Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum suyu çabuk sararıyor

onur 01

Bronz 4 Üye
Katılım
5 Mar 2011
Mesajlar
43
Ben 4 gün önce bir dış filtre aldım.ehem marka.modelini bilmiyorum ama üstüne professionel yazıyordu.iyi bir filtre oldugunu sanıyorum hem fiyatı hemde araştırmalarım sonucu iyi bir marka oldugunu öğrenerek söyledim.tüm malzemeelri tam ve doğru yerleştirildi hortumlar felan doğru takıldı.filtreyle akvaryum arasındaki yükseklik farkı 20 cm ya var ya yok.herşey tamdı yani.akvaryumum 100 litreden fazla ben 90 litre doldurdum.mavi damlayı,vitamini damlattım her zamanki gibi.ve bekledim.aradan 3 saat geçti filtreyi çalıştırdım herşey güzeldi ama 2 gün sonra su yine eski akvaryumumda oldugu gibi sarılaştı,bulanıklaştı.önerilerinizi bekliyorum lütfen yardım

Edit tubidik: Konu başlığı içerikle alakalı olmalıdır.
 
RE: bir çözümü yok mu

Filtrasyon malzemelerini nasıl kullandınız?
Eheim ama tam olarak modelini yazar mısınız?
Tabanda kum var mı?
Yemlemeyi akvaryumda mı yapıyorsunuz?

Bir de kaç kaplumbağa besliyorsunuz 100 litrede?
 
RE: bir çözümü yok mu

Mango kökü de sararma yapıyor yada yemleriniz de kirletiyor olabilir ya da kumlar (varsa) iyi temizlemiyor olabilir.
 
RE: bir çözümü yok mu

Filtre çalışmıyor olabilir yada tam verimle çalışmıyodur muhtemelen.

Akvaryumun tabanı, filtrenin tavanının bir kaç cm daha yukarısında kalacak şekilde yerleştirin ve hortumların ucunu parmağınızınla kontrol edin su çekişi varmı diye
 
RE: bir çözümü yok mu

malzemeleri içine yerleştirdim,sepetliydi zaten.son modeli işte ama adını bilmiyorum.2 cm lik kum var tabanda.yemlemeyi akvaryumda yapıyorum.6 tane var 3 ü küçük, diğerleri onlara göre büyük.en büyük kaplumbagam 7 cm.sadece kayalar ve ahlaptan yapılmış bir süs var,koymadan önce iyice temizlemiştim.kum temiz dipte artık olmuyor çok yüzdükleri için yemleri kaldırıyorlar ve filtre onları çekiyor yani dip çekimide hergün var.filtre daha yeni.çalışıyor eminim.suyu çekiyor ve veriyor.akvaryumla filtrem yerde yani akvaryumun tavanıyla filtrenin tavanı arasında 20cm yoktur.
 
RE: bir çözümü yok mu

6 kaplumbağa 100 litrelik akvaryumda yaşayamaz.Yani temiz bir ortamda bu kadar çok kaplumbağayı yaşatmak çok zor.
Filtrasyonunuz 6 kaplumbağa için yetersiz kalıyordur.
 
RE: bir çözümü yok mu

ne bakımdan 100 litrelik akvaryumun onlar için az geldiğinizi anlamadım,alan olarak diyorsanız büyük bile geliyor onlara,zaten suan büyük değiller.1 sene kullanacağım bunu sonra hacimce 200 litrelik alacağım en az.peki su neden sararıyordur sizce? kaba pislik hiç yok bende anlamadım akvaryumda pislik yok suyu sarı ve kokuyor.benim bildiğim bu işi bakteriler yapar?
 
RE: bir çözümü yok mu

Büyük bir ihtimalle nitrat patlaması yaşıyorsunuz.Sebebi akvaryum ve filtrasyon yetersiz.
Ben 1.5 aylık yavru kaplumbağama 30-40 litre su bulunan akvaryumda bakıyorum.
Büyük kaplumbağama ise 100 litrenin üzerinde bir akvaryumda bakıyorum ve yetersiz geldiğini düşünüyorum.
Bunlara dayanarak yukarıda yazdıklarımı yazıyorum.Bence 3 3 farklı akvaryumlara ayırmalısınız kaplumbağaları.Bakımlarının üstesinden bu şekilde gelemezsiniz.
 
RE: bir çözümü yok mu

ben suan öyle şeyler yapamam,odam küçük.3 yıl sonra istersem 1 oda büyüklüğünde bile alabilirim imkanım var ama suan olmaz ailemle yaşıyorum.yani ben 3 yıl idare ettiriyorum onları.ve öleceklerini sanmıyorum her birine 16 litreden fazla su düşüyor.4 aydır sadece apse sorunu oldu o bile kendiliğinden patladı.hepsi sağlıklı.o yüzden lütfen küçük diye tepki yağdırmayın sadece bu işe bakalım.Ben bu suyu bakteriler temizliyor diye biliyordum bakteriler mi yetersiz biraz bilgi lütfen
 
RE: bir çözümü yok mu

Selamlar,
Öncelıkle kumları kaldırıp yerıne iri çakıllar koymanızı tavsıye ederım.Kum sudaki pislikleri içine çeker.En ufak bir harekette geri verir.Kumu tamamen çıkarıp yerıne taş kullanmanızın büyük bir faydası olacaktır mutlaka.
Dış filtrenizin elyaf,sünger,seramik vb... malzemeleri mevcutmu ?

Dış filtrenin yanında güçlü bir iç filtre kullanmanızında faydası olacaktır.Akvaryumdaki su litresinin en az 5-6 katı kapasiteli bir iç filtre almanızı öneriyorum...
 
RE: bir çözümü yok mu

Bence de bu yazılan önlemlerle birlikte dış filtrenize aktif karbon koyun, Suyun dengesi oturana kadar bakteriler yerleşene kadar da yemlemeyi dışarıda yapın.
 
RE: bir çözümü yok mu

yemlemeyi akvaryum dışında yapmayı deneseniz iyi edersiniz bencede..bir de kum gerçek manada pis kalıyor..çakıl daha iyi bu durumda diye düşünüyorum..
 
RE: bir çözümü yok mu

kumlar bıraksa bile filtre çekiyor.ama yinede değiştirin diyorsanız değiştiririm.herşeyi mevcut.biyolojik sünger,karbon,elyaf ve seramik... kaba atıkları çekiyor kalmıyor hiçbir yerde eminim.Sudaki sararma idrarlarından olabilir mi
 
iyide idrarları filtrenin temizleyebileceği en küçük şeylerden biri idrar olduğunu zannetmiyorum
 
  Akvaryum suyu çabuk sararıyor

Kum'u bende tavsiye etmem.Çünkü baş edemiyorum.6 Kaplumbağa için çok az bir filtrasyon oluyordur.Bu sebeple su çabuk sararıyordur.
 
Cvp: Akvaryum suyu çabuk sararıyor

yem artıklarından felan oluyor diyorsunuz yani?
 
Cvp: Akvaryum suyu çabuk sararıyor

Daha önce yazdım şimdi de yazayım.
Suyunuz tam olarak oturmadığı için bu sorun olabilir.
Filtrasyon yetersiz olduğu için olabilir.
Aşırı yemlemeden kaynaklı bir kirlilik olabilir.
Populasyonun kalabalık olmasından kaynaklı bir durum olabilir.
Hem sararma hemde kötü koku varsa nitrat patlaması yaşamış olabilirsiniz.

Bu yazdıklarım için gerekli düzenlemeleri yaparsanız bu sorunla karşılaşmazsınız.
 
Cvp: Akvaryum suyu çabuk sararıyor

Sorununuz nitrat patlaması: Başıma geldiği ve alt ettiğim için yazıyorum.
Filtrenizin içine ayrıca 3 veya 4ncü katman olarak Amonium Remover Kurun. Hergün suyun 3 te 1 ini boşaltıp taze su ekleyin. Bunu suyun rengi ve kokusu oturana kadar yapın. Fazla yemleme yapmayın. Kumu kaldırın. Dipte şimdilik hiç bir şey olmasın. Suyun rengi oturmaya başladıkça litrenin 10 da 1 i kadar suyu 1 ay boyunca hergün sürekli değiştirin. Eğer doğru filtrasyon varsa sorun çözülür. Yoksa sürekli nitrat patlaması yaşarsınız.
Tecrübeyle sabittir. Malumat.
 
Cvp: Akvaryum suyu çabuk sararıyor

Kumun kalması lazım çünkü kapluşların pislikleri kuma giriyor taş olması kötü çünkü kapluş taşlarla oynuyor pisliğini görüyor ve yiyiyor pislik kuma gömüldüğü için birde sararması kumdan ola bilir kumu yeni aldıysanız kumu kaynamış suda bekletin öyle akvaryuma koyun bence. :)
 
Cvp: Akvaryum suyu çabuk sararıyor

antifbyigit' Alıntı:
Kumun kalması lazım çünkü kapluşların pislikleri kuma giriyor taş olması kötü çünkü kapluş taşlarla oynuyor pisliğini görüyor ve yiyiyor pislik kuma gömüldüğü için birde sararması kumdan ola bilir kumu yeni aldıysanız kumu kaynamış suda bekletin öyle akvaryuma koyun bence. :)


Kelimesi kelimesine yanlış bilgi veriyorsunuz.

Bir kere koku var diyor. Sarılık var diyor. Kum renk vermez bulandırır.Koku da yapmaz. Eğer akvaryum çürük koku yayıyorsa ve rengi sarıysa KESİNLİKLE nitrat patlaması olmuştur. O bulanıklık da 1 güne kalmaz geçer.

Ayrıca kumda pisliklerin kalması gibi birşey söylenemeniz de yanlış. Kumda kalan pislikler orda amonyağın birikmesine ve sonuçta nitrat patlamasına sebep olacak birşey. Hayvanlar pisliklerini yemiyorlar. Azına alıp geveleyip bırakıyorlar iyi gözlemleyin. Millet kumdaki pislikleri temizlesin diye balık akvaryumlarına çöpçü balığı koyuyorlar.

Dibine hiç birşey koymayın ama illaki koyacağım diyorsanız arkadaşların dediği gibi küçük çakıllardan koyun ama mutlaka haftada 1 dip çekimi yapın

Konuya hakim değilsek kafa karıştırmayalım lütfen.
 
Geri
Üst