Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Biraz farklı bir kaplumbağa:)

Sinanyılmaz

Yeni Üye
Katılım
29 Tem 2013
Mesajlar
6
Merhaba arkadaşlar, bugün tarım ile uğraşan bir köye geziye gitmiştim, yolun ortasında normal bir kaplumbağa gördüm. Gittiğim yerde kaplumbağalar zehirleniyor malesef... bahaneleri de tarım alanlarına zarar vermekmiş... bende çok küçük diye kendimi tutamayıp kötü doğasından aldım eve getirdim. seyrek şekilde fesleğen otu dikili uzun saksının içine koydum bir kaç ince dilimlediğim salatalık ile. Acaba doğasından ayrı yaşayabilir mi? Veya yaşaması için hangi şartlar uygundur, ne yer, ne sıklıkla su içer, nasıl su içebilir? en çok merak ettiğimde fesleğen kokusundan bir şey olabilir mi? Bunları burada öğrenebilir miyim bilmiyorum fakat google'a yazdığımda sadece su kaplumbağaları ile ilgili şeyler çıktı bende size sorayım dedim. şimdiden çok teşekkürler.

44580_149603795242851_1380481150_n.jpg
 
Cvp: Biraz farklı bir kaplumbağa:)

Merhaba Sinan,

Sanırsam o kara kaplumbağası, şu başlıkta onlar için detaylıca yazılmış yazıyı bulabilirsin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Biraz farklı bir kaplumbağa:)

Gerçekten çok teşekkür ederim pek zamanım olmadığı için forumu araştıramadım. :)
 
Cvp: Biraz farklı bir kaplumbağa:)

Ne demek yardımcı olabildiysek ne mutu bize
 
Merhaba,
Şimdilik marul, çilek verebilirsiniz. Suyu saksı altlığı gibi çok sığ olmayan ama uzanıp içebileceği bir kaba koyun. Su her gün değişsin. Verilen besinlerde geceye daji kalmasın.

Kara kaplumbağası beslemek ve yaşatmak çok zordur. Evde ufak bir kutuya hapsetmek eziyet olur. Bahçeli bir evde bahçede tellerle yada duvarla çevrili 4 metrekare yada daha büyük yeri olmalı. Bunun dışında bu hayvanlar kesin kış uykusuna yatar. Bununda ayarlanması doğaya nazaran çok zor. Senelerce evde kara kaplumbağası yaşatmış birine rastlamadım. En iyisi daha uygun bir ormanlık bölgede doğaya bırakmak.
 
Cvp: Biraz farklı bir kaplumbağa:)

Çok küçük olduğu için yaşayamaz diye korkuyorum, orta derecede etrafı kısa duvar ile çevrili bi bahçe var hemen evimin yanında, ağaçlık falan var fakat orada da çocuklardan dolayı biraz korkuyorum.
 
Cvp: Biraz farklı bir kaplumbağa:)

Diğer hayvanlarıda hesaba katmalı. Kedi falan saldırmasın. Bu sebeple korunaklı bir yer yapmak daha iyi olabilir. Gerçi bizim eski evde bahçede büyükçe bir kaplumbağa yaşardı, hiç bir problem olmadı.
 
Cvp: Biraz farklı bir kaplumbağa:)

bu hayvanlar su ihtiyacını bitkilerden karşılarlar. böyle dere kenarı yeşil bir yer bulursan bırak. şimdilik sulu yiyecekler uygun. onlardan verebilirsin.
 
Cvp: Biraz farklı bir kaplumbağa:)

şimdilik küçük bi teraryum yaptım, bir kaç haftaya malesef orada kalması gerek. Diğer haftaya başka bir yere gideceğiz yayla gibi orada düzgün bir yer bulursam orayı salmayı planlıyorum. Fakat burada ben verdiğim için acaba doğada da kendisi beslenebilir mi? yani sorun olur mu beslenmesinde?
 
Cvp: Biraz farklı bir kaplumbağa:)

Zaten bitki türevleri tüketecek. Doğada ne yiyeceğini bilir.
 
Cvp: Biraz farklı bir kaplumbağa:)

peki yaptığım teraryumda genelde toprağın altına girip orada duruyor, acaba uyku gibi bir şey midir bu?
 
Bu hayvanlar su kaplumbağalarına göre dahada çekingen ve ürkektir. Bu sebeple fazla ilgiden kaçınmalı.
Teraryum nasıl bilmiyorum ama bir bölge sıcak olmalı ve lamba ile ısıtılmalı. Ayrıca gölgelik mağara tarzı bir bölge daha olmalı. Bu hayvanlar doğada da bol bol saklanır. Yemek aramak ve ısınmak için dolaşırlar.
Bir yerde okuyunca farkettim. Daha önce iş yeri çevresinde gördüğüm bir kaplumbağada 5-6 tane kene vardı. Hatta veterinere götürecektimki hayvan kaçmış. Kene varmı bir kontrol etmekte fayda var.
 
Cvp: Biraz farklı bir kaplumbağa:)

baktım bütün her yerine daha çok küçük olduğu için temiz her tarafı, ben Alanya'da oturuyorum havalar sıcak oluyor yani ortam soğuk değil. yinede hep toprağın içine giriyor bende çıkarmak zorunda kalıyorum havasız kalır diye. geçici bi teraryum, babamın mesleği marangoz, daha büyük bir teraryum yaptırabilirim aslında 1-1,5 metrelik fakat geçiçi olduğu için sebze sandığının içine toprak ve taşlık yeşillik türü bir şey yaptım.
 
Cvp: Biraz farklı bir kaplumbağa:)

Bence girmek istiyorsa girsin toprağın içine hiçbir şey olmaz. Serinde gölgede olmak istiyordur. Bunalmıştır sıcaktan. Biraz daha büyük yer yapınca daha rahat eder. Şimdi böyle toprak ve çalılardan bir yerde dursun. Şu ahşap teraryum fikri çok güzel. Bence hayata geçirilebilir. Ama tabiki doğa onun için en iyisi.
 
Cvp: Biraz farklı bir kaplumbağa:)

dim çayının orada yiyeceği yeşillik varsa orada bir yere bırakabilirsin.
 
Geri
Üst