Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Avipom Merhem

thor

SKF Delisi
Katılım
16 Eyl 2010
Mesajlar
866
Arkadaşlar bu ilaç hakkında bilgisi olan varmı?
 
Cvp: Avipom Merhem

mailto:/urun_detay.aspx?kat=4&urn=9048

Burda biraz bilgi mevcut. Belki kullanan varsa daha ayrıntılı bilgi verecektir.
 
Cvp: Avipom Merhem

Teşekkürler bilgi için.
 
Cvp: Avipom Merhem

Rica ederim. Benim de pek bilgim yok; ancak epey kullanılan bir ilaçmış ki neredeyse her hayvan satış & bakım sitesinde mevcut.
 
Cvp: Avipom Merhem

Bu biraz daha ayrıntılı bilgi umarım faydasını görürsünüz:

Biyoteknik Kafes Kuşları İçin Siğil Benzeri Yüz (Scaly Face), Kirecimsi Ayak (Scaly Leg) ve Mantar Hastalıklarına Karşı Merhem
Siğil benzeri yüz (Scaly Face), kirecimsi ayak (Scaly Leg) Hastalığı:
Sarcoptia familyasından knemidocoptes pilae ve knemidocoptes mutans cinsi parazitler kafes kuşlarında uyuzun sorumlusudurlar. Bu parazitler çok küçük olup, ağızları hareketli, kısa ve çarpık bodur ayaklıdırlar. Amerika, Avrupa ve Avustralya’daki muhtelif kuşlarda yayğın bir şekilde bulunurlar. Bu parazitler bazı papağan cinslerinin, kanaryaların ve muhabbet kuşlarının ayaklarında pullanmalara (Scaly Leg), pullu yüz ve siğil benzeri yüz hastalığına (Scaly Face) sebep olurlar. İzole edilmiş kapalı yerlerde ve kafeslerde yumurtadan çıkmış ve yetiştirilmiş orta yaşlı kuşlarda da bulaşma olmadan hastalığın birden bire ortaya çıkış sebepleri bilinmemektedir. Kuşlara verilen yemlerden olabilir. Tabiattaki kuşların temas ettiği ve yem olarak kullanılan tahıllarla veya pet mağazalarında yemle beraber olan kuşlardan geçebilir. Böylece beslenme esnasında hastalık kafesteki kuşlara da bulaşabilir.
Hastalık kuşun alt ve üst gaganın birleştiği yumuşak yerlerde, göz etrafında, ayaklardaki pullar arasında başlar. Devamlı bulaşmalarda başka bölgelerde de görülebilir. Yetişkin kuşlarda hastalık sahası zamanla sert, yapraklı, topaklı, bilhassa oynak olan gaganın birleştiği yerde ve göz etraında yoğunlaşır. Bazı hallerde boynuzumsu bükülmeler ve acayip görüntüler verir. İlerlemiş vakalarda burun delikleri kapanabilir. Uyuz parazitleri kuru, sert, kirecimsi kabuklar altından çıkarak deriyi oyar ve içine girer. Büyüteçle bakıldığında tüm bölgenin arı kovanı gibi delik deşik olduğu görülür. Kabukların altındaki dokular devamlı tahrip olur. Gagalarda yem yerken hastalıklı delikler tahribatı yayar, zamanla gaganın eğri büğrü olmasına yol açar. Diğer taraftan kuşun yem kırmak ve yemek için yaptığı basınç çenede ve diğer yerlerde çarpılmalara sebep olur. Neticede çene kemiği ve gaga deforme olur.
Bileşimi:
Avipom Merhem %1 Malathion ve % 1 Salisilik Asit içerir. Beyaz renkli merhem şeklinde bir preparattır.
Farmakolojik Özellikleri:
Beyaz renkli merhem şeklinde bir preparattır. Avipom Merhem formülündeki Malathion sebebi ile insektisit ve akarisit, salisilik asitten asitten dolayı da antifungal etkiye sahiptir. Scaly face, scaly leg hastalığının etkeni Sarcoptia familyasından knemidocoptes pilae, knemidocoptes mutans parazitlerini Malathion öldürür. Salisilik asit ise kabukların yumuşayıp dökülmesini, mantarların üremesini önler. Aynı zamanda bozulmuş dokuların tamirine yardımcı olur.
Kullanım Şekli Ve Dozu:
Hastalık belirtileri görülür görülmez erken teşhis edilerek Avipom Merhem kullanılırsa tedavi daha etkili olur. Hastalığın tekrarı her zaman mümkündür, çünkü parazitler hep vardır. Bu yüzden yeni alınan kuşlar ve eski kuşlarda yukarıda anlatılan deformasyon ve deliklerden olup olmadığı zaman zaman büyüteçle dikkatle incelenmeli ve hemen Avipom Merhem sürülerek tedavi edilmelidir. Tedavinin tam başarılı olması için Avipom Merhem günde bir defa gaga ve ayaklara sürülmelidir. Sürme işi bir fırça ile yapılırsa ilaç deliklere ve deforme dokulara nüfuzu daha kolay ve etkili bir şekilde nüfus eder.
Yeni vakalarda 2 – 3 gün Avipom Merhem sürülmesi yeterli olabilir. Eski vakalarda gaga ve ayaklarda deformasyon başlamış ise 2 – 3 hafta her gün Avipom Merhem sürerek tedaviye devam edilmelidir.
İstenmeyen / Yan Etkiler:
Fazla miktarda kullanıldığında zehirlenme belirtileri görülür. Bu belirtiler mide sekresyonunun artması, diyare, kusma, abdominal ağrılar, gözde mukus salgısı ve nefes darlığıdır. Kaslarda titreme ve gayri iradi hareketler, uyku hali ve ölüm görülür. Bu durumda hemen cilt ve tüyler zayıf deterjan veya sabunlu su ile yıkanır.
Genel Uyarılar:
-İlaç tatbikatı esnasında su ve yemlikler kafesten alınmalı, kullanılan fırçanın kuşlar tarafından gagalanmamasına dikkat edilmelidir.
-Kullanmadan önce mutlaka prospektüsü okuyunuz.
-Çocukların ulaşamayacağı yerlerde bulundurunuz.
-Kullanmadan önce ve beklenmyen bir etki görüldüğünde mutlaka veteriner hekime danışınız.
-Ellere bulaşırsa bol su ile yıkanır.
-Sıcaktan ve direkt güneş ışığından koruyunuz.
-Göze tatbik etmeyiniz.
 
Cvp: Avipom Merhem

Tamam teşekkürler hepinize :D
 
Geri
Üst