Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum silikonu ve normal silikon

okankrn

Gümüş 1 Üye
Katılım
11 Ağu 2013
Mesajlar
208
Birçok yerde hala tartışılan bi konu normal silikon kullanımı, bende bildiğiniz üzere yeni akvaryum yaptırıyorum ve bu nedenle birçok akvaryum imalatçısına uğradım.İçlerinden bir tanesi gerçekten mükemmel akvaryumlar yapıyor.Yaptıran arkadaşlarım oldukça memnunlar,onların tavsiyesiyle bende bi uğrayıp görüşlerini aldım.
Akvaryumda hangi silikonu kullandığını sorunca normal silikon dedi.Bende burdaki konulardan takip ettiğim kadarıyla sağlıksız olduğunu düşündüm tabiki.Ve sordum,zararlı olduğunu söylüyorlar sen ne düşünüyorsun diye.
30 yıldır bu işi yapıyormuş,akvaryum silikonu çıkalı max 10 yıl olmuştur dedi.Kimsenin ona balığım öldü diye şikayete gelmediğini söyledi.Farklarını sordum,akvaryum silikonu solventsiz ve anti-bakteriyel,normal silikon ise solventliymiş.Fakat şuan piyasadaki tanınmış firmaların silikonlarının solventsiz olduğunu söyledi.Bir normal silikonun solventli mi yoksa solventsiz mi olduğunu anlamak için içindekiler kısmına bakmamıza gerek yokmuş.Solvent bildiğiniz üzere bir çeşit çözücü,sıvılarla etkileşime girdiklerinde özelliğini kaybediyor ve çözelti oluşturuyor,kullanmamamızın sebebide bu.
Tanınmış firmaların silikonlarını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiziniz dedi.Ayrıca akvaryum silikonu kullanacaksakta sistadan başkasını kullanmamamızı önerdi.Sebebine gelirsek sista anti-bakteriyel fakat diğerleri değilmiş.Bir silikonun solventsiz olmasından daha önemli olan şey anti-bakteriyel olmasıymış.Zararlı bakteriler uygun şartlarda çok hızlı üreyebilirler ve akvaryum bunun için kusursuz bir ortam.
Ben akvaryumumu buraya yaptıracam yaptığı işleri gördüm büyük ölçekli bir çok akvaryumda kusursuz bir iş çıkarmış gerçekten.Arkadaşımın akvaryumu 200x100x70 ölçülerinde bi akvaryum ve normal silikondan 4 senedir tek bir balığını bile kaybetmedi.
Umarım kafanızda bi soru işareti kalmamıştır.
Bu yazıyı yazmamın sebebi akvaryum silikonu kullanmayın normal silikon kullanın demek değildi.Sadece çok fazla soruluyor, normal silikon kullandım ne yapmalıyım vb. buna bi açıklık getirip,insanları soru işaretlerinden kurtarmak için yazdım.

Saygılar..
 
Cvp: Akvaryum silikonu ve normal silikon

solvent tüp içinde yumuşak ve uzun süre kalmasını sağlıyor. bu kullanıldığında daha uzun süre hava alıp kuruması bekleniyor. bu sayede solvent uçup silicon sertleşiyor. ama dış kısımdaki silicon sertleştiğinde iç kısmında kalan bir miktar solvent hapsolup kalıyor bu zaman içinde salınım yapıyor. bir süre sonra o da kayboluyor. bunu hızlandırmak için hava alma süresi uzatılabilir. anti bakteriyel olmayanlarda adı üstünde bakteri olabileceği gibi kir tutma ve yosunlanma özelliği de oluyor. akvaryum siliconunda bunlara rastlanmıyor ilk günkü haliyle tertemiz kalıyor. ve kokusu daha çabuk geçiyor.

hazır akvaryumlarda akvaryum siliconu kullanmazlar fakat petshoplarda beklerken salınım yapacak bir şey kalmıyor.
 
Antibakteriyel durumu sebebiyle gene akvaryum silikonu daha iyi. Belki diğer balıklara bir şey olmamıştır ama su değerleri daha çabuk kötüleşebilir. Kaplumbağa akvaryumunda dışkılama balığa göre farklı olduğundan gene bir olumsuzluk söz konusu. Benim akvaryumlarımı yaptırdığım yer çok yüksek hacimli otellere, avmlere yaptığı projeler dışında büyük küçük tümünde akvaryum silikonu kullanıyor. Diğer projelerde farklı yöntemlerde oluyor sanırım.
 
Cvp: Akvaryum silikonu ve normal silikon

büyük hacimlilerde farklı güçlendirilmiş silicon kullanıyorlar; sanayi yapıştırıcısı da olabilir. bende bisonun var bir tane duvara takılan ayna dolap vb. için. 120 kg kaldırma kapasitesi var. kıyıp kullanamıyorum. son kullanma tarihi geçecek kaldırıp atacağız o olacak en sonunda.
 
Geri
Üst