Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryumun üstündeki bembeyaz köpük

kaplumbuğur

Bronz 3 Üye
Katılım
10 Ara 2012
Mesajlar
74
akvaryumun üstü bembeyaz köpük olmuş... neden olduğunu anlayamadım... akşam saat 17 sularında yemlerini verdim ve evden çıktım... gece saat 00 sularında eve geldiğimde akvaryumun üstü bembeyaz köpük olmuştu... kaplumbağalar pek şikayetçi gibi görünmüyo ama ben rahatsızım... bu neden olmuştur... kaplumbağalara bi zararı varmıdır... temizlemem gerekir mi...
 
Cvp: akvaryumun üstü bembeyaz köpük...!!!

filtreyi çalıştırmayı unuttunuz mu ? belkide filtre temizlenme zamanı gelmiş olabilir. bir de o gün herhangi bir ürün koyduysanız oda salınım yapmış olabilir. üst katmanı maşrapa vasıtasıyla alıp temizleyin. ve maşrapayıda sabunla yıkayın başka bir yerde kullanılmasına karşın. bu bakteri ile ilgili bir durumda olabilir.
 
Cvp: akvaryumun üstü bembeyaz köpük...!!!

dediğim gibi sadece yem verdim ve acilen çıkmama gerektiği için çıktım... ama ilk defa akvaryuma yem attım... daha önce hepsini ayrı ayrı çıkarıp başka bi kapta yemliyodum... eve geldiğimde hiç yem kalmamıştı... salınım da yapamaz heralde bu durumda.... dış filtreyide yeni aldım ve çalıştıralı henüz 1 hafta oldu... zaten hafta bir temizleme yaparım diye düşünüyodum... bu kadar çabuk temizlik istemez heralde... bilemiyorum... sabah uyandığımda hala vardı köpükler ve bende dediğiniz gibi üst katmanı temizledim... bakteriyel sorun ne olabilir ki...???
 
Cvp: akvaryumun üstündeki bembeyaz köpük

Öncelikle normalde kaplumbağaları alıp başka kapta yem vermenizi önermiyorum.
Gelelim sorunuza
Akvaryumunuzda kullandığınız herhangi bir dekor salınım yapmış olabilir,filtre çalışırken aynı anda aşırı miktarda yem vermek sebep olmuş olabilir ama dikkatimi çeken başka bir nokta filtrenin yeni olduğu.
Normalde dış filtre içindeki elyaf sayesinde bu sorunu ortadan kaldırır fakat filtreyi kullanmadan önce elyaf iyi yıkanmadıysa,üzerindeki tozu atılmadıysa köpük oluşturabilir.

%25 su değişimi yapın kurtulun
 
Cvp: akvaryumun üstündeki bembeyaz köpük

Filtre yeni olunca ilk çalıştırmada sünger ve elyafların arasındaki hava zerereleride buna sebep olabiliyor ama bir hafta sonra olması da bana zor geliyor. Köpük dediğiniz sadece renk fatrklılığı olmayan hava kabarcığı ise firtrenin yeni olmasına bağlayabiliriz bence.

Ahmet beyin dediği gibi yemlemeyi akvaryumda yapmak en doğrusu.
 
Cvp: akvaryumun üstündeki bembeyaz köpük

cevaplarınız için teşekkür ederim... filtre içi malzemelerini yeterince temizlediğimi düşünüyorum... yeterince temizlenmiş olmasa bile bir hafta sonra bu olayın gerçekleşmesi bana, filtreden meydana gelme olasılığını düşünmememi sağlıyo... renk değişikliği yok... akvaryumdaki suyu değiştirdiğimden bu yana 1 hafta geçmiş olmasına rağmen hala içilecek derecede berrak.... gerçekten renk koku felan hiç bişey yok... ama dediğim gibi sabun yada deterjan köpüğü gibi bişey... ama onlardaki gibi rengarenk değil... sade ve düz...
AYRICA
benim kaplumbağaları ayrı yerde beslememin sebebi baskın olan kaplumbağalar yüzünden diğerlerinin yem yiyememesi... ayrı yere almazsam iki tanesi nerdeyse hiç yem yiyemiyo... bide diyetleri düzgün uygulanmış olmuyo.... hepsi kafasına eseni yiyo.... hangi hangisini sewiyosa onu yiyo... :))
 
Cvp: akvaryumun üstündeki bembeyaz köpük

Ben yemden kaynaklı olacağını düşünmüyorum. Bu oluşmadan önce akvaryuma değişik giren sadece yem olsa bile. Önceki bir durumun sonucu da olabilir. Filtredeki hava kabarcığı, malzeme tozu, akvaryuma yeni konulan kum vs tozu olma ihtimali bence daha büyük etken. Eğer böyle ise suyu yukarıdan alıp bir hafta daha bekleyin derim. Tekrarlama halinde akvaryum içinde salınım yapan bir şey olduğunu düşünüp daha detaylı kontrol gerekebilir.

Başka yerde yemleme sebebiniz çok doğru, ama hepsini değil sorun yaşayan yada yaşatanı (hangisi azsa) dışarıda yemleyip gerisini akvaryumda yemlemek daha uygun bence.
 
Cvp: akvaryumun üstündeki bembeyaz köpük

Yeni konu açmak yerine bende burda paylaşmak istedim.

Sabah uyandığımda resimde olduğu gibi bir köpükle karşılaştım. kum dekor vs en az 3 haftalık ve dış filitre kullanmıyorum. suyun yarısını değişitirdim lakin yine de bu köpük oluşuyor anlayabilmiş değilim :S

Bir de silis kum kullanmaya 3 hafta önce başladım iç motoru günde 5 saat civarı çalıştırıyorum ve süngeri 7 günde bir temizliyorum. silis kum olmadığında akvaryum dibini akvaryum dip çekme pompasıyla veya suyu komple boşaltır temizlerdim ama o pompa ile silis kum üzerinden dip temizliği yapamıyorum. Çözüm nedir acaba?

Saygılarımla
alp

mailto:/a/img197/9594/g40z.jpg
mailto:/a/img534/8831/ix4q.jpg
 
Cvp: akvaryumun üstündeki bembeyaz köpük

o köpük kumdan kaynaklı toz tortusu. filtreden geçince bu tip köpük etkisi yapar. maşrapa ile sadece köpükleri al. zamanla düzelir. filtreyi sürekli çalıştıracaksın. dip sifonunu kum üstünde kirli bölge varsa üstünde gezdir kuma bastırma. silis ağır kumdur. çok az bir miktarını çekebilir ama önemsenmeyecek kadar az olur. yaklaşık bir tatlı kaşığı kadar.
 
Cvp: akvaryumun üstündeki bembeyaz köpük

Çok teşekkür ederim çok rahatladı içim :)
Öyle salınım bakteri vs şeyler okuyunca gerçekten çok korkmuştum :)
İlginiz için çok teşekkürler Sn Cem bey :)

Saygılarımla
alp
 
Cvp: akvaryumun üstündeki bembeyaz köpük

rica ederim. hayvanların en güzel ortamda yaşamaları bizi mutlu eder.

iç filtren olduğuna göre metilen mavisi de alıp suyuna iki damla damlatırsan oluşabilecek zararlı bakterilerin önüne geçebilirsin. özellikle su değişimleri sonrası genelde haftada bir defa.
 
Cvp: akvaryumun üstündeki bembeyaz köpük

Bakın bu aklıma hiç gelmemişti işte teşekkür ederim :)

Bu bahsettiğiniz ürünü balık akvaryumum için dezenfektan diye vermişlerdi bana akvaryumcular; suya damlatılınca mavi renk veriyor suya doğru üründen bahsediyorumdur umarım. Bir de balık akvaryumu, kaplumbağa akvaryumu olarak ürün farklı farklı mı alırken dikkat etmem gereken bir durum var mı acaba :)

Saygılarımla
alp
 
Cvp: akvaryumun üstündeki bembeyaz köpük

hayır farklı değil. aynı ürün. bu bakteri gibi canlıları öldürür. bu da göz ve kulak enfeksiyonlarına; deri ve kabuk lezyonlarına yakalanmamasını sağlar. veya varsa ilerlemesini önler. amonyak patlaması durumunda amonyağın zehirli etkisini tolere eder. alkol bazlı bileşik olduğu için fazlası hayvanı sarhoş eder. bu sebeple strese karşı sakinleştirici özelliği vardır. fakat fazla kullanımı hayvanı uyuşturabilir. fazlası zararlıdır. bu açıdan az kullanmak gerekir.
 
Cvp: akvaryumun üstündeki bembeyaz köpük

Haftada su değişimi sonrası 2 damla :)
Çok teşekkür ederim tekrar tekrar :)

Saygılarımla
alp
 
Cvp: akvaryumun üstündeki bembeyaz köpük

musluk suyu kullanıyorsan bir damacana da suyu beklet hem dinlensin kloru uçsun, hem de oda ısısında ısınsın. ısıtıcı suyu o zaman daha çabuk dengeye sokar. kısmi su değişimlerini duruma göre haftada iki defa yapabilirsin. çok ciddi durumlara gelmedikçe tam su değişimi yapılmaz. filtreyi de duruma bakarak temizleme aralığını ayarlarsın.
 
Cvp: akvaryumun üstündeki bembeyaz köpük

Tüm bilgilerinizi seve seve paylaşmanız harika bir şey hele ki günümüz petshoplarının saçma sapan yorumlarıyla alışveriş yapmaya çalıştığımız günlerde nasıl değerliler anlatamam. Her şey için çok teşekkür ederim kaplumbağalarım ve ben minnettarız :)

Saygılarımla
alp
 
Cvp: akvaryumun üstündeki bembeyaz köpük

malesefki petshoplar bu konuda yetersiz. bir çoğu balıktan öte bir şey satmıyor. kaplumbağa konusunda bilgisi olan, tüm türkiyeyi toplasan bir elin parmakları kadar. sattıkları halde bilgi edinme gibi bir çabaları da yok. yanlış yönlendirme yapmaları da cabası.
 
Cvp: akvaryumun üstündeki bembeyaz köpük

Maalesef öyle. İşte bu yüzden bu forum bizler için çok değerli, bu yüzden bilgileriniz bu kadar değerli :)

tekrar teşekkür ederim :)
 
Cvp: akvaryumun üstündeki bembeyaz köpük

Merhaba

Kopuk olusumu bende sadece cikis borusu ile oma paralel akvaryum kenari arasindaki 1-2 cm boslukta oluyor.Bazen ancak.Neye gore oluyor bilmiyorum ama dagilmiyor da.

Nedendir acaba ve nasil dagitmali?

Cikis borusunda ve ona paralel kenarda da beyaz ele gelen birseyler oluyor.Yumusak ipimsi.


Dosya eki yukleyemedim.( Dosya yükleme işlemi başarısız oldu.
Lütfen yüklemek için geçerli bir dosya
seçip tekrar deneyin.Hata Detayları:
Dosya hedefine taşınırken bir hata
oluştu. hatasi veriyor)
 
Berrak onlar deri parçaları. Filtre suyu döndürürken su çıkan yere gelen deriler suyun etkisi ile bulunduğu noktada sıçrayarak cama yapışır. O olağan durum. Elinle sıyırarak o pisliği camdan temizle.

Tam boru altına gelen noktada suda kalanlarda kör noktaya denk geldiği için birikme yapar. O kısmı da maşrapa ile çekip alırsın.
 
Geri
Üst