Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum bulanıklığı

Okkili

Yeni Üye
Katılım
8 Şub 2016
Mesajlar
8
Merhabalar akvaryumun son 1 haftadır bu şekilde ne yapmam gerekir [url=mailto:/g8WLML][img]mailto:/g8WLML.jpg[/url]*
 
Cvp: Akvaryum bulanıklığı

Akvaryumu hazırlayalı 1 ay oldu kumu vitasand marka aldım forumda denildiği gibi temizledim. Son 1 haftadır suyun rengi bu şekilde oldu diş filtre kullanıyorum saatte 400 L\h akvaryumum 50 litre civarında
 
Beyefendi, suda salınım yapan malzemelee var çıkartın ve %20-30 su değişikliği yapı. Su temizlenecektir. İyi günler.
 
İlk zamanlar bu şekilde bulanık olması çok doğal benimde olmuştu haftada 1 dip çekim yapıyodum daha sonra yeni şu ekliyodum 1 ay da düzeldi kum tozu var şuan o yüzden bulanık
 
Cvp: Akvaryum bulanıklığı

Dediğiniz gibi su çikartip ekledim malzemeleride çikarttım 1-2 güne düzelir herhalde?
 
Cvp: Akvaryum bulanıklığı

Düzelir beyefendi sabredin salınım yapıcak hiçbirşey koymayın kaplumbağa besliyorsunuz sonuçta dekorlarıda yerinden oynatıyor bunlar :)
 
1 2 güne duzelmez haftada 1 kısmi şu değişimi yapın ay da 4 kere eder 4. Haftanın sonunda komple su değişimi yapınca o bulanıklık gecicektir
 
Komple su değişimi yapmak yanlıştır dilan hanım. Bakteri kültürü yaklaşık 10 günde oluşur ve bir daha komple su değişimi yapılmaz her hafta %20-30 su değişimi dip çekimi yeterli ve sağlıklı olacaktır.
 
Cvp: Akvaryum bulanıklığı

Arkadaşlar ben dip çekimi yaparak suyun temizliğini sağlıyorum onda sorun yok. Ama camda belli bir süre sonra yosunlanma gibi şeyler oluyor. Suyun derecesi de 28 lerde olunca sanırım oluşumu hızlandırıyor. Hani balık beslerken vatozlarım da vardı ve camı tertemiz ediyorlardı. E bu minnoşlar da vatozu yerler. Sizler nasıl önlemler alıyorsunuz öğrenmek isterim. Bu arada dış filtre kullanıyorum ve akvaryum 1 metre uzunluğunda.
 
Hafta da 1 kısmi ayda 1 kere komple su değişimi yapmak gerekir aksi taktirde su kokar yosun tutar


Yosunlaşma zaman içerisinde görülür bunu engelleyemezsiniz dış filtre kullanıyosanız. Ben daha önce sadece filtre kullanıyordum suya oksijen veren aparatı kullanmıyordum ve 1 hafta içinde camlarda kayganlaşma şu da bulanıklık algler oluşuyordu oksijen aparatı bunun cok önüne geçiyor bu tip problemleri olan arkadaşlar varsa burdan yazmış olıyım
 
Cvp: Akvaryum bulanıklığı

Alg ve yosun oluşumu her akvaryumda olabilir. Çeşitli yosunlar ve bu yosunların çeşitli sebepleri vardır alg patlaması olarakta adlandırılır. Su değişimini eksik yapar veya aksatırsanız yosunlaşma olur. Herhangi bir dekor bitki vesaire varsa bitki oluşur. Yenmemiş yemler akvaryumun fzla güneş alması binbir çeşit sebeptir.

Tekrar söylüyorum kesinlikle tam su değişimi yapılmaz yapmayınız bu hayvanların yararlı bakteriye ihtiyacı var. Haftada bir %30 su değişimi uygun olacaktır. 

Yosunla mücadele etmek için büyük boyutlu cüce vatoz veya elma salyongozu koyulabilir akvaryuma.

Çeşitli yosun engelleyici ışıklardan bahsediliyor bir araştırabilirsiniz. Bazi ilaçlarda var fakat ilaç kullanmayınız akvaryumun dengesini bozar.
 
Cvp: Akvaryum bulanıklığı

Kısmi su değişimini düzenli olarak yapıyorum ve akvaryum suyum temiz onda bir sıkıntı yok. Akvaryum güneş görmüyor. Bitki, dekor v.s. de yok. Sadece silis kumu var zeminde. Büyük boy vatoz alsam ilerde balığı yerler mi acaba bilemiyorum ki?
 
Ya sizin yanlış bilginiz var ya da benim ben her ay kesinlikle komple su değişimi yapıyorum hatta onun için cem bey bana biopotol c bile önerdi komple su değişimlerin de kullan diye hafta 1 de kısmi değişim yapıyorum kısmilerde de metilen damlat 2 damla dedi
 
Cvp: Akvaryum bulanıklığı

Eralka78' Alıntı:
Kısmi su değişimini düzenli olarak yapıyorum ve akvaryum suyum temiz onda bir sıkıntı yok. Akvaryum güneş görmüyor. Bitki, dekor v.s. de yok. Sadece silis kumu var zeminde. Büyük boy vatoz alsam ilerde balığı yerler mi acaba bilemiyorum ki?


İşte tek problemde bu.. Vatozların saklanıcak bir yere ihtiyacı vardır her zaman küp tarzi birşey heryerde satılır bulabilirsiniz. Fakat kaplumbağalar öyle canlılar ki paramparça ederler. Ben piranayı paramparça ettiklerini görünce artık ağzımı açamıyorum bunlarla başa çıkacak balık gulyabani falandir oda tek hamlede yutar herhalde.. 

Sonuç olarak kaplumbağa akvaryumunda bu iş iyice zorlaşıyor. Elma Salyangozu düşünebilirsiniz genelde kaplumbağaların birşey yapmadığı söyleniyor bir araştırın.. Uyum sağlanırsa akbaryumunuz tertemiz olur.. Muhtemelen kuru alana yumurtlarlar yumurtalarıda atarsınız.


Dilan1903' Alıntı:
Ya sizin yanlış bilginiz var ya da benim ben her ay kesinlikle komple su değişimi yapıyorum hatta onun için cem bey bana biopotol c bile önerdi komple su değişimlerin de kullan diye hafta 1 de kısmi değişim yapıyorum kısmilerde de metilen damlat 2 damla dedi

Geniş kapsamlı bir araştırma yapmanızı öneriyorum bu konu hakkında sadece burda verilen cevaplara bakmayın hepimizin hatalı cevapları olabilir iyice bir araştırın.
 
Akvaryum temizliği göz kulak ve mantar oluşumu için ciddi bir önem taşıyor tabi ki hergün değil ama ayda 1 degistirilmeli ben bunu iç filtre için söylüyorum dış filtre 3 4 ay da 1 degistirilmeli ama komple degistirilmeli yanlış bilginiz var bu konuda
 
Cvp: Akvaryum bulanıklığı

:) peki sizin dediğiniz doğru olsun. Siz yinede araştırın ama.. Akvaryum temizliği bakteridir. Zararlı bakteri ve faydalı bakteri diye ayrılır. Yararlı bakteri varsa akvaryumda hangi sebeple mantar veya göz hastalıkları çıkıyor merak ediyorum ? Haftalık dip çekimi ve Su değişimi yapılan bir akvaryumda hiçbir problem olmaz merak etmeyin.. 5-6 ay sonra hayvanların resmini atarım size :)


Hatta nitrat oranının aşırı artmasında dahi %60 su değişimi öngörülür. Bu konularda dikkatli olmak gerekli bunlar canlı... Akvaryumun suyunu sürekli olarak tamamen değiştirmek sürekli akvaryumu yeniden kurmaktır.. O zaman dış filtre kullanmaya ihtiyaç duymayız ki en az 50 litre olan akvaryumlarda kesinlikle dış filtre kullanılmalı bence.. Biyolojik filterasyon küçümsenicek birşey değil aksine yanlış kullanımda agır sebeplere mâl olacak birşeydir.
 
Konuyu açan arkadaş, dış filtre içindeki malzemeler nedir; kumu serdikten sonra filtreyi temizledin mi ?

Kaç hayvan var kabuk boyları nedir ?

Diğer konuya gelirsek akvaryum doğrudan güneş ışığı görürse yosun oluşur. Bunları akvaryuma ait bulaşık süngeri ile temizlemek gerekir. Bunu kısmi su değişimleri zamanı yaparsanız uzun müddet yosunlaşma olmaz.

Ayrıca bu temizlik sonrası itibariyle dış filtrede kullanılacak zeo-carbon, jbl silicate ex, prodac no phospate, jbl phospate ex, jbl clearmec gibi ürünler oluşumu engeller, olanı izole eder. Yalnız silis kum içine su girmediği için cam kısımlarında oluşan yosunlara bu filtre malzemeleri etki etmez o kısımları elinizle karıştırıp yosun partiküllerini suya karıştırın filtre çeker.

Nitrattan ziyade fosfatın yükselmesi yosunu coşturur. Suya damlatılan vitaminde. Canlı bitki de olmayacak. Suya oksijen yani hava kabarcığı da verilmeli. Bunu ya hava motoru, ya kabarcık veren iç filtreler ile veya dış filtrenin su çıkan borusunu biraz yukarıdan konumlandırarak sağlayabilirsiniz.
 
Cvp: Akvaryum bulanıklığı

Cem beye soralım bakalım. Cem bey sürekli kısmi su değişimi mi yapılmalı yoksa ay da 1 komple su değişimi de yapılmalıdır


Yapılmalı mıdır ?
 
Kısmi su değişimlerini suda veya tabanda kir oluştuğunda yaparız. Normalde su buharlaşmaya bağlı azalır eğer su ve taban temiz ise sadece su eklenip uygun seviyeye getirilir.


Komple su değişiminde süre sınırı yoktur. Su sararmaya ve koku artmaya başlayıp kısmi değişim ile başa çıkılmayacak duruma geldiğinde tam temizliğe gireriz. Bu noktadan itibaren su kötü hale gelir amonyak seviyesi yükselir ve hayvanı zehirler.
 
Geri
Üst