Twitter
Facebook

Sitemize Hoşgeldiniz!..

Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu
  • AnaSayfa
  • Portal
  • Forum
  • Arama
  • Takvim
  • Yardım
  • Uye Listesi
  • Site Haritası
  • Bize Ulaşın
default avatar Hoşgeldin, Ziyaretçi: Aşağıdaki form ve bağlantıları kullanarak sitemize giriş/kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 Şifremi Unuttum?  Yardım  Üye Ol Tarih: 26-04-2018, Saat: 17:55
  1. Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım PlatformuTürkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu
  2. Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım PlatformuGenel
  3. Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım PlatformuKaplumbağa Hastalıkları
  4. Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım PlatformuAkciğer Enfeksiyonları
  5. Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformubazı hastalıklar ve ilaçları

Toplam (2) Sayfa: 1 2 Sonraki »
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gösterim Stili
bazı hastalıklar ve ilaçları
aragorn Çevrimdışı
Özel üye
**
Özel Üye
Yorumları: 2,176
Konuları: 88
Kayıt Tarihi: 30-09-2008
Teşekkürler: 30
98 Mesajına 89 Teşekkür Edildi.
#1 |
19-04-2009, Saat: 01:44
bazı hastalıklarda kullanılması gereken ilaçlar ve kullanım biçimlerinden bahsetmek istedim genel anlamda böyle bir konu olması iyi olur diye düşündüm. burdaki ilaçlar tamamen veteriner tavsiyesidir güvenle kullanılabilir. tabi ki yine de imkanı olanlar öncelikle mutlaka bir veterinere gitmeli hastalık durumunda bunu da belirtelim.

akciğer enfeksiyonu
akciğer enfeksiyonu tedavisinde 20gramın üstündeki kaplumbağalarda veterinerler enjeksiyonla tedavi uygularken yavrularda bu mümkün değildir. çünkü enjeksiyon için hayvanın yeterli kas dokusuna sahip olması gerek yoksa iğnenin sinire isabet etmesi gibi olası bir durumda felç olma söz konusu olabilir. bu yüzden yeterli kas dokusu olmayan yavrularda antibiyotik akvaryum suyuna katılarak verilmelidir. Akvaryumdaki su miktarı kaplumbağanın kabuğunu örtecek kadar ya da 1-2 parmak daha fazla olmalı. su sıcaklığı 33 derecede ve sabit kalmalıdır. ilaç sabah ve akşam olmak üzere 2 tablet olarak verilebilir günlük. tedaviye en az 5 gün, en fazla da 10 gün devam edilmelidir. asla tedavi yarıda kesilmemeli yoksa faydası olmayacaktır. durumu düzelse bile en az 5 gün vermeye devam etmek gerek ilacı.

verilebilecek antibiyotikler: monodoks, tetradoks, doksin


gözlerde enfeksiyon
göz damlaları sabah ve akşam her iki göze de birer damla olarak damlatılmalı. damlanın iyice göze yerleşmesi için kaplumbağa bir süreliğine ona uygun bir pozisyonda bekletilebilir. damla damlatıldıktan sonra hemen akvaryuma konulmamalı 20-30 dakika beklenilmelidir. bu tedaviye 1 hafta devam edilidğinde sorun çözülecektir. merhemleri ise pamuğa sürerek göz çevresine hafifçe sabah ve akşamları sürmek gerek. yine merhemi de sürdükten sonra en az yarım saat kuru alanda bekletilmeli kaplumbağa.

verilebilecek damlalar: gentagut, tobrex
verilebilecek merhemler: tobrex merhem, terramycin göz merhemi


mantar
mantar için dezenfektan kullanılmalı. genelde içlerinden çıkan prospektüse uyarak kullanıldığında sorun kalmaz ama hazır olarak satılan dezenfektan bulamayanlar eczaneden metilen mavisi alabilirler. metilen mavisi ya da contra-ıcyhto için kullanım şekli su değişiminden itibaren ilk gün her 10 litre su için 2şer damla, 2. ve 3. günlerde ise her 10 litre su için birer damla suya katılmalı. ilacı kattıktan sonra bir süre filtre çalıştırılmamalı. suyun rengi biraz maviye dönecektir bu normaldir endişe etmeyin uygun dozda kullanıldığında sorun olmaz. ayrıca mantar görülen bölgeye merhem de uygulanabilir pamukla. yine uygulandıktan sonra bir süre kuru alanda bekletilmelidir kaplumbağa

kullanılabilecek ilaçlar: contra-ıcyhto, metilen mavisi, batikon
kullanılabilecek merhemler: terramycin deri merhemi(göz merhemi değil bu farklı), furacin


gözlerde şişme
gözlerdeki şişkinlik ya akciğer enfeksiyonu belirtisi ya da vitamin eksikliğidir. akciğer enfeksiyonu ise yukardakiler uygulanabilir. vitamin eksikliğinde de suya ve yemlerine vitamin damlatılmalıdır. su 30derecede olursa iyi olur ayrıca yine terramycin göz merhemi de kullanılabilir.


kabuk yumuşaması
kabuk yumuşamasına vitamin d ve kalsiyum eksikliği, sudak parazitler ya da kuru alan olmayışı neden olabilir. tedavi için suya ve yemlere vitamin damlatılıp su temiz tutulmalıdır. kabuğa sertleştirici ya da başka herhangi bir kimyasal kesinlikle sürmemek gerek. günde 30dk ile 2 saat arası doğrudan güneşlendirme de fazlasıyla yararlı olur. suya da vitamin, gaga taşı ya da kalsiyum tabletleri katılabilir tedavi için.

kullanılabilecek maddeler: kaplumbağa vitaminleri, gaga taşı, fosfokalsiyum Granül
Cevapla }}
Teşekkür Edenler: mışılmışıl
VamPrelLa Çevrimdışı
-.-
**
Özel Üye
Yorumları: 1,819
Konuları: 17
Kayıt Tarihi: 30-09-2008
Ad soyad: Melis
Teşekkürler: 2
74 Mesajına 23 Teşekkür Edildi.
#2 |
19-04-2009, Saat: 12:09
Forumdaki en yararlı paylasımlardan biri olmus tesekrler7b8499a6

Melis



Akvaryum Bilgileriniz:

Kaplumbağa Sayısı:
Akvaryum Ebatları:
WWW
Cevapla }}
Teşekkür Edenler:
biber Çevrimdışı
Üye
**
Üye
Yorumları: 166
Konuları: 16
Kayıt Tarihi: 25-03-2009
Ad soyad: Zeynep Yaman
Teşekkürler: 0
1 Mesajına 1 Teşekkür Edildi.
#3 |
19-04-2009, Saat: 13:34
Çok teşekkürler kapluşlarımız için çok önemli bilgiler7b8499a6
Cevapla }}
Teşekkür Edenler:
MissSevda İzinli
maNgaci kiz
**
Özel Üye
Yorumları: 886
Konuları: 60
Kayıt Tarihi: 27-03-2009
Ad soyad: Sevda Cetin
Teşekkürler: 1
30 Mesajına 14 Teşekkür Edildi.
#4 |
19-04-2009, Saat: 14:40
Buna benzer bir konu bende açmistim fakat veterinere gitmek bana göre en dogrusu. Çünkü bazen göz sismesi saniyoruz baska birsey çikabiliyor.
Cevapla }}
Teşekkür Edenler:
aragorn Çevrimdışı
Özel üye
**
Özel Üye
Yorumları: 2,176
Konuları: 88
Kayıt Tarihi: 30-09-2008
Teşekkürler: 30
98 Mesajına 89 Teşekkür Edildi.
#5 |
19-04-2009, Saat: 14:46
aragorn Adlı Kullanıcıdan Alıntı:burdaki ilaçlar tamamen veteriner tavsiyesidir güvenle kullanılabilir. tabi ki yine de imkanı olanlar öncelikle mutlaka bir veterinere gitmeli hastalık durumunda bunu da belirtelim.

tabi ki imkanı olanlar için en iyisi veterinere gitmek bunu mesajda da belirtmiştim. burdakiler veterinere gösterme imkanı olmayan ve en azından kendi imkanları ile hasta kaplumbağalarını kurtarabilme adına birşeyler yapmak isteyen arkadaşlar için yazdığım veteriner tavsiyesi ilaçlar ve tedavi yolları.
Cevapla }}
Teşekkür Edenler:
MissSevda İzinli
maNgaci kiz
**
Özel Üye
Yorumları: 886
Konuları: 60
Kayıt Tarihi: 27-03-2009
Ad soyad: Sevda Cetin
Teşekkürler: 1
30 Mesajına 14 Teşekkür Edildi.
#6 |
19-04-2009, Saat: 15:14
Bu benim dusuncem hic kimseye degil bu laf fakat veterinere goturme imkani yoksa bence beslememeli. Veterinere parasi yoksa ileride yem icin ve diger esyalari icinde imkani olmayacak. Her ne olursa olsun mutlaka senede bir kez kaplumbagayi kontrol icin goturmeliler. Kaplumbagadir bunun her sene yine midesinde kurt olur veya baska birsey anlamazsin, sonra daha kotu bir hale gelir. Ben sikca kontrol icin veterinere gotururum hatta 2 ay sonra tekrar veterinere goturup vitamin asisi falan vurdurcam, ben türkiyeye gidince aniden hastalanmasini istemem tatilim bana zehir olur. Bu yuzden veterinere goturecem ama param yok diyenlere icten kiziyorum. Insan hasta olunca nasil doktora gidiyorsa, kaplumbagasinida goturebilmeli diye dusunuyorum ve param yok mazeretini kabul etmiyorum. Ben ev kiziyim calismiyorumda bir gelirim yok ama bir kosede hep leyla icin param olur, olurda birgun hastalanir diye. Onu kendi imkanlarimla degil ancak veterinere goturursem rahat ederim.
Cevapla }}
Teşekkür Edenler:
aragorn Çevrimdışı
Özel üye
**
Özel Üye
Yorumları: 2,176
Konuları: 88
Kayıt Tarihi: 30-09-2008
Teşekkürler: 30
98 Mesajına 89 Teşekkür Edildi.
#7 |
19-04-2009, Saat: 15:34
burdaki soruna da kaplumbağa ticareti neden oluyor. bu işi daha fazla kaplumbağa satabilmek için çok kolaymış gibi gösterip kapta besleyin günde 1 kez yem verin haftada bir suyunu değişin yeter diyerek 9-10 yaşındaki çocuklara bile satıyorlar kaplumbağaları. kaplumbağanın hasta olduğunu ne çocuk biliyor ne de ailesi haliyle veterinere gösterebilme durumu da olmuyor. bazıları önemsemiyor bile nasılsa ucuz ölürse yine alırız mantığıyla yaklaşanlar da oluyor. yani veterinere gösterememenin nedeni sadece maddi değil.yani en baştan yanlış giden bir olay bizim düzeltmeye çalıştığımız.bu yüzden sorunu kökten halletmedikçe maalesef daha çok kaplumbağa ölecek. tabi ki de en doğrusu kontrol için bile veterinere göstermek düzenli olarak fakat bu bilinç insanların çoğunda yok, ve de kaplumbağa ticaretiyle o hayvanların canı üzerinden para kazanan insanlar oldukça bu bilincin kazanılması da zor. bizim burda yapmaya çalıştığımız da bu bilinci insanlara verebilmek zaten.

en doğrusu tabi ki bir hayvan için sadece kaplumbağalar değil her ne olursa olsun elimizden gelenin en iyisini sağlamak.. konudan saptık sanırım biraz 7b8499a6 konuya dönersek daha iyi olcak bakım için en iyisini sağlamak konusunda tüm üyelerimizin hemfikir olduğundan eminim zaten.
Cevapla }}
Teşekkür Edenler:
MissSevda İzinli
maNgaci kiz
**
Özel Üye
Yorumları: 886
Konuları: 60
Kayıt Tarihi: 27-03-2009
Ad soyad: Sevda Cetin
Teşekkürler: 1
30 Mesajına 14 Teşekkür Edildi.
#8 |
19-04-2009, Saat: 15:56
aragorn Adlı Kullanıcıdan Alıntı:burdaki soruna da kaplumbağa ticareti neden oluyor. bu işi daha fazla kaplumbağa satabilmek için çok kolaymış gibi gösterip kapta besleyin günde 1 kez yem verin haftada bir suyunu değişin yeter diyerek 9-10 yaşındaki çocuklara bile satıyorlar kaplumbağaları. kaplumbağanın hasta olduğunu ne çocuk biliyor ne de ailesi haliyle veterinere gösterebilme durumu da olmuyor. bazıları önemsemiyor bile nasılsa ucuz ölürse yine alırız mantığıyla yaklaşanlar da oluyor. yani veterinere gösterememenin nedeni sadece maddi değil.yani en baştan yanlış giden bir olay bizim düzeltmeye çalıştığımız.bu yüzden sorunu kökten halletmedikçe maalesef daha çok kaplumbağa ölecek. tabi ki de en doğrusu kontrol için bile veterinere göstermek düzenli olarak fakat bu bilinç insanların çoğunda yok, ve de kaplumbağa ticaretiyle o hayvanların canı üzerinden para kazanan insanlar oldukça bu bilincin kazanılması da zor. bizim burda yapmaya çalıştığımız da bu bilinci insanlara verebilmek zaten.

en doğrusu tabi ki bir hayvan için sadece kaplumbağalar değil her ne olursa olsun elimizden gelenin en iyisini sağlamak.. konudan saptık sanırım biraz 7b8499a6 konuya dönersek daha iyi olcak bakım için en iyisini sağlamak konusunda tüm üyelerimizin hemfikir olduğundan eminim zaten.

Bu durumda ailelerde suçlu ve hatali sonuçta bu bir hayat ölüme birakmak bence çok yanlis ve günah. Benim annemde demisti birak ölsün alirsin yenisini ama ben aglayip veterinere götürdügümde oda arastirmis bakimini ve bana simdi hak veriyor. Burada hatali çocuklar degil onlar kandiriliyor tamam ama ya anne babalar, onlarda arastirmalilar. Ya bilmiorum bu ticaret bence hiç durmaz çünkü kirmizi yanaklilari yasaklarlar onun yerine sari yanakli gelir, sari karinli gelir veya baska bir kaplumbaga türü. Dediginiz gibi konuya geri dönelim.
Cevapla }}
Teşekkür Edenler:
gonzimmm Çevrimdışı
Üye
**
Üye
Yorumları: 696
Konuları: 81
Kayıt Tarihi: 30-09-2008
Ad soyad: Ecem
Teşekkürler: 0
10 Mesajına 0 Teşekkür Edildi.
#9 |
19-04-2009, Saat: 16:29
Paylaşım için teşekkürler Aragorn 7b8499a6
Cevapla }}
Teşekkür Edenler:
axatan26 Çevrimdışı
Özel Üye
**
Özel Üye
Yorumları: 177
Konuları: 25
Kayıt Tarihi: 09-10-2008
Ad soyad: Mustafa Erçetin
Teşekkürler: 0
2 Mesajına 0 Teşekkür Edildi.
#10 |
19-04-2009, Saat: 23:23
Çok önemli bilgiler,teşekkürler.
MUSTAFA ERCETİN (ES-ES-ES,Kİ-Kİ-Kİ,ESKİ-ESKİ-ES)

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE (ATATÜRK)

Akvaryum Bilgileriniz:

Kaplumbağa Sayısı:
Akvaryum Ebatları:
Cevapla }}
Teşekkür Edenler:
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
Toplam (2) Sayfa: 1 2 Sonraki »


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  akciğer enfeksiyonu ilaçları efezeus 25 3,478 06-04-2015, Saat: 11:41
Son Yorum: Alisarp
  Akciğer enfeksiyonu tedavi ilaçları se22mi 9 5,246 06-03-2013, Saat: 18:27
Son Yorum: sulo43

  • Konuyu Yazdır
  • Konuyu Takip Et


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

İletişim | Türkçe İlk Ve Tek Sukaplumbağası Bilgi Paylaşım Sitesi | Yukarı Git | Arşiv | RSS | Sitemap










Otuz.com
Resim Galerisi
SKF E-book
Petshop.com.tr









Forum Kuralları
Forum Yöneticileri
Sıkca Sorulan Sorular
Yarışmalar Ve Sonuçlar
Sukaplumbagası Ebook





















Türkçe Çeviri: MyBB Forum yazılımı: MyBB, © 2018
Tam Görünüm
Konu Görünümü