Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum en boy yükseklik

flora11

SKF Delisi
Katılım
18 Ara 2012
Mesajlar
977
ben kaplumbağalarımı yaz tatilinde daha büyük bir akvaryuma geçirmek istiyorum fakat koyabileceğim yerin boyu 1 metre kadar boyunu 1 metre yapıp enini ve yüksekliğini 60cm yapsam olur mu ? önerilerinizi bekliyorum
 
Cvp: akvaryum en boy yükseklik

Bence güzel bir paludaryum olur. Ama 3 kaplumbağanız olduğu için biraz daha genişlik arttırılabilir. Yani 100x70x70 gibi. Fakat şunu belirtmek lazım, paludaryum pek estetik olmayabilir ve çok hantal duracaktır. Ben olsam bana göre hava hoş olur ama siz göz önünde bulundurun. Kaplumbağalarınız içinse mükemmel bir ortam olur.
 
Cvp: akvaryum en boy yükseklik

ipek akvaryumu koyacağın yer ağırlığı kaldırabilecek mi; en payı nedir ? yükseklikte 60 cm uygundur. şu açıdan kuru alan içerde olursa 20 cm gibi bir boşluk bırakırsın 40 cm su derinliği yeter. bunun yanında elininde dibe ulaşması önemli bazen kum üzerinde bir şeyler yapmak icap ediyor. bitki veya mango kökünü düzeltmek gibi. bir de yükseklik konusunda şu sıkıntı var ne kadar yüksek olursa o oranda da cam kalınlığını artırmak gerekir. kayıt ve kuşaklarında sağlam yapılması.
 
Cvp: akvaryum en boy yükseklik

100*60*60 akvaryum 3 kaplumbağa için uygun olur. 360 lt hacim ediyor. Hatta ömrü boyunca bakacağınız için 100*60*70 de olabilir. Nede olsa yukarıdaki boşluk seneler geçtikçe artacak. bunun tek dezavantajı cam kalınlığının yükseklik arttıkça daha kalın olması gerektiği. Buna göre;
100*60*60 ölçüleri olursa cam kalınlığı minimum 9 mm gerekir. Ama ben kaplumbağa akvaryumunda bu ölçülerde 10 mm den aşağı yapmamanızı öneririm.
100*60*70 ölçüleri olursa cam kalınlığı minimum 10 mm gerekir. Ama ben kaplumbağa akvaryumunda bu ölçülerde 12 mm den aşağı yapmamanızı öneririm.
Daha kalın cam tercih etmeniz önermemin sebebi yukarı yapılacak kuru alanın oluşturacağı ek basınca karşı güvenlik.
Ek olarak tavsiyem rodajlı cam kullanılması ve akvaryumda kesinlikle kayıt-kuşak olması.
 
Cvp: akvaryum en boy yükseklik

Yüksekliğin zorluğu konusunda Cem' e katılıyorum. Benim akvaryumum 70 cm yükseklikte. Dipten bir şey alacağım zaman ya omzuma kadar batıyorum yada maşa ile alıyorum. Ki bunu dahi ya merdivene yada sandalyeye çıkarak yapıyorum. Sonuçta akvaryumun altında çelik kafesli dolapta mevcut. Ama bu ebatta olursa kaplumbağalar 25 cm yada üzeri dahi olunca yükseklik az gelmez.
 
cem ona göre bir masa yaptıracağım artık bu 3. akvaryumum olacak ömürlük olsun istiyorum gerçi ne zaman yapabilirim bilmiyorum ama en azından yaz tatilinin sonunda hazırlıklara başlasam iyi olacak
gelmir ben de görünüş açısından daha fazla boyu olsun isterdim fakat ailem akvaryumu odamın dışına koymak istemiyor benim odamda da o kadarlık yer var
emre abi benim de büyük sorunlarımdan biri olacak sanırım dibe ulaşmak sizce 12mm camlı 100.60.70 bir akvaryum kaç tl tutar ?


yine de ben bir ailem ile konuşayım eğer salona koymama izin verirlerse daha büyük bir akvaryum yaptırabilirim bu arada akvaryum için kapak lazım mı ? siz kullanıyor musunuz ?
 
Cvp: akvaryum en boy yükseklik

Yaklaşık 4 ay önce, çok yakın bir arkadaşıma balık akvaryum siparişi verdik. Akvaryumun boyutları; 120 cm boy, 50 cm en ve 80 cm yükseklik. Şöyle söyleyeyim; mezar gibi bir şey geldi :) Yaklaşık 480 litre su kapasitesi vardı. İçine cichlid cinsi koloni kuruldu. İkimizde 1.90'ın üzerinde boya sahip olmamıza rağmen akvaryumun tabanına zor ulaşıyorduk. İçini çok güzel dekore ettik ama buna rağmen çok hantal ve büyük oldu. Biz bile zar zor alıştık :) Ayrıca hiçbir akvaryum sehpasına güvenemediğimiz için kendimiz demirciden sehpa yaptırdık.

Bence böyle bir paludaryum yaptıracak olmanız çok güzel. Sehpaya ekstra özen gösterin ne olur ne olmaz. Zaten Emre Bey'de, Cem Bey'de gerekli uyarıları yapmışlar. Artık aşamaları haber verirsiniz.
 
Cvp: akvaryum en boy yükseklik

ipek dediğin ölçüde akvaryum 500 tl civarı belki daha yüksek olur. yüksekliği artıracağına göre sağlamlık ön planda olacak. cam kalınlığı ile birlikte kayıt, kuşak ve rodaj fiyatı yükseltecek. yalnız işi biraz öne alırsan iyi olur bir ayı geçiyor ben biraz da siliconlar tam kurusun diye geciktirmiştim. nerdeyse 1.5 ayda teslim aldım.
 
Cvp: akvaryum en boy yükseklik

110 kg gibi bir cam ağırlığı olacak. Ben geçen sene özel yaptırdığım için fiyatları tam bilmiyorum. Ama şu firmalara bir danışsana İpek. Ön fikir edinmiş olursun.
http://www.masakvaryum.com/tr/mas-tr/Index.asp#00
http://www.yagmurakvaryum.com/
http://www.akvaryumdizaynmerkezi.com/

Ben özellikle kapak yaptırmadım. Bu hayvanlar sürekli yüzeye çıkıp solunum yapıyor. kendilrini hapis hissetsinler istemiyorum. Zaten kuru alanlarım yukarıda olduğu için kapak yaptırma şansımda yok.
Eğer bunu işi bilen birine yaptırırsan kuru alan içinde görüşüp yaptırabilirsin.
 
Geri
Üst