Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Benekli kaplumbağa almak istiyorum !!!

dexterx13

Bronz 5 Üye
Katılım
28 Ağu 2012
Mesajlar
34
Merhaba arkadaşlar ben 10 yıldır 3 tane kırmızı yanaklı su kaplumbağası besliyorum (hala yaşıyorlar). Ama şimdi benekli su kaplumbağası beslemek istiyorum. Nerde satalır yada satılırmı ?

İstanbulda yaşıyorum bilen varsa yardım edebilirimi...
 
Cvp: Benekli kaplumbağa almak istiyorum !!!

Benekli kaplumbağa sayısı azalmış yerli türdür satışı ve doğadan toplanması yasaktır. Ancak sahiplenme yolu ile alabilirsiniz. Zaten çizgiliden çok daha az besleyeni vardır. Şu anda da sahiplendiren biri bildiğim kadarıyla yok.

Birde yaşam şartları kırmızı yanaklılardan farklı olduğu için ayrı yerde bakmanız gerekecek. Farklı yerde bakmasının gerekliliğine bir etkende farklı türlerin anlaşmasının yok denecek kadar az olmasıdır.
 
Cvp: Benekli kaplumbağa almak istiyorum !!!

peki ya çizgili olanlar onları nerden satın alabilirim ?
 
Cvp: Benekli kaplumbağa almak istiyorum !!!

bende çok istiyorum ama yok .
 
Cvp: Benekli kaplumbağa almak istiyorum !!!

Çizgililerinde satışı ve toplanması yasak. Bende sahiplenerek aldım. Gene aynı şekilde sahiplenerek alabilirsiniz. Ama şu an sahiplendiren yok sanırım. Tabi tür kavgası konusu bunun içinde geçerli. Benim çizgili ile RES ler arasında sorun oldu ve hemen ayırdım. Zaten olması gereken şartlar onları ayırmamı gerektiriyordu, sadece hızlandı ve habitat farklılığı sebebiyle bu ayrılık iyi oldu. Çizgiliye uygun bir ortam ayarladım. Bulursanızda bu imkanlar varsa edinin derim.
 
Cvp: Benekli kaplumbağa almak istiyorum !!!

edinmek derken ben neyi kastettiğinizi anlayamadım
 
Hayvanı o imkanlar varsa alın anlamında söyledim.
 
Cvp: Benekli kaplumbağa almak istiyorum !!!

biri bakmaktan vazgeçicek ben veriyorum kaplumbağamı dicek ancak oyle alabiliceksiniz bahsettiği edinmekte bu
 
Eminonu kuscular cardisinda yavru benekliler var. Ve semenderlerle ayni yerde bakiyorlar!!
 
Cvp: Benekli kaplumbağa almak istiyorum !!!

Muhtemelen doğadan topladılar Doğa. Günahlarına girmek istemem ama hangi çiftlikten alacaklarki. Gene bahar ile birlikte başladılar. Çizgililerde düşmeye başlar.
 
Cvp: Benekli kaplumbağa almak istiyorum !!!

Kırmizi yanaklılarla aynı fiyata mı satiliyor yoksa dahamı pahalıya satılıyor alacağımdan değil :)
 
7.5 liraya satiliyor. Dogadan toplamalari da olasi ama birkac uretici de vardi yanilmiyorsam ulkemizden yurtdisina satis yapan. Yasak oldugunu soyleme gafletindr bulundum sahibine de "aaabi bunlar yerli tur yasak degil" dedi. Uzatmadim elbette, ne anlatacaksin. Semenderlerle ayni yerde bakmasi da zaten akil alir is degil.
 
Üreticiler bu fiyata oraya kesinlikle vermez. Yurtdışına geyet güzel fiyatlarla gönderiyorlar. Özellikle bu tür çizgiliye göre avrupada da azaldı. Talep fiyatı düşük olmaz. Zaren yurt içi satsalar avm pet shopları daha cazip olur bence. Biz hayvanların nesli tükenecek derken adamlar 7,5 tl fiyata satıyor. Hayvana bari 50-100 tl deki adam gibi bakacak olan sistemi olan alsın değil mi? Değeri bu olmamalıydı. Serzenişle sizlerinde başını ağrıtmayayım. Genede burada senin sayende sistemi olan arkadaşlar alırsa daha iyi bakılabilir. Sokaktan geçenler fanusta bakıp heba edeceklerdir.
 
Cvp: Benekli kaplumbağa almak istiyorum !!!

7,5 tl nedir, insan dağ bayır dolaşıp toplamaya üşenir. bir de adamların esas kazancının balıklar olduğunu düşünürsen.
 
Geri
Üst