Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum yaptırma vs netten satın alma

garez

Bronz 5 Üye
Katılım
18 Haz 2016
Mesajlar
26
Merhabalar,

10 cm kabuk boyu olan kaplumbağamız için 100 * 50 * 50, 9 mm bir akvaryum istiyoruz, internetten satın alabileceğimiz bir site yok sanırım araştırdığım kadarıyla, ben mi bulamadım yoksa mevcut değil mi hakikaten. akvaryumcuda yaptıracak olursak ne söylemek gerekir bir akvaryumcuya? kaplumbağa akvaryumu konusunda tecrübesiz bir akvaryumcu olabilir diye soruyorum bunu.

sizin önerileriniz var mı ekstradan? kuru alanı da akvaryumcuya mı yaptırmalı satın mı almalı? teşekkürler
 
Tek hayvanda kalırsan ölçüler makul. Ama iki hayvana çıkarsan 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığı lazım. Akvaryumun camları rodajlı olacak yani birleşme noktaları rodaj makinası ile pürüzsüz hale getirilecek böylece yapışmaları daha sağlam ve sıkı olacaktır.

Kayıt attırmaya gerek yok alt ve üstten aynı cam kalınlığında kuşak attırsan yeterli 3-4 cm genişliğinde olacak. Alt ve üst köşelere sac yaptırırsan çelik sac yaptır. Çelik paslanma yapmaz. Kapağa gerek yok.

Altına o ağırlığı kaldıracak mobilya yaptıracaksın. Dolabın bir gözüne dış filtre konacağı için onun sığacağı oranda olacak. Hemen arka üst kısmından delik açtıracaksın dış filtre boruları ve fiş çıkacak. Burada ilk aldığım zamanki konu var. Kuru alanı sonradan yaptırdım. İş yoğunluğundan gecikti.
mailto:/forum/konu-akvaryumun-son-hali-8910.html

Kuru alan cam üstü olursa iyi olur. Lamba kıskaçlı olursa akvaryuma tutturamazsın. Taban camı 8 mm yan camlar ve rampa 6 mm olacak. Yüksekliği 30 cm olsun yetişkin hale gelince kaçıyorlar. Rampa açısı 45 dereceden hafif yukarı olsun ama fazla değil. Uzunluğu su içine en az 10 cm girecek kadar olsun. Kaçış boşluğu ile onu da 10 cm dersek dik açı yan uzunluğu en az 20 cm olsun. (Kuru alan tabanından su içine doğru olan dik kenar) Ona göre rampa uzunluğunu eleman ayarlar. Rampa kenarlarına yelpaze biçiminde yan sette yaptır bu yanlardan akvaryum kenarına uzanıp dışarı atlıyorlar. Bu yelpaze örneği (AEK) emrenin konusunda mevcut. Aynı zamanda rampayı da destekler rampanın yan kenarından silikonlanacak üstünden değil. Diğer ucu da kuru alan giriş yan camlarına.

Kuru alan bölümü öne çıkan konularda örnekler var.
 
Cvp: akvaryum yaptırma vs netten satın alma

hazır burda bu konu açılmışken yeni başlık açmadan burdan sorayım sorumu muğla ve çevresinde akvaryum yaptıran, yada yaptırmasa da bölgedeki akvaryumcular hakkında bilgisi olan,  memnun kalınan akvaryumcu/imalatçı var mı?
 
Aydından bir arkadaşımız izmirde yaptırmıştı. Yani aydın şehrinde yok. Ek bilgi olsun.
 
Cvp: akvaryum yaptırma vs netten satın alma

saol cem büyük bir ihtimal bende izmir de yaptırıcam gibi duruyor bide galiba antalya da var
 
Geri
Üst