Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bambu koymak

RE: BAMBU

Riskli, su yüzeyine çıkan bir bitki olduğu için tırmanıp kaçabilirler.
 
Cvp: BAMBU

kaçma riski yok abi çevresi inanılmaz yüksek diğer türlü uygun olurmu?
 
RE: BAMBU

Yapraklarını hemen yiyecektir. Yani sadece sapı kalacak. Ama zararı yok.
 
RE: BAMBU

Bitki olarakta yaprakları sakıncası olmayanlar arasında olduğunu hatırlıyorum. Bir çok kişi koydu ama yaprakları bir güzel yendi :)
 
Cvp: BAMBU

doğal ortama ne kadar yakın yapabilirsek onlar için ve bizim için o kadar iyi :)
 
Cvp: BAMBU

bence tutunma bitkisi olarak çook iyi :smile:
 
Cvp: Bambu koymak

emrenin belirttiği gibi bazı arkadaşlar koymuştu. uzun saplı alıp sadece su üstünde yaprak yapacak şekilde budarsan hem hayvanlar bulaşmaz veya tırmanmaya çalışmaz hemde üstten gölgelik gibi durabilir. bende düşünmüyor değilim. bu şekilde yapıp ısıtıcı vantuzuyla da (içi boş dairesel olanlar) kenara dik olarak sabitlersen kayıp aşağı inmez.
 
Cvp: Bambu koymak

hem görüntü hemde dogallık açısından hoş olur diye düşünüyorum :)
 
Sonuçta zararı yok. Cem' in önerisi güzel. Sabitlenirse görüntü kirliliği olmaz.
 
Cvp: Bambu koymak

Bende Koçtaştan bamboo cinslerinden olan "Lucky bamboo" alıştım set halinde ufak bir saksıda içerisinde 40 küsür tane var (fiyatını adete vurduğumuzda sarmal uzun satılanlara göre çok çok cazip kalıyor) boylarıda bir karışı geçmiyor(tabiki ilerleyen zamanlarda uzuyorlar) ve sarmal şekilde uzun satılan cinsten de değil bu Lucky Bamboolar, sarmallar oldukça uzun satılıyor bunlar kısa (her akvaryum boyutunda su dışına taşmayacak ölçekte), uzadıkça kesip gövdesinin tepe kısmına mumu eritip hava alan kısmını kapatılarak sağlıklı şekilde çoğaltılıp aynı zamanda da budanabilir bu şekilde. Tırmanıp kaçabileceği bir ortamda yaratılmamış olur. Ayrıca Lucky Bambooları almadan önce yaptığım araştırmada edindiğim bilgiler, hem yarı suda hemde tamamen suyun altında yaşayabiliyorlar, keskin yapraklarının olmaması da kaplumbağanızın yaralanmaması açısından önemli bunlara ek olarak suyu ciddi derecede berraklaştırdığını ve kaplumbağaların dışkılarından ve idrarlarından çıkan amonyağı önemli derecede absorbe ettiği bilgisini edindim herkese içi rahat şekilde kullanmasını bilgilerim dahilinde tavsiye ederim ve belirttiğim birçok faydası da muhteşem görselliğe cabası.
 
Cvp: Bambu koymak

dediğin ürünü geçenlerde bende koçtaşta incelemiştim. bunun sakıncası gece karanlıkta dolaşırlarsa gözlerine dalaşma riski var. ve yapraklarını yeme olasılıkları. uzun olanlar spiral kısmı akvaryum üzerine gelecek şekilde olursa çıkamazlar daha kullanışlı olur. ama denemek istersen dene sonuçta pahalı bir şey değildi. yalnız kök kısmını iyice yıka steril olsun. dik duracağı garantisi de yok sürekli yolma veya kaşınma sebebiyle bitki yerlerde yuvarlanacak ve elinde bir tomar çubuk kalacak.
 
Geri
Üst