Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

AOÇ Hayvanat Bahçesi

bberk0897

Gümüş 5 Üye
Katılım
2 Ara 2011
Mesajlar
138
Arkadaşlar bugün tatili fırsat bilip AOÇ Hayvanat Bahçesine gittim.Öncelikle giriş ücretsiz Ankara'da oturanlara tavsiye ederim.Ama bazı hayvanların bakımları çok iyi değildi devlet bu hayvanlara çok daha iyi bakabilir.Gelelim geziye kırmızı yanaklı su kaplumbağalarına bizim dediğimiz boyutlardan çok daha üçük bir yer de bakılıyordu ve kuru alanlarının üstünde ısıtıcı falan yoktu.Bir kaç tanesi bayağı büyüktü.Sonra hemen yanında kara kaplumbağaları vardı.Kaplumbağalara yine olması gerekiyor dediğimiz boyutlardan küçüktü.İçeriye bir sürü marul koymuşlardı ya da kıvırcık olabilir.Bir de köşede bir su birikintisi vardı içinde de en küçük kaplumbağa vardı.Boyutu 3-4 cm falandı.Çok tatlıydı.Bazı maymunların içerisine fayans döşenmiş küçük odalarda bakılması bir nebzede olsa içimi burtu çünkü içinde hiç bir doğal şey yoktu ve çok küçüktü.Bence burası ücretsiz olmasın en azında 3tl gibi falan bir ücret olsun ve bu hayvanların bakım şartları daha güzelleşsin.Bütün bunların yanısıra güzel bir gün geçirdim tüm Ankara'lılara tavsiye ederim..
 
Cvp: AOÇ Hayvanat Bahçesi

Sevgili Bekir, paylaşımın için teşekkürler. Kaç sene Ankara'da yaşadım ama hiç gidemedim AOÇ hayvanat bahçesine. Çok üzüldüm kaplumbağaların haline. Yani, hep marulla mı besliyorlar yoksa? Bu çok kötü ama, çok üzücü. Hayvanlara değer veren, onurlu ve sağlıklı bir şekilde yaşamalarına izin veren bir toplum olmayı bir gün öğrenebilecek miyiz acaba? Keşke dediğin gibi giriş ücretli olsa ve en azından onların bakımı için biraz bütçe ayrılabilse. ya da bambaşka çözümler üretilebilse.
 
Cvp: AOÇ Hayvanat Bahçesi

Aslında burası geçen seneye kadar ücretliymiş.Sanırım özel bir işletmeymiş.Ama şimdi belediyenin ve bedava.Tabi ücret alınmasa bile gereken ilgiyi gösterse devlet büyükleri çok daha güzel bir yer olabilir.Bir de sanırım belediyenin tanıtım broşüründe Ankara'ya daha büyük ve güzel bir hayvanat bahçesi açılacağını okumuştum.İnşallah öyle olur..
 
Geri
Üst