Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Astronot ile su kaplumbağası birlikte

sarcoptes

Bronz 4 Üye
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
53
Yaklaşık 1.5 yıldır kaplumbağa besliyorum ve sıkıldım biraz akvaryumum onlar için oldukça ideal. Hep hem balık hem kaplumbağayı birlikte beslemek istemiştim ve dayanamadım karantina akvaryumuma güvenerek gidip 3 adet 7-8 cm astronot balığı aldım. 10 cm olan kırmızı yanaklılarımdan dişi olanı yüzlerine bile bakmadı. Erkek sadece başlarda merakından yavaşça takip etti sonra bıraktı. 3 gündür birlikte çok iyi yaşıyorlar hatta astronotlarım aralarında dolaşıyorlar. Yemlerini birlikte yiyorlar tabi astronotlarım temkinliler. Neredeyse tüm gün takip ediyorum hiç kovaladıklarını görmedim. Mağara tarzı kayalık falan da koydum her ihtimale karşı. Acaba bir problem çıkar mı evde yokken falan ? Hiç kaplumbağa ile balık besleyen var mı aramızda ?

mailto:/4lv0gJ.jpg

Akvaryum ölçüsü : 120-60-50 (360 litre)





Teşekkürler
 
Kaplumbağa balığı aciktigi zaman yer bide ideal boya geldiğinde kaçınılmazdır. Fakat ben kucuklugunde nasıl alışırsa öyle gidicegini düşünüyorum ufak bir boyda kaplumbaganin yanına balık konulduğu zaman varlığına alışır ve büyüyünce zarar vercegini düşünmüyorum tabi ki kaplumbaganin karnı tok tutulmalı. 3 gündür bişe yapmamışsa açıkmadıgı taktirde bişe yapcagini düşünmüyorum ama bunun garantisi yoktur
 
Cvp: Astronot ile su kaplumbağası birlikte

Haklısınız ancak astronotlar da 25-30 cm ye kadar büyüyorlar ve büyüme hızları kaplumbağalardan çok daha hızlı. Bu da demek oluyor ki ileride astronotlarım kaplumbağaları rahatsız edebilir. Bilmiyorum ancak izlemesi çok daha keyifli olduğu kesin. Sanki küsleri barıştırmış gibi hissediyorum :10:
 
Kaplumbağalar içgüdüleriyle hareket eder. Sadece acıkma ile ilgili değildir durum sebepsizde saldırabilir.

Özellikle yemleme zamanları hem cinslerine bilerek veya istemsiz zarar verebiliyorlar. Özellikle erkeğin tırnaklarını saplaması olası.

Balıkları o kadar büyümesi akvaryumu daraltacaktır. Bu yeri geldiğinde ferah ortam için yapay bitkileri dahi söken kaplumbağaların saldırmasını kaçınılmaz kılacaktır. Hayvanlar daha ergenlik sürecinde yani buluğ çağı dediğimiz zamanda ileride sıkıntılar doğacaktır.

Emre (AEK) zamanında akvaryuma astronot koymuştu. Aralıksız sıra ile dinlenerek hayvanı kovaladılar. Alıp ertesi gün iade etti.
 
Cvp: Astronot ile su kaplumbağası birlikte

Kovalama anında direkt iade ederim balıkları ama dediğim gibi çok iyi anlaşıyorlar gibi şimdilik. Herhangi bir şey olursa paylaşırım. Hatta kuru alan lambasını saat sabah 6 ya kurdum ki gidip oyalansınlar orada suda fazla dolaşmasınlar :D gece av olması da pek mümkün değil sanırım balıklar gece daha iyi görüyor.
 
Ortam kararınca kaplumbağalar uyur. Yalnız balıklar karanlıkta da yüzüyorsa gölgelerini görüp tehdit algısına düşüp panikleyebilirler. Yeri geldiğinde sirkülasyondan dolayı yaprakları oynayan bitkilerde hayvanları sıçratıyor. Balıklar gece sabit durup uyumuyorsa loş ışık veren gece lambası balıkları görmelerini sağlayıp rahatlatır. Sokak lambası ışığı vuruyorsa o da yeterli olur. Hareket edenin ne olduğunu görsünler yeter.
 
Cvp: Astronot ile su kaplumbağası birlikte

Gece lambamı açıyorum. Akşam olunca balıklar ufak mağaraya girip orada dinleniyorlar. İyice alıştılar balıklarım yem çalıyor artık kaplumbağalardan :133: Zaten balıklar 3 ay kadar sonra 15 cm falan olurlar ondan sonra hiçbir şey olmaz. Şu zor günleri atlatalım bir :D Teşekkürler tavsiyeleriniz için.
 
Geri
Üst