririm



Teşekkürler ilgine, adalardaki sempati hayvan hastanesine götürdüm ben, ancak veterinerin sanırım bu türlerle pek ilgisi yok, Beni ikna edecek ölçüde ilgilenemedi..
Dün esnaf sarayına gittim ancak dediğiniz gibi yem çeşidi yok..
Tüm riskleri alarak okuduğum tüm forumlardan kama bir tedavi uyguluyorum.. Umarım kurtuluruz bu durumdan bir an önce..

Dışarı çıkacak hiç gücü yok, havalarda serin olduğundan dolayı ve arabayla al götür getir imkanı olmadığı için veterinere şu aşamada götüremem..

Koa hastaları gibi resmen, çok zor nefes alıyor, sevgim bir tarafa, acı çektiği için bir an önce ne şekilde olursa kurtulmasını istiyorum. Dayanamıyorum..
 
Antibiyotik isini cem abiye birakiyorum ozaman

Ilk attigim linkteki butun sartlari saglayin ki hayvan iyilessin 100*50*50 akvaryum alin diyorum minimum 110 daha da iyi olur

River shrimpi bulmaya calisin yoksa jbl energil alacaksiniz yanliz o 1 litredir 2015 sonu olsun en azindan tarihi
Vitaminle birlikte hayvanin istahini acmaya calisiyoruz yazdigim programa hayvan insallah iyilesirse baslarsiniz bu arada hayvan onceden ac gun yapmiyorsa programi degistiricem onu soyler misiniz ?
Aylik program
Calcil 1 gun (carnivor verilen gun)
Mineral 1 gun (carnivor verilmeyen haftada)
Carnivor 2 gun
Reptomin 4 gun ( 4 haftaya dagitin bunu)
Energil(River shrimp) 4 gun (reptoyla ayni sekil)
8 ac gun ( esit sekilde dagitin bunuda arka arkaya gelmesin)
Agil 2 gun (calcil verilmeyen hafta)
Vital 5 gun ( bunuda mumkun mertebe dagitmaya calisin)
Herbivor 3 gun (mineral olmayan zaman vitallede cakistirmamaya calisin birde 2 gun carnivor yada 1 gun mineral olmayan haftada 2 tane verin bundan)
Benim hayvanlarda buyuk bu aylik programi atarim sizi aksam


Buarada tavsiyem baska forumlara guvenmemeniz gercekten oyle sacma yazilar goruyorum ki
 
Eski yeme duzeni şoyleydi, sabah aksam az miktarda yem veya sadece sabah kiyma yada salam vs. Et turevi... yesillik ise yedigi zamanlarla yemedigi zamanlar oluyor ama ben denk geldikce marul veriyordum..

kıs aylarina girerken genelde yeme isteksiz oluuyordu. 2.3 gun yem yemezse zorlamiyordum kiymaya yada ete geciyorduk.. 2 gunde bir kiyma.. baş buyuklugunde...

7 yildir birlikteyiz biz, su zamana kadar hic bir hastalik gecirmedi.. ara ara yemedigi zamanlar oluyordu ama kendi ayarliyordu yani yemedigi zamanlari.. yemese bile hergun duzenli olarak veriyordum yem vs. Iste ne gerekiyorsa.. suyuna duzenli vitamin damlatiyordum haftada 1 yada 2 haftada bir sirtima turti jel.suruyordum..

ben kaza gecirince, 2 gun evde yalniz kaldi.. ve subat ayi oldugundan cok soguk usumus.. sonra ailemin yanina getirdiler vs. Ama ben kalkamadigim icin temizlik vs. Biseyiyle ilgilenemedim.. annem.elinden geldigince yapti ama tiksindigi icin eline bile almadan bi sekilde 2 ay gecirdi...

tahmini olarak mart basindan beri istahsizlik var tum yemekleri red etti..

simdi evime geldim duzenli hayata gectik ama bu haftada bu sorunlarla karsilastik...
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu acil yardim

100 mg, 100 ml'ye tekabül eder. 2 litre suda 40 mg'lik bir ampul gentanın yarısını koyuyoruz. yani 20 mg genta kullanıyoruz. sen en iyisi o plastik kapsulü veya hap şeklinde ise un ufak ederek yarısını 6 litre suya dökebilirsin. hayvan yüksek dozajdan gitmesin. ikiye tam eşit ayırmaya çalış. her gün bir yarım olacak.
 
Buarada suanda ekipmanar falan yok sanirim bu gercekten en onemli sey ayrica gecmis olsun

Jel zaten cop gibi birsey vernik gibi onu cope atin

Tek ogun vereceksiniz ayda veya 2 ayda bir alabalik verebilirsiniz yagsiz tuzsuz haslama ac gunlerde marul verebilirsiniz


Birde vitamin agizdan verilir suya damlatma bir ise yaramaz
 
Antibiyotikte hata yaptın galiba, keşke uygulamaya geçmeden önce birine danışsaydın o miktarı suyuna koyman gerekiyor direk alınca kaldıramamış. Başın sağolsun o kadar yıl bakmışsın bende 5 yıl baktığım kaplumbağaları bıraktığımda baya kötü hissetmiştim.
 
En bastada dedigim gibi bu antibiyotik isini asla tek basimiza yapmamaliyiz, bende cpk uzulurdum 12 yildir birlikteyim basiniz sagolsun
 
Geri
Üst