Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Hazırlıkları

DDEMR

Bronz 3 Üye
Katılım
12 Tem 2015
Mesajlar
63
Arkadaşlar merhaba. Forumda yeniyim konuyu açacak uygun yer olarak burayı düşündüm kusura bakmayın lütfen. 
Arkadaşlar 50*20*34 cm. ölçülerinde 34 litrelik (hacim hesaplama sitesinden baktım ne kadar doğru bilmiyorum) bir akvaryumum var. İçinde biri 8 diğeri 9 cm olmak üzere 2 adet kaplumbağam var. Ancak nasıl bir ortam yaratmam gerek ve ne tür malzeme almam gerek açıkçası bilmiyorum. Akvaryumda şuan filtre-ısıtıcı-ışık hiçbir şey yok. Zaten yeni aldık sadece yüksek kuru bir alan yaptım. Yarın filtre alacağım 20 TL fiyat dediler. Sizden ricam neler almalıyım bu boyutlara göre, nasıl bir şey yapmalıyım bana anlatmanız. Yardımcı olursanız benden çok bu küçük canlılar sevinecek. Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.  :smile:

Özet;
(İç filtre, dış filtre, hava motoru, ışık gibi neler alınabilir ?)
 
Cvp: Akvaryum Hazırlıkları

Öncelikle hoşgeldin.Akvaryumun hayvanlar için küçük öncelikle akvaryumu büyütmen lazım. Filtre alırken gücüne bak gücü az olmasın yoksa suyu temizlemede yetersiz kalır.ısıtıcı olarak ısı seviyesi ayarlanabilir ve ısıtıcıyı hayvanların kırmaması lazım,ısıtıcı 27-28 derece arasında olmalı ışık olarak benim fazla bilgim yok ama moderatörler konuyla mutlaka ilgilenecektir onlar daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir. İyi forumlar.
 
Cvp: Akvaryum Hazırlıkları

@kerem erdem : Teşekkür ederim önerileriniz için. :)

Bu arada akvaryumunuz altında 8-10 mm. lik taşlar serili. Doğal taşlar var. Bir yerde okumuştum doğal taş koyabilirsiniz diye bende ametist taşı koydum. (kolyecilerde satılanlar değil gerçek taş hali.)
 
Cvp: Akvaryum Hazırlıkları

önemli değil önemli olan sizi bilgilendirmek galiba çoğu kişi silis kum kullanıyor.Ama bende taş kullanıyorum ama hayvanın yiyebileceği küçüklükte olmamalı ve sivri biryerleri olmamalı yoksa hayvan yaralanabilir.Taşları iyice yıkayıp koydunuz değilmi?İyi forumlar.
 
Cvp: Akvaryum Hazırlıkları

Bu hacim gercekten hic yeterli degil bende size akvaryumu degismenizi oneririm, bir sure boyle gidiyim derseniz en gec eylul ekimde degismelisiniz.
Bu akvaryum icin konusacak olursak oncelikle CD kabindan bir kuru alan yapip akvaryumun ust sinirin 2-3 cm alitna monteliyip kuru alanin etrafini da mukavva ile kaplamlisiniz ki hayvanlar kacmasin ve alandan tasarruf edilebilsin. Filtre olarak takribi 500 l/h bir ic filtre almalisiniz, marka olarak haqos, sobo, dophin, jeneca, atman olabilir. Hava mptpruna gerek yoktur. Isitici icin 50 watt birsey isinizi gorur marka olarak yine sobo, RS electrical, resun olabilir. Kuru alana 40-60 watt arasi bir isitici lamba almalisiniz yalniz lamba mat olsun, bunu her elektrikcide bulabilirsiniz birde elektrikciden uygun armatur temin edersiniz. UV lamba suan alinamiyorsa devit3 eczaneden temin edlip haftada bir damla bir yeme verebilirsiniz, dedigim tarihlerde akvaryum degisirken UV ampul temin edersiniz. Birde sera yada jbl marka sari cam derece almalisiniz kuru alan tabani 31-30 derece olmali.
Bahsettiginiz taslari hayvanlar yutabilir ve bu taslar bagirsakta tahris yapabilir ayrica bu taslarin arasinda kir birikir 0,7 mm silis ise ince kumdur pislik ustunde kalir, sindirime ve derilerini atmalarina yardimci olur yani siliste edinmelisiniz 800 gramlik posetlerden 3-4 tane alsaniz yeterli olur.
 
Cvp: Akvaryum Hazırlıkları

Aslında neyin yeterli olacağını bilmediğimizden bu boyutta aldık. Eylüle kadar değiştirmeye çalışacağım. Teşekkür ederim. Bu arada akvaryumcudan Sunsun HJ-611B markalı iç filtre aldım. Marka olarak bu vardı. Markası iyimi kötü mü acaba bilgisi olan var mı ?
 
Cvp: Akvaryum Hazırlıkları

saatte 450 L suyu temizleyebiliyor Ali Abinin söylediği değere yakın yani kullanılabilir.Bende hj 311b vardı ama yetersizdi içinden aktif karbon çıktımı? hj 311b'de çıkmıştı


marka olarak iyidir
 
Cvp: Akvaryum Hazırlıkları

Evet aktif karbon cihaz içerisinden çıktı. Işık olarak ne alabilirim acaba ? Marka falan oluyor mu ışıklarda ? Uv Işığı duydum ancak biraz maliyetliymiş doğru mudur ?
 
Cvp: Akvaryum Hazırlıkları

aktif karbonu 10-15 günde bir değiştir.galiba ecolite marka bir ampul vardı ama ampulun modelini hatırlamıyorum.Evet uv ışığı biraz maliyetlidir onun yerine eczaneden devit alıp stick yeme bulayıp direk ağızdan vermeniz lazım yoksa devit suda çözünür.
 
Cvp: Akvaryum Hazırlıkları

Aktif karbon akvaryumcularda bulunur mu acaba ? Birde ben kaplumbağalara dokunurken biraz değişik oluyorum. Nasıl anlatayım tedirginlik gibi bunu nasıl yenebiliriz
 
Cvp: Akvaryum Hazırlıkları

evet akvaryumcularda bulunur.Hayvana fazla dokunma hayvan strese girebilir ve siz ellerinizi hayvana dokunduktan sonra yıkamasanız'' salmonella'' adlı bakteri kanınıza karışıp hasta olabilirsiniz.Bu bakteri küçük çocuklar,bebekler ve yaşlılar için oldukça tehlikelidir ve ölümle sonuçlanabilir.Bu yüzden Amerika'da 10 cm'den küçük kaplumbağa satışı yasaktır.
 
Hiç malzeme işine girme. Alacağın ekipman çöp ve gereksiz masraf olur. Bunun yerine en az 140 litre civarı bir akvaryum al. Ölçü olarak boyda 80 cm yada 1 metre; ende 30 cm üstü; boyda en az 40 cm olsun. Bu ara geçişli akvaryumdur. Ekipmanı da buna göre alırsın. Yada ömürlük alıp masrafı tek kalemde halledeyim dersen 100*50*60h ölçülerinde ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum al.

Şimdiki akvaryuma yapacağın ekipman masrafına dediğim ölçülerde uygun ara geçişli akvaryum alabilirsin. Kampanya dönemlerinde hesaplı bulabilirsin. Ara geçişli akvaryumda kullanacağın iç filtreyi daha sonra ömürlük akvaryumda sudaki derileri toplamada kullanırsın. Isıtıcıyı da ömürlük ayarında bir güçte alırsan o da ziyan olmaz.


Ekipmanı da alacağın akvaryuma göre daha sonra bakar uygununu saptarız.

Foruma hoş geldin.
 
Cvp: Akvaryum Hazırlıkları

@cem abi çok teşekkür ederim öneriler için. Akvaryum bu şekilde Eylül ayına kadar gitse sıkıntı olur mu eylülde veya ekimde yeni büyük ölçülerde akvaryum alsam ?
 
Aslında olmaz ama yeniyi hazırlama süresi zarfında durabilir. Yalnız eylül başına kadar hazır et. Yazın ısıtıcı kullanmıyoruz malum sıcaklar su ısısını yukarıda tutuyor. Debisi 500-600 lt/h bir iç filtre alabilirsin. Lamba işi zaten standard o değişmiyor. Bunda horoz'un kıskaçlı lambasından alabilirsin. Ampul olarak armut biçimindeki modellerden alacaksın tercihimiz soft olanı yani camı beyaz olacak. Bunda ya ecolite halosoft 52 w bu bauhausta satılır. Yada tekzenden wiselite marka alabilirsin. Horoz elektriğin lambası 60 w kaldırıyor. Diğerlerinde 40 w. Buna göre alacağın ampul max ne kadar kaldırıyorsa ona göre 40 yada 60 w al.
 
Cvp: Akvaryum Hazırlıkları

Peki abi teşekkür ederim. Benim alacağım akvaryumun fiyatı nedir tam olarak bilginiz varmı aşağı yukarı ona göre parayı en kısa zamanda ayarlayayım.
 
Cvp: Akvaryum Hazırlıkları

DDEMR' Alıntı:
Peki abi teşekkür ederim. Benim alacağım akvaryumun fiyatı nedir tam olarak bilginiz varmı aşağı yukarı ona göre parayı en kısa zamanda ayarlayayım.

(100x50x60 için) En iyi ihtimalle 180-250 TL arasında bulabilir ya da yaptırabilirsin.Yaptırma seçeneğinde ileride akvaryum üstü kuru alan kullanmak için kuşağı iki adet ve akvaryumun yanlarında olacak şekilde konumlandırılırsa daha kullanışlı olacaktır.
 
Cvp: Akvaryum Hazırlıkları

akvaryum almadan evvel ölçüsünü yazarsın cam kalınlığını da belirt.
 
Cvp: Akvaryum Hazırlıkları

Akvaryum arastirirken aklinizda bulunsun ornegin Furakanin bahsettigi olculerde omurluk olacak bir akvaryum icin minimum 10 mm cam kalinligi gerekir.
 
Cvp: Akvaryum Hazırlıkları

Çok teşekkürler. Ben Eylül'e kadar akvaryumu alacağım inşallah.
@Odontochhelys : O ölçülerde alsam ömürlük mü olur yani bir daha büyütmem gerekmez değil mi
Birde iç filtreyi kaç günde bir temizleyeyim ? Sadece iç filtreyi mi yoksa suyu da aynı zamanda değiştireyimmi ?


Çok özür dilerim dlood gibi olacak ama bir şey takıldı aklıma. Sunsun HJ-611B marka iç filtre aldım, hava üfleme özelliği varmış ama ne kadar gerekli ve nereden ayarlayacağımı bilmiyorum. Acaba nasıl yapabilirim ?
 
Evet o olculer ideal olur ama 120*60*60 tadindan yenmez.
Suyu haftada bir %30 oraninda degisip ayni siklikla ic filtreyi de temizleyebilirsiniz her degisiklikte mavi damla kullanin.
Hava motoru yada ic filtrenin hava verme olayi bizimkilerde elzem degil anca amonyagi akvaryumdan uzaklastirmayi vs. kolaylastirir. Filtrenin su veren yerinin altinda yaninda saginda yada solunda bir cikinti ucunda da tipa olmali onu cikartirsaniz hava verir.
 
Geri
Üst