Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akciğer enfeksiyonu ilaçları

efezeus

Yeni Üye
Katılım
17 Nis 2014
Mesajlar
8
kolay gelsin arkadaşlar 4 adet kaplumbağan var 2 büyük 2 küçük 3 tanesi sağlam 1 tanesi akciğer enfeksiyonu oldu tüm belirtiler var. iştahsızlık, halsizlik, suda batmama , vs vs sapasağlamdı son 2 günde birden bire olan oldu.
forumda araştırma yaptım tedavi için veterinere goturdum bir yararı olmadı ısıtıcıyı yükselt geçer dedi. su 33 derece kuru alan 35 derece. şimdi nöbetçi eczaneden ilaç almaya gideceğim araştırma yaptım fakat kafam cok karıştı.konular arasında gentamisin veya doksisiklin etken maddeli bir antibiyotikten bahsediyordu hangisini ne kadar kullanmalıyım. acilen yardımcı olur musunuz ?


arkadaşlar durum gerçekten çok acil lütfen bi yardımcı olur musunuz ?
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu ilaçları

Hayvanin boyu nekadardi bilmiyorum ama doksisiklin agir olur genta alin en iyisi bunun uygulanacagi yerdede su az olmali bildigim yani kuru alan olmayacak su 33 derece olacak dogru

Cem abi daha yararli bilgiler verecektir bu konuda
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu ilaçları

karantina akvaryumunu ayarlayacağım hemen. genta yı kaç mg almalıyım ?
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu ilaçları

cem' Alıntı:
Ampulü kırıp 1 ml'lik şırıngaya çektikten sonra günde bir defa yeme iki damla uygulanabilir ama hayvan yem yemiyormuş.

Diğer seçenek 1-1.5 litre suya 0.5 ml ( şırınganın yarısını ) boşalt. Hayvanı içine koy 12 saat deniyor ama 6 saati geçkin dursun ısıtıcı olmayacağı için hayvan üşümesin. Bunu hergün bu şekilde uygularsın. Kap üstüne ısıtma lambasını da koy ama fazla yakın olmasın.


İş bitince akvaryuma alırsın. Akvaryum suyu 30 derece olsun. Kaba alacağın suyu akvaryumdan koyacaksın. Böylece hayvanı kaba aldığında adaptasyon sorunu yaşamayacak bunu hergün yeni su ve ilaçla uygulayacaksın


Yan yatma vs. var mi ? burada cem abinin oneri yaptigi hayvanin durum biraz daha kotuydu sanirim


Bakim kosullari nasil yani bu hastalik nasil oldu onada bakmak lazim, bu linki okuyun mutlaka
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu ilaçları

hayvanın kabuk boyu ne kadar hangi şehirde oturuyorsun ?
 
İlginiz için tesekkurler fakat zeus u kaybettik. Daha rahatsizlanalı 2 gun olmustu hemen çöktü. 4 cm kabuk boyu vardi hemen karantinaya alip dediginiz dozda ilac verdim gece 1 den sabah 6 ya kadar gozlemledim. Uyuyakalmisim ve sabah 11 de öldügünu farkettim :(
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu ilaçları

bu hastalığın evveliyatı vardır. ileri safhaya gelmiş anlattıklarından. hayvan daha yavruymuş kurtulma imkanı olmazdı. başın sağolsun. su ısısı 28 kuru alan ısısı max 33 derecedir 33 üstüne çıkma. aşırı ısı hayvanda güneş çarpması etkisi doğurur. hayvanlar çok olduğuna göre ısıyı 31 dereceye indir. üst üste çıktıklarında en üstteki ısıyı daha yüksek hisseder. hayvanlar cereyanda kalmasın. bir de gerekmedikçe akvaryumdan çıkarma. eklenen suda dahil ısı farkları hayvanları hasta eder.

su eklemelerinde suyu bir damacana içine doldurup bulundukları odada kapağı yarım açık kalacak şekilde hava alsın içindeki klor uçsun. su ısınsın. minimum 2 gün dursun.
 
Hastalligi farkeder farketmez mudahale ettim fakat olumune engel olamadim :( akvaryum 200 lt onerdiginiz ayarlamalari hemen yapacagim. Temizlik disinda elimi bile sürmuyorum.

Kirec az miktarda akvaryumda olusuyordu oneriyi dikkate alacagim.
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu ilaçları

içme suyu veya daha iyisi lavabo altı arıtma sistemleri kirece ve klora çözümdür. arıtma yok ise içme suyu karışımı yani ilavesi kireç oranını düşürecektir.

hayvan sayısının çok olması bu konuda deneyim sahibi olmaman gözünden kaçmasına sebep olmuştur. bazı belirtiler başka oluşumlarla karıştırılabilir. bir de hayvanları rahatsız etmemek adına uzak durmamız da hastalığı perdeler. dikkatimizden kaçar.
 
Akvaryuma aritilmis veya icme suyu koymuyor olmam deneyimsiz oldugum anlamina gelmiyor. 5 senedir besliyorum ve ilk defa hastalik basimiza geldi. Elimi surmuyorum dedim gozlemlemiyorum demedim. Eger bi sorumluluk aliyorsak gereken ozeni gostermeliyiz diye dusunuyorum.
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu ilaçları

detaylı bilgi vermediğin için neyi nasıl yaptığını bilmiyorum kusura bakma. foruma girenlerin çoğu yeni beslemeye başladığı için girip öğrenme amaçlı sorular sorar. bu sebeple seni de onlar gibi sandım. deneyim derkende hastalık konusunda bilgiyi kastetim. uzun süre bakmakla hastalık konusundaki bilgiler farklı şeylerdir.

hemen yeri gelmişken tekrar yazayım tüm arkadaşlar kaplumbağanız ile ilgili her şeyi detaylı yazarsanız hem vakit kaybı olmaz hemde doğru neticeye çabuk ulaşmış oluruz. kaplumbağanızın kabuk boyu başta olmak üzere normal zamanlarında olmayan farklı belirtileri, bulunduğu ortam kap veya akvaryumun ölçüsü. içindeki ekipmanlar ve dekor anlamındaki malzemeler. bitki, kum, taş, çakıl gibi. kuru ve su ısı değerleri netice almamızda faydalı olacaktır. iyi forumlar.
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu ilaçları

Gercekten butun bilgilerin verilmemesi bizi zorluyor
Cem abinin iyi niyetinden supheniz olmasin ilgilenmemek degilde onlarin rahat etmesi icin cok gozukmemeye calisiyoruz biz, tecrube derkende bu hastalik konusunda belirtileri biz dahi karistirabiliyoruz sizin karisirmaniz zaten gayet nomal
Olume uzuldum :( basiniz sag, gerekli herseyi yaptiysaniz vicdaniniz rahat olsun
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu ilaçları

Başın sağ olsun.
 
Asil siz kusura bakmayin tedavi stres ve telasindan detayli bilgi veremedim. İyi niyetinize inancim tam tekrar sagolun
 
Cvp: RE: akciğer enfeksiyonu ilaçları

efezeus' Alıntı:
Asil siz kusura bakmayin tedavi stres ve telasindan detayli bilgi veremedim. İyi niyetinize inancim tam tekrar sagolun

Geçmiş olsun. Kalanlara bol sıhhat diliyorum
 
Asil siz kusura bakmayin tedavi stres ve telasindan detayli bilgi veremedim. İyi niyetinize inancim tam tekrar sagolun
 
Olur böyle şeyler. Sonuçta kaybın üzüntüsüde var. Tabiki insan stresli oluyor. Kalanlara sağlıklı ömür dilerim.
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu ilaçları

kusura bakılacak bir şey yok efe. bizim dileğimiz elimizden geldiğince yardım edip hayvanların sağlıklı ve mutlu yaşamalarını sağlamak.
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu ilaçları

Arkadaşlar merhaba bızım 2 mınık su kaplumbagamız var bır kapta bakıyoruz sımdılık masa lambasıyla her gün en az 3 saat ışık alıyorlar sularını mümkün olduğunca ılıtıyoruz. Klorıfere de yakın koyuyoruz. Sera raffy p ve karıdesle beslıyoruz, 3 günde bır de vıtamınlı yem verıyoruz. Büyüklükleri bır çay bardağı ağzı kadar hatta ondan bıraz daha küçük. 1,5 aydır bızımleler. Sıkıntımız şu: mınık kızımız lülü suya batmıyor kuru alanda beklıyor, yem yemıyor ve baloncuk çıkarıyor. Kabuğunun altında pembelık yok, gözlerinde de sımdılık birsey gormedık. Akciğer enfeksiyonu olabileceğini düşünüp bugün ona doksısıklın ıceren bır antibiyotik (tetradox) aldık. Ancak ampul bulamadık tablet verdiler 100mg. Hanı yarım kiloluk yoğurt kapları var ya lülüyü oraya koyduk. Bır tablet antibiyotik, kabuğunun hemen uzerıne kadar su bır damla da vıtamın ve 2 yem koyduk havluyla kapattık 12 saat sıcakta tuttuk. Yıne yemedı. Yorumlarınızı okuyunca da sanırım çok yüksek doz vermısız, onu fark ettik. Ne kadar verilmeli, ne yapabiliriz? Kızımızı çok sevıyoruz lütfen yardım edin.
 
Geri
Üst