Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum kurulum ve kuru alan yapımı

sn.sevindik

Gümüş 4 Üye
Katılım
25 Tem 2013
Mesajlar
142
Arkadaşlar merhabalar.

Öncelikle etraf biraz dağınık kusura bakmayın. Malum çalışıyoruz. Uygunsuz görüntüler içinde şimdiden özür dilerim. :)
Burada ki esnaf kazık. İki günde burnumdan getirdiler. Yok bu küçük iş, biz uğraşamayız. Byük işlerimiz var. Çok uğraştırır, tuzluya gelir vs vs. Bende kendi çabalarımla işe koyuldum.


100*30*40h akvaryumuma geçiş yapacağım.

Camcının birinden ölçüleri vererek camları aldım ve kuru alan yapımına başladım. Mevcut akvaryumum da var. Kuru alan için kutuyu camlar ile sista marka akvaryum silikonu ile sağlam bir şekilde oluşturdum. Yalnız camda ki silikon kalıntılarını ne yaptıysam temizleyemedim. Bu önemli değil zaten yapay bitkilerle camı kaplayacağım pis görüntü ortadan kalkacak.

Rampa için ise beklemedeyim bir abi eski kuru alanımda ki gibi rampa hazırlayacak ve alıp kuru alana silikon ile yapıştıracağım. Rampa paslanmaz çelikten olacak. Suya hiçbir şekilde salınım söz konusu değil.

BU AKVARYUMUM.
mailto:/1d/q/rssrl.jpg

KURU ALANI DA RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ SİLİKON İLE SAĞLAM BİR ŞEKİLDE YAPIŞTIRACAĞIM. BİR SIKINTI YARATIR MI ?

mailto:/1d/q/rssw4.jpg


CAMLARIM RODAJLI DEĞİL. ONU DA RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ PARKE SINIRLAYICILAR İLE KÖŞEBENT MİSALİ HALLEDECEĞİM.

mailto:/1d/q/rsswg.jpg

Yorum ve tavsiyeler ?


Hatta kuru alana silikonlanan köşelerin görünmemesi için kartondan bile köşebent yapabilirim. Daha sonra akvaryumun çitasına uyacak yapışkanlı kaplamalar ile güzelce kaplanır :)
 
Cvp: Akvaryum kurulum ve kuru alan yapımı

Arkadaşlar yorum ve tavsiye bekliyorum. Mobilya siparişi verdim. Gelir gelmez kuracağım.
 
Cvp: Akvaryum kurulum ve kuru alan yapımı

İlgilenecek akıl hocalığı verecek arkadaş var mı ?
 
Kuru alanı bence akvaryuma yapıştırmaya gerek yok. Temizlikte vs akvaryumu kaldırmak yatırmak isteme durumlarında büyük engel olur. Hemde istenirse diğer tarafa alınır ileri geri kaydırılır. Peki böyle dursa kaymazmı, tabiki risk var. İki seçenek var. Şans varki kuru alan akvaryumdan geniş. Kalınca yada üst üste birkaç ince cam dışarıdaki taşan yerlerin altına iki taraftan yapıştırılır. Böylece kayıp içeri devrilmez. Arkaya yapmaya gerek yok. İstenirse ortaya biraz kaydırılıp arkada hortum ve kablo boşluğu bırakılabilir. Yani iki yandan destek ayaklar yapılmış olacak. Bir diğer seçenek kuru alan altına yada akvaryum çıtasına adi vantuz yada lastik gibi cisim koyup birbirlerine tutunmayı sağlamak. Ama önce bahsettiğim daha kullanışlı ve garanti olur. Görsel olarakta sorunsuz olur.

Rampa metal olursa keskin kenarı olmasın derim. Birde rahat çıkabilecekleri şekildemi bakmalı.

Silikon izleri jiletle gittiği kadar gider gerisi kalır. Bence karton yada çıtaya gerek yok ama tercih sizin. Uzaktan gözükmezler çünkü. Birde taban kenarlar vs her yeri çıta ile keskin diye kaplamaktansa alıp bir camcıya falan gidip bir siftah atıp taşlatın. Hiç sorun çıkmaz. Ben rodajsız kuru alan camlarını taşlattım, gayet iyi oldu.
Ancak detaylı açıklama fırsatı buldum :)
Şimdiden hayırlı olsun.


Bu kuru alanın yanlarından ayak gibi olacak cam çıtaların yerine akşap yada aliminyumda olur ama görüntü kirliliğini önlemek ve iyi yapışması için cam en ideali.
 
Cvp: Akvaryum kurulum ve kuru alan yapımı

Bana ayırdığınız vakit için de ,vaktinizi ayırdığınız için de teşekkür ederim :) Kuru alanı akvaryuma yerleştirme fikirlerinizden ilki tercihimdir. O şekilde yerleştirmeyi deneyeceğim.

Rampa şu an kullandığım ve kaplumbağamın rahat çıkabildiği rampa gibi, 30 derece olacak. Metal ince olmayacak kalın bir metal olacak. Zaten üzerini kaplayacağım. Rampada keskinlik konusunda bir problem yaşamayacağız.

Silikonu temizlemekten sıkıldım açıkçası artık uğraşamayacağım :) Çita yapmaktan vazgeçtim değerli yorumlarınız için teşekkürler :)
 
Benim kuru alanlarda da silikon izleri azda olsa var. Ama uzaktan farkedilmiyor. Hele ufak bir teraryum sarmaşığı oldumu tamamdır. Yapıştırmadan vantuzla sabitlenenler var. Bendeki büyük kuru alanda iki farklı tip var. Biri çok uzun ve suya kadar uzattım. Kalabalık olmayacak şekilde ama doğal bir hava yaratıyor.
Rampa vs zaten bildiğiniz konular. Dediğiniz gibi sorunsuz halledersiniz. Uyumsuz bir durum oldumu bizde öneride bulunuruz.

En büyük adım akvaryum ile tamamlanmış. Gerisi çabucak gelir. Bitmiş halini merak ediyorum.
Akla takılan birşey oldumu gene fikir alışverişi yaparız :) örneğin kumu uygun alıp baştan tam koymalıki sonra eklemesi koyması daha meşakkatli olmasın.
 
Cvp: Akvaryum kurulum ve kuru alan yapımı

Teşekkürler :) Kum konusuna değindiğiniz iyi olmuş. Önceki 69*33*43h akvaryumum da kumu sonradan dahil etmiştim. Bulanıklık olsa dahi 2 saat içinde iç ve dış filtre bulanıklığı almıştı. Vitasand marka silis kum kullandım sizin önerdiğiniz.

Önce kumu daha sonra suyu koymak gibi bir tecrübem olmadı. Hangisinden doğruya daha kolay ulaşırız acaba ?

Yanıtınız önce kum sonra su ise, işlemleri nasıl gerçekleştireceğimi anlatır mısınız Emre bey. :)
 
Cvp: Akvaryum kurulum ve kuru alan yapımı

umut önce dezenfekte etmediysen tuzlu su koyup kumu ekle eğer dezenfekte edildiyse gene suyu koyup kumu ekle, bir kaç damla mavi metilen damlat ve karıştır. olan bulanıklık suya çıktığında maşrapa ile boşalt. son bir temizlik olsun. sonra o maşrapayı su koyacağın noktada kuma sabitle ve maşrapa içine gelecek şekilde suyu doldur. maşrapa bir süre sonra havaya kalkacak ve yan dönecek gene o şekilde üstüne çarptırıp suyu dökmeye devam et. fazla şiddetli dökme ki kumu havalandırıp bulanıklığı tekrar neden olmasın. çok az bir bulanıklık olsa da onu filtre halledecektir.

kuru alan güzel yalnız ön kısmın iki yanına cam koy kenarlardan kaçma olayı olmasın.
 
Cvp: Akvaryum kurulum ve kuru alan yapımı

Doğru söylüyorsunuz. Hali hazırda camım var. Ölçü alır gider kestiririm.
 
Kum konusunda ilave olarak dışarıda 8-10 kez durulama öneririm bunun ilki sıcak kaya tuzu ile arkasından gelen en az ikisi gene sıcak su durulaması ve sonra normal su ile.

Cem giriş camlarını iyi hatırlatmış. Fazla dar olmayan bir giriş olmalı. Akvaryum genişliğine göre içeri doğru 5 er cm uygun gibi. Tabi kuru alan daha büyük olduğu için aradaki fark iki taraftan eşit ilave edilip camlar daha geniş olacak.
 
Cvp: Akvaryum kurulum ve kuru alan yapımı

Giriş camlarını bir şekilde halledeceğim. Kum konusunda da bir sıkıntı yok. Akvaryum mobilya siparişi verdim, evdeki mobilyalarla uyumlu seçtim. :) Perşembe günü gelecek ne yazık ki :/ 1 hafta var daha.. Akvaryum 100*30 mobilyayı 100*40 sipariş verdim. 2 sene sonra bir ihtimal akvaryumu büyütmem adına.. Ayrıca mobilya ile aynı renkte birde kaplama yapışkan rica ettim. Akvaryumun çitalarını kaplayacağım aynı renkte. Beklemedeyiz. :)
 
Cvp: Akvaryum kurulum ve kuru alan yapımı

Mobilyanın ayakları 30 cm olan akvaryuma göre olsaydı keşke. Benim büyük akvaryumumda ayaklar akvaryum köşelerinin altına denk geliyor. Bu hacimde sorunda olmayabilir.
 
Cvp: Akvaryum kurulum ve kuru alan yapımı

200 kiloya kadar ideal, 240 kiloya kadar önerilen mobilyaymış. Zaten akvaryumum 120 litre. Yarı yarıya fark olduğundan onu pek önemsemedim ve sorun yaşamayacağım konusunda garanti vediler. :)
 
Cvp: Akvaryum kurulum ve kuru alan yapımı

Cam+su+kuru alan vs tüm dekor ve ekipmanlar gene 200 kg üzerine çıkmaz. Garanti verdiyse sorun yok.
 
Cvp: Akvaryum kurulum ve kuru alan yapımı

Aynen bende öyle düşündüm zaten. Teşekkürler.. Gelişmelerden haberdar edeceğim.
 
Cvp: Akvaryum kurulum ve kuru alan yapımı

Kurulumda keyifli ama uğraştırıcıdır. Güzel bir sistem olacağına eminim. Merakla bekliyoruz :)
 
Cvp: Akvaryum kurulum ve kuru alan yapımı

Umut,

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Gereken fikirleri Emre ve Cem abi vermiş, darısı inşallah bizim başımıza :)
 
Cvp: Akvaryum kurulum ve kuru alan yapımı

[attachment=1559][attachment=1561][attachment=1560][attachment=1559]kuru alan yapımı için bende küçük boy çöp kutulrını kapağını kullandım ve kaydırmaz yerıne ağ kullandım, şu çamaşır makinası filesi züccaciyelerde var...
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20131101-WA0003.jpg
    IMG-20131101-WA0003.jpg
    39.7 KB · Görüntüleme: 151
  • 01112013320.jpg
    01112013320.jpg
    341.4 KB · Görüntüleme: 117
  • 06112013323.jpg
    06112013323.jpg
    341.9 KB · Görüntüleme: 119
  • 01112013321.jpg
    01112013321.jpg
    325.4 KB · Görüntüleme: 103
Cvp: Akvaryum kurulum ve kuru alan yapımı

foruma hoş geldin kuru alanda iyi iş çıkarmışsın. hatta ilerde bunun biraz daha büyüğünü yaparsan daha iyi olur. hayvana şu an dahi anca yetiyor. o fileyi kullanmanda akıllıca olmuş. arkadaşlara yapılış şeklini de aşama aşama anlatırsan güzel olur. yalnız tabana koyduğun bütün taş ve dekorlar salınım yapan nitelikte onları çıkar kum olarak silis kum al. ve ipek yapraklı dediğimiz bitkilerden al bu plastik bitkiler salınım bir yana kokuda verirler. hayvan bu suyu içiyor. dalgıç florasanı dik olarak ısıtıcı gibi olsun köşe bir yer konumlandır. tepesinden su alma riski oluyor. gece hayvan uyuduğunda prize takılan loş ışık veren gece lambası tak bu florasan ışığında uyumuyorlar. kuru alan için ısıtma lamban var değil mi ?
 
Geri
Üst