Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu tedavi ilaçları

se22mi

Bronz 2 Üye
Katılım
9 Tem 2012
Mesajlar
89
Eczanelerde satılan doksisiklin etken maddeli 3 tane ilaç var:
-Doksin(kapsül)
-Monodox(kapsül)
-Tetradox(kapsül)
Kullanım şekli olarak öncelikle diğer konulardaki akciğer enfeksiyonu tedavileri uygulanarak yapılmalıdır.O tedavilerde de bahsedildiği gibi 1mg koymanız gerekmektedir.Bir kapsül hemen hemen 1 mgye denk geliyor.Bende şuanda Tetradox kapsül var,onun bir kapsülü 1mg ye denk geliyor. tedavide 33 derecelik suyun içine kapsülü açın ve boşaltın.Güneşe maruz kalmasın bileşenleri bozulabiliyor.Şuan kaplumbağalarım iyileşti sayılırlar:)
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu tedavi ilaçları

Kaplumbağanızın iyi olmasına sevindim, 1kapsul ilaçta 100mg etken madde bulunuyor. Biz bunu seyrelterek veriyoruz kapluşlarımıza.
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu tedavi ilaçları

33 dereceye nasıl getiricez.onu bulabilsem ilacı koyucam.1.5 aydır hasta benşimkisi de .nasıl sabitliyebilirim sıcaklığı.ayrı bir kaba aldım hasta olanı
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu tedavi ilaçları

Geçmiş olsun. Isıtıcı kullanırsanız 33 derecede sabitleyebilirsiniz sıcaklığı. Yem yiyorsa yemine de damlatabilirsiniz ilacı.
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu tedavi ilaçları

yem yemiyor.akvaryumdaki kapluşumu ölüm fanusuna alıyım o zaman tedavi ediyim diğerini de su seviyesi ne kadar olmalı.ısıtıcı var
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu tedavi ilaçları

Kıyma ya da karides vermeyi denemiş miydiniz? Bulunduğunuz yerde sıcaklıklar nasıl? Geceleri soğuyorsa sağlam kapluş da hasta olabilir ölüm fanusunda. Akvaryumda ilaç uygulamasında su seviyesi kabuğu geçecek kadar olmalıdır.
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu tedavi ilaçları

su seviyesi az olursa ısıtıcı patlayabilir.hiçbir şey yemiyor.
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu tedavi ilaçları

Hiçbirşey yememesi çok kötü ve 1,5 aydır da hasta diyorsunuz. Keşke imkanınız olsa da bir veteriner hekim kontrolünde tedaviyi yapabilseniz :( Su seviyesini ısıtıcıyı geçecek ve su buharlaştıkça ısıtıcı dışarda kalmayacak şekilde ayarlarsınız, akvaryumun üzerini de 3/4 oranda havlu ile kapatırsınız. Kapluş için su yüksekliği fazla olursa ufak bir taşla destek yapabilirsiniz.
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu tedavi ilaçları

Peki antibiyotik tedavisi nasıl yapılır bu konuda yardımcı olurmusunuz? Hangi ilacı tavsiye edersiniz? Belirtilen miktardaki ilaç ne sıklıkta verilir? İki kaplumbağam şuan akvaryumda sadece birinde akciğer enfeksiyonu belirtilerinin tamamı var. Sağlıklı olan kaplumbağamı tedavi esnasında nasıl bir yöntemle koruyalirim yani barındırma ortamı olarak, onun da herhangi bir şekilde üşütüp hasta olmasından korkuyorum.
 
Cvp: Akciğer enfeksiyonu tedavi ilaçları

iyi günler benimde bir kaplumbağam var yaşını bilmiyorum ama cok küçük 1-2 hafta önce aldım. aldığımda sanırım hastaymış. her yerinden salyalar çıkıyor daha dün temizledim. aşırı iştahsız ve keyifsiz. karada durmak istiyor sürekli. sürekli havadan nefes alıyor. babam veteriner ama uzun yıllardır böyle şeylere bakmadığı için unutmus. galiba bir güvercin ilacı verdi bana bir dene dedi. Hipradoxi-s 100ml şişede sıvı çözelti bir ilaç günlük su değiştikçe suyuna 2 ml döküyorum. daha 1 gün kullandım yani dün. sizce faydası olur mu ?
 
Geri
Üst