Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumda Kayıt ve Kuşak Nedir ? [Resimli Anlatım]

amir.mennan

As 5 Üye
Katılım
18 Ocak 2012
Mesajlar
632
Akvaryumda Kayıt ve Kuşak;

Akvaryumları ister hazır alalım veya ister kendimiz (dıy) olarak yapalım hacmine göre kayıt ve kuşaklarının atılmış olmasına dikkat etmeliyiz. Yahut yapım sırasında gerekli güçlendirmeyi yapmalıyız. Akvaryumlar derinlik çoğaldıkça Akvaryum Camındaki Esneme... artar. Bu tarz akvaryumların güvenliği için sadece alttan veya üstten kayıt kuşak eklemek yeterli gelmez. Orantılı olarak cam kalınlığı artırılmalıdır. Ortalama 200 Litre ve 50 cm yüksekliğe sahip bir akvaryumun sadece tabanından kayıt atmak yeterli gelirken üst ortadan artı destek için bir kayıt daha ilave edilebilir.

Çizimde kayıt ve kuşak türlerini veya şekillerini görebilirsiniz.

mailto:/albums/oo162/YIKIKTEMO/akvaryumkaytkuak.jpg

Kayıt ve kuşak anlam olarak akvaryum camının esnemeden dolayı silikonlarının açılmamasını ve esnemeden dolayı camın kırılmamasını sağlar. Burada hacme göre kayıt kuşak olarak net düşünceler yazmak yerine 75 ila 100 litre üzeri akvaryumlara bir güvenlik olarak ince kayıt ve kuşak atılmasının doğru olacağını belirtebilirim. Bazı akvaryumlarda aydınlatma çok önemlidir barındırdığı türler itibariyle. Bu tarz akvaryumlarda tamamen cam kalınlığına odaklanarak üstten kayıt atılmayıp alttan kuşaklar veya kayıtlar atılarak imal edilebilir. Ancak cam kalınlığı göre kesinlikle doğru seçimledir.

mailto:/albums/oo162/YIKIKTEMO/akvaryumkuak.jpg

Bu çizimde üstten ters H şeklinde kayıt atılmasını görüyoruz. Kayıtlar akvaryumun sol ve sağ tarafına kadar devam etmiyor. Filtre hortumları ve diğer bazı aparatların kullanımına engel olmaması hedefleniyor. Bu tarz kayıtlarda tabandan da güçlendirildiğinde oldukça güvenli olacaktır. Genel olarak cam kalınlığının kayıt, kuşak kavramında ihtiyacımızı azaltıp çoğalttığını düşünebiliriz. Cam kalınlığının artması maliyeti artıracaktır ancak mümkün olan en ideal kalınlığı edinmeye çalışmalıyız.

Sevgiler...

Kaynak:Akvaryum Portalı
 
Cvp: Akvaryumda Kayıt ve Kuşak Nedir ? [Resimli Anlatım]

Yararlı bilgiler vermişsiniz. Bu önemli bir konu. Ben, eni 100cm, boyu 60 cm ve yüksekliği 40 cm
ve 6 mm cam kalınlığı olan yeni bir akvaryum edindim. Ama camlar sadece silikonla tutturulmuş. Bu yüzden içini su ile doldurmadan önce böyle destekler yapmam gerekebilir. Akvaryumun eni kadar uzunlukta ve 15-20 cm eninde bir cam kestirip bunu akvaryumun tam ortasına silikonla tuttursam, yani karşı kayıt yapsam işime yarar mı? akvaryumu sağlamlaştırmak için neler önerebilirsiniz?
 
Cvp: Akvaryumda Kayıt ve Kuşak Nedir ? [Resimli Anlatım]

kayıt ve kuşak büyük hacimlerde çok önemli arkadaşlar.bunlar sayesinde esnemeyi azaltıyorsunuz ve güvenliği artırıyorsunuz.eline sağlık
 
Geri
Üst