Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu mu?

Harleydavidson

Gümüş 5 Üye
Katılım
1 Haz 2017
Mesajlar
139
Merhabalar su kaplumbağam 1 ay önceye kadar sadece soğuk aldığını biliyodum genta kullandım hep bi sonuç vermedi. Küçük kaplumbam gelişmedi 2 kişiler petshopdan aldığımda biri ufak gözükyodu biride küçük ve büyük olan hala yaşıyor haziran ayından beri küçük olanın alt kabugu diğerinden değişik ve nette baktığımda bebek kaplumbağa diye gösteriyordu. Neyse sadede gelmek istiyorum. Akvaryumda herşey mevcut su oranı 40 45 LT ısıtıcı filtre ısıtıcı 29 derecede fakat küçük kaplumbağam 1 bucuk aya yakın hasta bişey yemiyor eskiden yüzerdi yamuk yüzüyor kuru alana gitmek istiyor ve şimdi gözleri kapandı açamıyor suya attıgımda göremiyordu ağzını açıp açıp kapatıyor suçlukluk benbdeki veteriner için geç davrandım ::( benim şimdi napmam lazım yarın veterinere götürmeyi düşünüyorm diğer kaplumbağam ise çok sağlıklı. 
 
Hayvanın kabuk boyu ne kadar ? Gentaya ara verdin mi hiç ? Kullanmayı bıraktın mı devam ediyor musun ?

Kışa doğru su 27-28 derecelerde; kuru alan 32 derecede sabit olur.


Ağız açma işini her nefes aldığında başını öne uzatarak mı yapıyor. Cikleme sesi var mı ? Kilo durumu nasıl bacaklar incelip kabuk boşlukları çukurlaşmış mı iyice ?
 
Cem bey kaplumbağam can verdi veterinere götürdükten bi kaç saat sonra evet bunlar vardı yem yemiyoe diye halsizdi veterinerde öldü sandık ısırdı hekimin elini yaşama şansı yok dediler genede bi damla gibi bişey verdiler ağzına damlatın dediler damlattm sıvı ile besleyin dediler ben önce davranıp götüremedim getirdikten 1 3 saat içinde öldü kafası düşüp duruyordu bi beze sarıp gömdüm. Su 29 derecede enfeksiyon kapmış dedi hekim ses yoktu sadece ağzını açıp duruyordu
 
Hayvandaki belirtiler son evre belirtisiydi. Ciğerleri iltihap dolu olduğu için nefes almada zorlanır ve ağzını sonuna kadar açarak nefes almaya çalışır. 7 cm kabuk boyu altı hayvanlar bu aşamada kurtulamaz. büyük çoğunluğu suya girdiğinde halsizlikten yüzemeyip ters dönerek boğularak ölür.

Onun için soruları sormuştum. Ölüme yakın son bir cana gelir ve ölürler.

Başın sağolsun.
 
Teşekkür ederim birde bi şey gördüm cem bey diğer arkadaşo diğer kaplumbapa boynu düşmüştü ısırıyodu onu ısırıp çekiyodu ben ilk herlde üzüldü yada öldüğünü anladı sandım yicek miydi onu neden öyle bir davranış sergilemiş olabilir ?
İlk sıkılan damla iyi gelmişti ayakların oynatıyodu yüzüyordu akvaryuma koyduğumda 2 3 saat içinde can verdi
 
Onu yazmayı unuttum. Hayvan kuru alanda ölürse ve sistemde başka hayvan/lar varsa ölü olanı alıp suya atıyorlar.

İkincisi en uyumlu hayvanlar dahi olsa içgüdüleriyle hareket ederler. Diğerini ezmek için hep zayıf ve savunmasız olduğu zamanları bulup saldırmaya çalışır. Özellikle bulunduğu sistemi sahiplenen hayvanlar diğerini ortamdan atmaya çalışır.

Bir hayvanın ölüp ölmediğini ve zayıf halde olduğunu anlıyorlar.

Dediğim gibi ölmeye yakın canlanıyorlar. Hayvan yerinden kalkamaz iken nasıl bir anda bu hale geldi iyileşti mi diyorsun ama hayvan o sırada son enerjisini harcıyor. Böyle bir enteresan durum oluşuyor.

Bu hayvanlarda evciller gibi arkadaşlık, dostluk tarzı bir davranış olmaz. Bir arada hareket etmelerinin yada bir arada durmalarının esas sebebi herhangi bir tehdide karşı uyarı noktalarını geniş tutmak. Fazla göz her zaman rahat hareket etmelerini sağlar. Kendi görmese bile bir başkası farkedecektir. Böylece kör nokta kalmaz. Biri hızlıca suya atladığında diğeri tehdidi görmese bile peşinden takip eder.
 
Teşekkür ederim benimki sudaydı ama boynunda ısırmış onu götürüyordu peki şimdi başka bi eş alsam olur mu kavga ederler mi haziranda aldım kabul boyu 5 6 cm akvaryum büyük o yüzden tek kalmasını istemiyorum
 
Boyu ufak uyum sağlama ihtimali de yüksek. Aynı boyda alabilirsin. Dalaşma işine gelirsek yetişkin düzeyde her hayvanda itişme kalkışma olur. İkisi erkekse alfa olma isteği biri dişi ise çiftleşme güdüsüyle rahatsız etme olur. Bunlara bağlı olarak hafif deri kızartıları olağandır.
 
Cinsiyeti 10 cm olduğunda belli olmaz mı öyle demiştiniz ? Yani petshopa gidip ben seçip alıcam işte ?
 
Gözle görülür fiziki değişim için 10 cm kabuk boyu civarı olmalı. Ama hayvanı emsal boyda alacaksın. Büyük olduğu taktirde küçüğe saldıracak ve sürekli baskı kuracaktır. Daha kötüsü de olabilir.
 
https://hizliresim.com/ROGkWj bakın boyu tam olarak bu bu boyda alırım o zaman petshopa gidip.
 
Hayvan güzel gözüküyor. Aynı boy altbağanın kuyruk tarafı kemiğin kenarları düz olanını al. Bunda içe çukur.
 
Teşekkürler çok yaramaz ama :) o zaman petshoba gidip buna benzerini alıcam ölen kaplumbağamo ben seçmedim ve ölenin altı bundan değişilti ufaktı internetten araştırdığımda bebek kaplumbağa olduğunu öğrendim bu ondsn büyük yani. Hocam kış uykusuna hazırlığı yok ama bunun veteriner bana dediki habitatını sağlamışsan kış uykusuna yatmaz dedi..
 
Biz sabit ısıda tuttuğumuz için kış uykusuna yatma eğilimi olmuyor. Dolayısıyla yatırmıyoruz. Kış uykusu için kademeli ısı düşüşü ve hayvanın mevsimsel değişikliği algılaması lazım. Bu da ancak doğal ortamında mümkün oluyor.
 
Bilgiler için teşekkürler cem bey hafta sonu ilk iş bir kaplumbağa almak olucak yalnız yaşamasını istemiyorum kaplumbağamın ✋
 
İki hayvanın avantajı özgüveni artırıp cesaretlenme ve birbirlerine bakarak bir takım şeyleri çabuk öğrenebilmeyi kolaylaştırır. İkisine birer örnek verecek olursak kuru alana rahatça çıkma ve mango kökü altına girip kaşınma.
 
Geri
Üst