Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Armut ampul

asi kız

Bordo Bereli
Katılım
9 Mar 2015
Mesajlar
1,143
İyi gunler evde calisan bi armut ampul buldum sarimtirak bi rengi var ..kullanilirmi?kurualanda kaplumbagalar icin?
 
Şeffaf ampuller hayvanın gözünü alır bu sebeple soft olanı tercih ederiz. Ampul bulunamazsa mecburen kullanırız. Ampul kaç watt ? Lamba kaç watt kaldırıyor.
 
1 senedir seffaf ampul kullaniyorum icini gosteren, hemen degistireyim bilmiyordum göz alma durumunu, kac watt, hangi marka onerirsiniz cem hocam? Lamba kac watt destekliyor bilmiyorum ucuz mandalli lambalardan bu renk renk uretilenler.
 
Lambalar 40 yada 60 wattlıktır. Kablosunun eni yarım santimlikse 60 wattlık daha ince ise 40 watt kaldırır. 40 wattlık olanların genelde kablo uzunluğu 1 metre; 60'lıkta 1.5 metredir.

Duruma göre ecolite de ya 42 W olanı yada 52 W olanı. Bauhausta satılıyor.

Piyasada yerli üretimlerde 40 W yada 60 W olanı alacaksın. Bu yerliler yarı fiyatına satılıyor. 3 tl olması lazım. Biraz daha çabuk gidiyor. 3-5 tane yedekli al.
 
Cvp: Armut ampul

Abi 40wltlik lambaya buňdan once 75wltlik takmistim gayet guzel calsti.olmazmi yani isigin rengi sari oldugu icin ampulun diş kismi şeffaf degil kirec renginde.
 
Lambanın kaldırdığından güçlü ampul takarsan daha fazla güç çeker bu da kabloya aşırı yük bindirip ısınmasına neden olur ve kablonun kaplamasını eritir. Kısadevre yapar.
 
Cvp: Armut ampul

Anladim abi peki bu ampulü dogru mu anlattim kullanilabilir mi ?
 
Cvp: Armut ampul

Abi bu sarimtirak isigi olan 40waltlik olmazmi?
 
Soft bulamazsan şeffaf olur.
 
Geri
Üst