Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumdaki Koku Sorunu

aliyildirim

Gümüş 1 Üye
Katılım
13 Haz 2013
Mesajlar
204
Selamlar

Kaplumbağaların suyu fanustayken çok kokuyordu, akvaryuma geçtim koku azaldı. Nerdeyse hiç koku duymuyordum üzerinden 1 hafta geçse bile. Fakat bugün sularını henüz dün değiştirmeme rağmen acayip bir şekilde kokuyor. Suyun yüzeyine baktım minik minik deri parçaları var sanki..

Kokuyu yapan hayvanın deri değişimi mi? Yoksa başka bir faktör olmuş olabilir mi? Ona göre suyu tekrar değiştireceğim
 
Cvp: Akvaryumdaki Koku Sorunu

Ayni dert bendede var yaklasinca cok kokuyor su
 
Cvp: Akvaryumdaki Koku Sorunu

su pislik kaynaklı kokar deri değil çünkü hayvan dışkının yanı sıra idrar da yapar. iç filtre pisliği çeker. fakat idrarı süzmez. bu da amonyak olarak yansır. dış filtre bu konuda etkilidir. ek malzemelerle içinde üreyen bakteriler amonyağı nitrite ve sonucunda nitrata çevirerek bu döngüyü tamamlar.

bundan hariç olarak akvaryumun hayvan sayısına göre yetersiz olması veya hayvanların giderek büyümesi bu durumun başlıca sebebidir. iç filtre kullanımında uç borusu motor suda kalacak şekilde hava kabarcığı yaptırılarak oksijen girmesi sağlanmalı ve temizleme yapılırken dipteki kum karıştırılarak pislik yüzeye çıkarılmalıdır. bu sayedeki su değişimi kokuyu azaltır ayrıca bio ichthyoda kullanmak kokuyu geciktirir. tabi bu iç filtresi olanlar için her su değişiminde iki veya üç damla damlatılarak yapılmalı.

ali sendeki koku dipteki pisliğin birikmesine bağlı olarak olmuş olmalı. kumu karıştırıp temizlemeye çalış.
 
Cvp: Akvaryumdaki Koku Sorunu

Cem abi akvaryumun suyunu boşalttıktan sonra kumu 4-5 kez sıcak suyla elimle sürekli karıştırarak yıkıyorum pislik asla olmuyor suda ama bu yüzeydeki şeyler normal bir pisliğe benzemiyor minik minik deri parçaları var sanki
 
Cvp: Akvaryumdaki Koku Sorunu

deri parçaları her daim olur. sürekli yenileniyor. kumu temizliyorsan o zaman hayvanlara göre yetersiz bir akvaryumun var bu durumda haftada iki defa kısmi su çekimi (1/3 oranında) ve su ekleme ile birlikte mavi damla bu işi çözecektir. aynı şekilde filtreyi de temizlemen gerekiyor.
 
Cem e tüm konularda katılıyorum ama suyun kokusu kalsınki temizlik gecikmesin. Su değişimleri sıklaşmalı ve küçükse akvaryum değişmeli.
 
Cvp: Akvaryumdaki Koku Sorunu

Mavi damla nedir bu arada bundan bahsedebilir misiniz?

Ben Deeplix'in reptivitini kullanıyorum su değişimlerimde litre başına 1 damlaya tekabul ediyor. Geçenlerde bu markanın jelini desteklememiştiniz ben attım onu. Bunu da mı atmalıyım
 
Mavi damla bakterileri yok eder. Genede kirlilik kalır. Ancak suyun genede temizlenmesi için oluşan kokuyu azalttığında yanıltıcı olabilir. Bence bu durumda kullanmaya gerek yok. Su kimyasal olmadan temiz olmalı yada temizlenme aralıkları belirlenmeli.

Vitamini kutusunda yazsa da suya damlatmanalı. Su değerlerini etkiler. Daha da önemlisi etkili yöntem ağızdan vermektir. Yeme damlatırsan daha iyi olur Ali.

Temizlik konusunu değerlendirmelisin. Ya filtre yetersiz, ya hayvan oranı akvaryuma fazla.
 
Cvp: Akvaryumdaki Koku Sorunu

ayrıca suya vitamin damlatma hayvanlara faydasından çok pisliğin içinde üreyen bakterilerin ve alglerin çoğalmasına neden olur.
 
Geri
Üst