Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bulduğum yavru kara kaplumbağası hakkında yardıma ihtiyacım var!

BerkSamut

Yeni Üye
Katılım
22 Nis 2017
Mesajlar
5
Merhaba,
Kaldırımın kenarında bulduğum yavru kara kaplumbağasını alıp evime getirdim ve beslemeye karar verdim. Ancak hakkında bildiğim bilgiler internette okuduğum geneli kopyala yapıştır olan bilgiler. Sizden isteğim bu kaplumbağaları beslemek hakkında detaylı bilgiler. Kaplumbağa şuan serçe parmağımdan biraz kısa ve kabuğu biraz yumuşak geliyor bana ama daha önce kaplumbağa beslemediğim için pek birşey diyemiyorum. Yakın zamanda bir veterinere götürüp bilgi almak ve tedavi ettirmek istiyorum. Sizden ricam bilgilerinizi benimle paylaşmanız. Şimdiden herkese teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • 18072633_10155156140644536_1286105960_n.jpg
    18072633_10155156140644536_1286105960_n.jpg
    30.7 KB · Görüntüleme: 79
  • 18073214_10155156141489536_722579462_n.jpg
    18073214_10155156141489536_722579462_n.jpg
    36.4 KB · Görüntüleme: 93
Moderatör tarafında düzenlendi:
O civarlarda yeşillik bir alan var ise oradan gelmiş olması muhtemel.

Hayvanı kurtarmışsın bir çocuğa denk gelse öldürebilirdi. Yada araba altında kalabilirdi.

Hayvana marul kıvırcık yaprağı verebilirsin. Kıvırcık kalsiyum içerir. Ot türevli beslenirler. Suyu da bitkiden sağlar. Temiz kimyasal değmemiş bir ortam var ise oradan kara hindibada toplayıp verebilirsin karahindiba çimlerin arasından çıkan sarı çicekli bitkidir. Onun yapraklarını verebilirsin.

Yem olarak jbl agivert al. 100'lük küçük kutu alıp dene. Duruma göre büyük gramajlı alırsın. Bunu suya batırıp çıkardıktan sonra önüne koyarsın. Birde iguanalar için jbl iguvert var. Şayet agivert bulamaz isen bunu da alabilirsin ama öncelik agiverttir. Alırken son kullanma tarihine dikkat et 2018 olsun.

Petshoptan vitamin damla alıp haftada iki defa birer damla ağzına damlatmak iyi olur. Tercihen sera reptilin veya jbl aqua bulamaz isen diğer markalardan birini alırsın. Kabuk jeli veya diğer adıyla kabuk sertleştirici sakın kullanma.

Yavru kaplumbağaların kabuğu yumuşak olur. Bu darbeyi absorbe etmesini sağlarken büyüme aşamasında esnek yapısıyla organların iç basıncını azaltır.

Yinede bahçeli bir evde oturmuyor isen hayvan açısından doğal ortamından uzak durması sıkıntı olur. Kışın ise kış uykusuna yatırma sorunu olur. Bulunacağı ortamın 15 derece altına düşmesi lazım.

Temiz güzel sulak ve yeşili bol bir yer bulursan ve soyunu devam ettirmesi anlamında kaplumbağaların yaşadığı bir yer bulursan oraya bırak.

Bu süre zarfında dediğim şekilde beslersin. Ama bu süre en geç ağustos gibi olsun ki hayvan kış uykusuna yatmadan evvel kendini hazırlasın. Beslenip yağ depolasın. Kendine kış uykusunu geçireceği yer bulsun.
 
Cvp: Bulduğum yavru kara kaplumbağası hakkında yardıma ihtiyacım var!

Sana söyle bir tecrübemi anlatayım. Yeğenimin yavruyken aldığı bir kaplumbağası vardı. Kaplumbağa evde bakılırken bazı doğal davranışları göstermiyor. Kendini içeri çekmeyi bilmiyordu mesela. O da yavruyken alınmıştı. Hayvan çok az yiyordu, yer kısıtlı olduğundan gezemiyor 1 marul yaprağı ile hafta geçiriyordu. hayvan 1 yaşını geçtiğinde , piknik için gittiğimiz bir yerde saldık. Gezmiyor , bir şey yemiyor , öyle bekliyordu. 1 saat olmadan yanına gittim ve bir kuşun hayvanın gözlerini çıkardığını gördüm. Kafasına vurarak ta öldürmüştü. Yakınlarda tavuk vardı. muhtemel o yapmıştı ve bizimki kendini savunma nedir bilmiyordu. Bu olaydan sonra onların eve alınmasına karşıyım.
 
Kötü bir tecrübe ama anlatmak istediğimi uygun örnekle bu şekilde özetlemişsin.

Bunu bu konu dışı ele alıp genellersek doğada kendi habitatında yetişen her cins hayvan ile kısıtlı dar bir ortamda yetişen her cins hayvanda davranışsal farklılıklar oldukça çok. Kendini idame ettirme konusunda, ister korunma ister beslenme olsun, her cinsten hayvan sadece içgüdüleriyle değil. Çevresinde bulunan yetişkinlerden de başlangıçta birşeyler öğrenerek yaşama tutunuyorlar. Mesela avlanma, korunma ve yeme konusunda güçlüden zayıfa yiyecek sırasının beklenmesi gibi. Neyi yiyip neyi yiyemeyecekleri gibi.

Bu kendilerine zarar verebilecek bitki veya canlı av gibi yiyeceklerden tut, yaralanabileceği ya da öldürülebileceği canlılardan da uzak durmasına ve deneyimlemeden hayatta kalmasında kolaylık sağlar.

Özgürlüğün kısıtlanması da diğer bir boyut. Beslediğimiz hayvanlar çiftlik üretimi olsa da sonuçta doğanın bir parçası, bu davranışlarından farkediliyor. Özellikle yetişkin hale geldiklerinde. İç hesaplaşmaya girdiğimde keşke bizim habitatın canlıları olsaydılar diyorum o vakit doğaya salabilirdik. Oysa bizim habitatımızdaki canlılar için tehdit teşkil ediyorlar.
 
O zaman ben onun yuvasına koyduğum su kabını alayım zaten içmiyor döküp çamur ediyor
 
Çok aşırı bir sıcak veya su kaybı olmadığı sürece su içmez. Taze bitkiden aldığı sıvı yeterli olacaktır.
 
Çok çok az yemek yiyor. Birde şey sorucam su kaplumbağası gibi güneşlendirilimeye ihtiyaç duyar mı ?
 
Soğukkanlı grup hayvanlardan oldukları için dışarıdan gelecek ısıya ihtiyaç duyarlar. Yalnız ısı olarak kaç derece uygulanır o konuda bilgim yok. Sadece bulunduğu ortam 22 dereceden yüksek olsun. Hayvan ya kendisi kış uykusundan uyanmış yada annesi kış uykusundan uyanıp doğurmuş.
 
Yemek konusunda hala başarılı olamadık marul veriyorum yemiyor söylediğiniz yemi bulamadım internetten sipariş vericem şimdilik su kaplumbağası yemi veriyorum biraz ilgilendi galiba, cinsiyet konusunda söyleyebileceğiniz birşeyler var mı?
 
Cinsiyet bu yaşta anlaşılmaz. Yiyecekleri verdiğinde uzaklaş. Çevresinde biri olduğunda tedirgin olur. Kafayı çıkarmak istemez.
 
Hiçbir türlü ağzına bir lokma koymuyor sanarsınız beni protesto etmek için ölüm orucu tutuyor hayvan
 
Hayvan insana alışık değil. Bu sonuç olağan. Su kaplumbağalarına göre alışma ve adapte olma süreci zorlu olur.
 
Cvp: Bulduğum yavru kara kaplumbağası hakkında yardıma ihtiyacım var!

BerkSamut' Alıntı:
Merhaba,
Kaldırımın kenarında bulduğum yavru kara kaplumbağasını alıp evime getirdim ve beslemeye karar verdim. Ancak hakkında bildiğim bilgiler internette okuduğum geneli kopyala yapıştır olan bilgiler. Sizden isteğim bu kaplumbağaları beslemek hakkında detaylı bilgiler. Kaplumbağa şuan serçe parmağımdan biraz kısa ve kabuğu biraz yumuşak geliyor bana ama daha önce kaplumbağa beslemediğim için pek birşey diyemiyorum. Yakın zamanda bir veterinere götürüp bilgi almak ve tedavi ettirmek istiyorum. Sizden ricam bilgilerinizi benimle paylaşmanız. Şimdiden herkese teşekkür ederim. :helpsmilie: :helpsmilie: :helpsmilie:

Bir veteriner hekimine götürüp dış ve iç parazit bakımından tedavisini yaptırın derim. Kara kaplumbağalarında genelde kene olur.
 
Geri
Üst