Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum için ısıtıcı tavsiye edermisiniz

soner231

Bronz 1 Üye
Katılım
20 Ocak 2012
Mesajlar
106
benim akvaryumun boyu 24 cm

2 mm cam tüpe ve hassas koruma devresine sahip yüksek kalitede bir ısıtıcıdır.

sera akvaryum ısıtıcısı, çok kısadır ve küçük akvaryumlara montajı kolaydır. Çalışması (açılması/kapanması), flüoresan lamba aracılığıyla gerçekleştirilir.

verdiğim ısıtıcı büyük olurmu
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: akvaryum için ısıtıcı tavsiye edermisiniz

akvaryumun litresi = en x boy x yükseklik / 1000'dir. boyda su sınırı kadar ölçün 30 litrelik su için 25 w; 50 lt'lik için 50 w uygundur. tam su içine giren ısıtıcılardan ise yatay olarakta konumlandırabilirsiniz.
 
Cvp: akvaryum için ısıtıcı tavsiye edermisiniz

cem bey benim akvaryum küçük onun içiğn küçük ısıtıcı arıyorum boy 24 cm yazdım ki dik koyduğumda suyun seviyesi yükselecek ve kaplunbağalar rahat edemiyebilir. ben ısıtıcı boyu açısından sordum bende Tetra Tec HT 300 Akvaryum Su Isıtıcısı 300 W var büyük geliyor zaten akvaryum küçük olduğu çin volt düşük tercih edecem
 
Cvp: akvaryum için ısıtıcı tavsiye edermisiniz

o zaman 30 lt altı su var diyorsunuz. o halde 25 w işinizi görür.
 
Cvp: akvaryum için ısıtıcı tavsiye edermisiniz

akvaryumun en : 16 cm boy : 34.5 cm yükseklik : 22 cm şimdi buna göre ısıtıcı tavsiyesi beklkiyorum
 
Cvp: akvaryum için ısıtıcı tavsiye edermisiniz

11-12 lt bir hacim ediyor. Bu akvaryumda kaplumbağa beslemek hiç uygun değil, ki siz kaplumbağalar demişsiniz. Bu akvaryumda ne su düzeni sağlayabilirsiniz, ne de hayvanlar gelişebilir. Boşuna buna masraf yerine yeni bir akvaryum ve ekipmanları için düşünmenizi öneririm.
 
Cvp: akvaryum için ısıtıcı tavsiye edermisiniz

zaten öyle yapacamda kaça kaç akvaryum alayım ?
 
Şu şekilde yavru kaplumbağa başına 1-2 sene idare edecek hacim 50 lt. Erişkin kaplumbağalar için kaplumbağa başına 100 lt ve üzeri hacim gerekir.
Siz buraya kaplumbağa sayınız, büyüklükleri ve akvaryumu 1-2 senelikmi, ömürlükmü istediğinizi yazarsanız size ölçüler hakkında dikir verebilirim.
 
Cvp: akvaryum için ısıtıcı tavsiye edermisiniz

benim kaplumbağlarım şimdilik küçükler ama büyüyecekler .

boyları yani kendi resimleri

1. kaplumbağam :
2. kaplumbağam :
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: akvaryum için ısıtıcı tavsiye edermisiniz

Bu hayvanlar 5 cm ise şu an ikisine 80-100 lt bir akvaryum ile yaklaşık 2 sene bakabilirsiniz. İki sene sonunda 200-250 lt bir akvaryum ömürleri boyunca götürür. Önünüzde iki yol var.

İlk yol şimdi 80-100 lt bir akvaryum yaptırıp buna uygun ekipmanlar alacaksınız. Bunun avantajı alacağınız ekipmanlar vs buna uygun kapasiteli olacağı için ilk fırsatta daha hesaplı olacak. Dezavantajı da yaklaşık 2 sene sonra yeni akvaryum gerekince bundaki ekipmanların çoğunun kapasitesi diğerine yetmeyeceği için çöp olup tümüyle yenilenecek. Ayrıca tekrar kurulumla uğraşacaksınız.

İkinci yol şimdi 250 lt bir akvaryum yapıp ömür boyu kullanmak. Bunun avantajı masrafı tek seferde yapıp ekipman kaybı yaşamamanız ve kurulum zahmeti yaşamamanız. Dezavantajı en baştan masrafının yüksek olması.

Eğer ufak ile başlarsanız 60x40x40h gibi bir ölçü düşünebilirsiniz. Eğer büyük ile başlayacaksanız 100x50x50h gibi bir ölçü düşünebilirsiniz.

Bunlardan yapacağınız bir tercihe uygun bir kaç ekipman önerisinde bulunabilirim.
 
Geri
Üst