Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Isıtıcısı ve Uvb Lambası

Baa söylenenlerden hangisini alayım

  • Roxin Isıtıcı 100 Watt

    Oy: 1 100.0%
  • Seastar HX-906 Isıtıcı 100 Watt

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    1

Zilli Hayri

SKF Delisi
Katılım
22 Eyl 2013
Mesajlar
991
:D^^Be ısıtıcı alıcam.Akvaryumumun ölçüsü 40*24*18 diye biliyorum.Sizce kaç watt olmalı ve mailto: buradan alıyorum çünkü evime en yakın o var.mailto:/page.php?act=kategoriGoster&fID=&fVal=&catID=100&listType=detay&markaID=&orderBy=fiyat+asc
ısıtıcı sayfası


Uvb lambasını ne almalıyım:ff:
 
Cvp: Akvaryum Isıtıcısı ve Uvb Lambası

Akvaryum ölçüleriniz çok küçük. Tam dolu haliyle 17 litre kadar su alıyor. Bu kapasiteli akvaryum için 25 W'lık bir ısıtıcı yeter de artar bile fakat sizin yerinizde olsam böyle bir akvaryum'a masraf yapmam. Çünkü 2 kaplumbağa için bu ölçüler çok küçük. Hatta şöyle söyleyeyim; tek kaplumbağa için bile çok küçük. Aşağıdaki link'te bulunan yerden uygun ölçülerde akvaryum siparişi veririm ve o akvaryuma göre ekipman alırım.

http://www.cesakvaryum.com/default.asp

UVB lamba için ise şu aşağıdaki ürünü kullanıyorum ve memnun. Sizde bu ürünü kullanabilirsiniz.

http://www.hobimmarket.com/Exo-Terra-Repti-Glo-50-UV-Lamba-13-Watt,PR-1338.html
 
Cvp: Akvaryum Isıtıcısı ve Uvb Lambası

Soner akvaryum ve sıtıcı konusunda gerekenleri söylemiş. En kısa zamanda yeterli akvaryuma geçilmesi gerekir. Aşağıdaki seçenekler bu akvaryum içinde işini görecektir.

mailto:/tetratec-akvaryum-isiticisi-ht-25-watt-urun983.html
mailto:/roxin-isitici-25w-urun1667.html

Uvb lamba konusunda malesef seçeneğimiz yok. Piyasada hangi markayı bulursan al derim. En son juende vardı, yakın zamanda orada da kalmamıştı. Dün emre abi bulundupunu söyledi diye hatırlıyorum getirmiş olabilirler sen en iyisi arayıp sor derim.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=13213&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-310-kompakt-lamba-23-w&kat=158
 
Cvp: Akvaryum Isıtıcısı ve Uvb Lambası

25 w yetecektir.
 
Cvp: Akvaryum Isıtıcısı ve Uvb Lambası

bence önce yeni bir akvaryum alarak işe başlamalısın arkadaşlarımızın dediği gibi. şu an ona ekipman alsan bile ilerde sana o akvaryum yetmeyecek ve almış oldukların da boşa gidecek. en iyisi akvaryum ve ona uygun ısıtıcı almalısın.
 
Bu akvaryumda kaplumbağa beslenmez. Ölüm fanusunun biraz büyüğü. Bu akvaryum karantina akvaryumu olarak yedekte dursun. Aşağıdaki konuyu okumanız hayvanlar için faydalı olacaktır.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Emin, verdiğin linkte olan ampul stokta var gözüküyor.
 
Cvp: Akvaryum Isıtıcısı ve Uvb Lambası

Teşekkür ederim hepinize.Ben öğrenciyim.Kapluşlara kardeşim bakıyor yemliyor sabahları.Annem anlamıyo ,anlatıyorum yine alamıyo ,gösteriyorum yine anlamıyo.Uvb lambası alamıyorum.Alırsam 2 hafta aç kalmam gerikicek.Ama en önemlisi anneme nasıl açıklıcam.Bir de o kadar para harcamama kızarlar.Kendileride almazlar.Şimdi ekipmanlar ve kapluşlar sığıyo sorun yok.Bahar aylarında büyük almayı planlıyorum.Ama burda satan yok.Planı verip yaptırıcam büyük ihtimal.Isıtıcı lmak zorundayım.


Sonradan ısıtıcı tekrar alıcam tabi :rolleyes:
 
Cvp: Akvaryum Isıtıcısı ve Uvb Lambası

Isıtıcı tabiki gerekiyor ancak bu akvaryumda hayvan gelişimi olmayacak ve hapis kalacaklar. Bunu belirtmek zorundatım. En az 50-60 lt su olmalıki 2 yavru hayvan bahara kadar idar etsin. Oda bahara kadar.
 
Cvp: Akvaryum Isıtıcısı ve Uvb Lambası

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UQWEVfId6wM&list=HL1380028908&feature=mh_lolz[/video]


Demin ısıtıcı ve derece aldım.Adamın dediğine göre 2 güde suyuna bakıcakmışım.Azalınca tekrar su koyacakmış diğeri o yüzden gümlemiş.
 
Cvp: Akvaryum Isıtıcısı ve Uvb Lambası

ısıtıcıların temel prensibinde ısıtıcı suyu ısıtırken aynı zamanda su camı dıştan soğuttuğu için çatlamasını önler. çalışırken hava teması sıcak olan camın kuruyarak camın kaldıracağı ısı üstüne çıkması sebebiyle çatlar.

ısıtıcın su dibine yatay konumlandırılıyorsa su dibine yakın olmalı. dik konumlandırılan ve tepesi su dışında olan tiplerden ise tepe kısmındaki çizginin altına inmemeli. kaliteli ısıtıcılarda bu tip olaylara karşı koruma sistemi var.
 
Geri
Üst