Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam suya girmiyor

irem_s

Bronz 5 Üye
Katılım
16 Şub 2014
Mesajlar
26
Merhaba,
Benzer konu başlıklarını inceledim, hepsine tek tek bakamadım çünkü bir sürü konu var, sorunuma cevap bulamadım.
3 gün önce 3 tane su kaplumbağası aldım. İlk gün mecburen akvaryumsuz kaldılar ama ikinci gün akvaryum, su ısıtıcı, kuru alan, filtre ihtiyaçlarını karşıladım. İki tanesi oldukça hareketli ve canlıydı ve yemlerini yiyorlardı ama bir tanesi ne yem yiyordu ne suya giriyordu hareketsiz duruyordu. Güneş ışığı eksikliğinden olabilir diye düşündüm ve bugün uv lambası aldım. Birkaç saat açtım lambayı biraz canlandı gibi geldi ama hala suya girmek istemiyor. 1 haftada kendine gelir dediler ama garip hareketleri beni çok endişelendiriyor. Diğer kaplumbağaları tutunca çırpınıyorlar ama bunu tutunca kabuğuna çekilip gözlerini kapatıyor, kişiliği farklıdır belki bilemiyorum ama çok yorgun duruyor. Yem yemiyor. Suya girmiyor. Suya sokunca önce hareketsiz su üstünde duruyor sonra zar zor karaya çıkıp öylece duruyor. Ağzını açıyor boynunu uzatıyor. Ağzından su kabarcıkları çıkarıyor ve bazen vicik diye ses çıkarıyor hapşırıyor mu bilmiyorum göremedim. Kabuğunun altında pembelik göremedim. Kabuğunun üstünde beyaz tabaka oluşmuş bunun kireçten olduğu söylendi ama bazıları fırçalamayı bazıları da fırçalamamayı öneriyor çok arada kaldım.
Ben almadan önce çok kötü bakıldığı için belki de bu durumda, bir süre sonra alıştığında iyileşebilir ama kuru alanda kalıp üşütmesinden ve daha kötü olmasından korkuyorum sıcacık su varken dışarı çıkmaya inat etti. Ne yapmalıyım biraz daha beklemeli miyim yoksa veterinere götürmeli miyim?
Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Aynı konu varsa özür dilerim.
 
Cvp: Kaplumbağam suya girmiyor

hastalıkları yoksa girerler. hastalıktan kastım akciğer enfeksiyonu. böyle bi durum yoksa alışıcaklar giricekler sen bi elinle al bırak suya napcak izle suyuda 28 derece yap
3 kaplumbağa içinde ölüsü 250 litre akvaryum lazım umarım yeterlidir senin tank iremciğim
 
Cvp: Kaplumbağam suya girmiyor

İrem hanım foruma hoşgeldiniz kaplumbağanız ağır şekilde akciğer enfeksiyonu geçiriyor malesef.. akvaryumda ısıtıcı varsa 30 derece kadar çıkartın ısıtı ve pazartesi acilen bir veteriner hekime götürün


naruto !!! bilginiz olmayan konularda yorum yapmış olmak için yazmayın lütfen al eline suya at ne demek hayvan hasta belli ki deneme yanılma yöntemiyle işkencemi edilsin hayvana ?


İrem Hanım şu konuyu inceleyin lütfen

mailto:/forum/Konu-akciger-enfeksiyonu-respiratory-infection.html
 
Akvaryumda isitici lamba olmamasi usutmesine neden olabilir buraya UV lamba harici isitici lamba almak gerekir ve dereceyle olcerek konumlandirma yapmak gerekir bu derece ile su isisidq olculebilir UV lamba icinde UVa yoksa isitma lambasi UVa isitma lambasi olarak alinmalidir ayrica UVb lambanizin fotografini koyarsaniz yada marka modelini soylerseniz dogru mu degil mi soyleriz
UV lamba bu donemler 4 saat 10:00-14:00 arasi isitma lambasi 10 veya 11 saat 7:00 veya 8:00-18:00 arasi kullanilmali bunu 6 tl ye bauhausta satilan zamanlayicilarla sagliyabilirsiniz isitma lambasi olarak ayni yerden 52 w ecolite halisoft en ideal ampuldur
Su 26-28 Kuru alan 31-33 derece olmali bir onemli noktada aradaki fark 3-5 derece olmali

Yem yememesi alisma doneminden olabilir ne yemler kullaniyorsunuz 1 hafta sonra hala yemiyorsa vitamin baslamak gerekir ama kuru alanda isitici lamba olmadan durmasi hastaliga hergun biraz daha yaklastirir kaplumbagalarinizi hapsirma sounu var mi yok mu tam anlayamadim
Tekrar okudum da kaplumbaganizda bircok belirti var akciger enfeksyonu gibi duruyor acilen ayirip su seviyesi kabugunun hemen ustune gelecek bir kaba almalisiniz ki hayvan yorgunluktan bogulmasin hangi sehirdesiniz ona gore veteriner onerelim ?

Akvaryumun fotografini koyarsaniz ve boyutunu yazarsaniz baska onerilerde de bulunabiliriz


Hayvani sakin suya atmayin aksine dedigim gibi ayri bir kaba kabugunun az ustune yada ust kismina kadar su koyun fakat kaba isitici koyamassiniz cunku isitici su altinda kalmali plastik kisim disinda bu yuzden kaloriferin altina yada ustune degil 1 cm yanina koyun
Isiyi arttirmaya gelirsek bu metabolizmasini hizlandirir buna suan gerek oldugunu zannetmiyorum cunku vitamin vermekte gerek buyuzden isiyida 30 dereceye alirsak bu metabolizmasini zorlar sera reptilin yada jbl aqua vitamin alip yarin iki stick yeme damlatip elden yedirin yemesse agiz cevresine surerseniz bir kismini yutacaktir en azindan
 
Cvp: Kaplumbağam suya girmiyor

uv lamba uva mı uvb mi yoksa ikisi bir arada kompakt mı ? bunun yanında vitamin damla gerekli ilk tercihimiz sera reptilin yoksa jbl aquadır.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491
bu vitamini edindikten sonra el ile tutup başı havaya doğru getirildikten sonra ağız çevresine sürülüp yutması için biraz beklenmeli. bu vitamin hem iştah açar hemde direncini artırır.

ekipmanlar konusunda biraz daha detaylı veri iyi olur. veya tam anlamıyla akvaryumdaki herşeyin gözüktüğü bir resim. geçmiş olsun.
 
Tahiminen veteriner antibiyotik monodoks tedavisine baslar bu tedavide su isisi 33 derecd olmaliydi yanlis hatirlamiyorsam eger bulundugunuz sehirde bilgili veteriner yoksa bu prosesuru uygulamak konusunda cem veya emre abi sizi bilgilendirir
 
Cvp: Kaplumbağam suya girmiyor

suya damlatılıp su içinde bekletme durumlarında 33 derece öneriliyor. antibiyotiğin etkin faydası için bu gerekli. yalnız veteriner hekimin ayarlayacağı ilaç önemli. monodoks güçlü ve şahsen alınıp uygulanacak ilaç değildir. dozaj ayarlaması zordur. hayvan ölebilir. bu sebeple bu ilacı önermiyoruz artık. bizimkilere düşük dozajlı ilaçlar uygun olur.
 
Abi bilmedigim icin konuyu size pasladim zatem sanirim veteriner bulunamayinca antibiyotik oneriyordunuz mecburen
 
Cvp: Kaplumbağam suya girmiyor

bakalım sonuç ne olacak olmadı son çare öneri yaparız. aslında akciğer enfeksiyonu tehlike arz ettiği için sadece bu hastalık konusunda emre ile öneride bulunma işini pek tasvip etmiyoruz. diğer hastalıklar gibi değil bakım konusunda uzun bir süreç ve ölüm riski yüksek bir hastalık. iş ileri safhaya geldiğinde ekipmanların tam olması da iyileşmesinde önemli bir unsur teşkil ediyor.
 
Cvp: Kaplumbağam suya girmiyor

İlginiz için çok teşekkür ederim
Kullandığım uv lamba jbl marka 35 w uva lamba ve ısıtıyor, petshopta bunun güneş ışığının yerini tutcağını söylediler bayağı da pahalıydı ekstra olarak uvb mi almalıyım? Isıtıcı lamba en kısa sürede alacaktım her şeyi bi anda alamadım malesef.
Akvaryumun genişliği 35-25 cm zaten yavrular için şimdilik aldım büyüdüklerinde değiştirmeyi düşünüyorum, sığıyorlar içinde sıkışma yer kavgası olmuyor. Vitaminim reptivit.
Yemleri jbl sticks ve kurutulmuş karides. jbl sticksi hiçbiri yemek istemiyor çünkü ısıramıyorlar ezip verdiğimde de beğenmiyorlar ama karidesi bayılarak yiyorlar, hasta olan hiçbirini istemiyor.
Su 28 dereceye ayarlı, zaten suya girmediği için boğulma tehlikesi yok.
Akciğer enfeksiyonu belirtilerinin çoğu yok gibi duruyor alt kabuğu gayet normal, gözlerde sıkıntı yok, suya çökmüyor vs. Vitamin de ağzına sürdüm mümkün olduğunca ağzını açtığında döktüm ki yutsun diye. Önceden hiç hareket etmezdi bugün yürümeye başladı beni görünce bana bakıyor yürüyor yardım ister gibi ağzını açıp boynunu uzatıyor.
Ankarada yaşıyorum, pazartesi veterinere gitmeliyim galiba, ağzını açıp kapatması pek iyi durmuyor
Sırtındaki beyazlık konusunda ne yapmalıyım?


Bir de bu sabah çok canlandı yürüyor ayakları üstünde duruyor (önceden elleri kabuğunun içindeydi lazım olmadıkça çıkarmıyordu) hatta az önce hafiften suya bile girdi ama hala ağzını açıp kapatıyor iyileşiyor gibi geldi bana yanlış mı düşünüyorum?
 
Cvp: Kaplumbağam suya girmiyor

vitamin hayvanı canlandırmış. hergün bir defa uygulama yap buna 3 gün devam et. jbl agil veya calcil ise serttir o yaşta yiyemezler. sera raffy p alman gerek. yeni akvaryuma geçtiğinde uvb veya her ikisi bir arada olan kompakt modeli alırsın. şimdilik devit vitamin uygulaması yaparsın. eczanede satılır. cam şişede damladır. haftada bir, bir yeme bir damla olacak yem raffy p olsun. bu yemiyor ise ağız çevresine bir damla yeter.

bu konuda benim gittiğim veterinerin adresi var ona götür. ağız açma kapama yaptığına göre enfeksiyon ilerlemiş.
mailto:/forum/Konu-kaplumbaga-hastaliklari-hakkinda-bilgiler-tamamina-yakini-kapsar.html
hayvan kuru alanda duruyor ise dursun zorlama aldığı ısıyı alsın. lamba mesafesi uygun mu evde derece varsa akvaryuma yatırıp kontrol et 31-32 dereceye ayarlı olsun. hayvan bu aşamada kuru alanda çok vakit geçireceği için fazla ısıdan rahatsız olmasın.
 
Cvp: Kaplumbağam suya girmiyor

Zaten hiç dokunmuyorum kendi rızasıyla girdi suya ama yüzecek hali yok yavrumun. Derece alacaktım kalmamış bi daha gittiğimde alırım. Pazartesi de veterinere götürürüm. Bir de yeni yem alana kadar karides yedirmem sıkıntı olur mu hep onu yediler çünkü. Bir de uva'yı kaç saat açık tutmalıyım. Teşekkür ederim :)
 
10-12 saat bu mevsimde 7:00 veya 8:00-18:00 arasi uygundur gammarus ek yemdir normalde cem abinin yemleri edinmeye calisin kisa zamanda derece olarak seranin sari cam derecesi uygun olur serit dereceler cok guvenilir degil
 
Cvp: Kaplumbağam suya girmiyor

hayvanın kuru alanda kaldığı süreye göre saatleri uzatabilirsin. gerekirse 14 saate çıkarabilirsin. geceleri ise akvaryum üstüne kuru alanın olduğu yerden değil diğer uçtan hafif bir boşluk bırakacak şekilde ve akvaryuma düşmeyecek şekilde havlu serip ısı dengesini korumaya çalış.

bir iki günden bir şey olmaz. ama yemleri yarın almanda fayda olacaktır. suya girmesi iyi susadığı için girmiştir. bu tepkiyi vermesi iyi.

şu an için evde kullandığınız derecede olur. varsa eğer.
 
Cvp: Kaplumbağam suya girmiyor

Tamamdir cok sagolun, derece yok almaya gittigimde kalmamisti cam derece yarin gelcekmis. Akvaryumun kapagi var zaten odami da sicak tutuyorum gece olabildigince. Kendi kendine iyilesebilecegi bir hastalik mi yoksa ilac sart mi, yine de veterinere gostercem ama siz de veteriner kadar iyi biliyorsunuz diye soruyorum :)
 
Bahsettiginiz belirtiler ileri derece buyuzden sorf vitamin takviyesiyle gecmez diye dusunuyorum veteriner uygun antibiyotigi verecektir
 
Cvp: Kaplumbağam suya girmiyor

akciğer enfeksiyonu kaplumbağalarda en kötü hastalıktır. çok iyi şekilde bakılmalı ve tedavi görmesi gereklidir. uzun süren bir hastalıktır. ufak bir kalıntı dahi kalsa tekrar nükseder. bu süreçte büyümesi durur. enerjisini hastalığa harcar. önce hekime götürüp bunun gerçekten akciğer enfeksiyonu olup olmadığına bakılması gereklidir. veterinere götürürken ayakkabı kutusu gibi bir kapta ve havluyu katlayıp boğulmayacağı şekilde arasına koymalısın. yolda üşümesin. hatta rüzgar etkisine karşı bir poşette götür ama bağlama hava alsın poşet. kutuyada bir tane hava deliği aç. fazla sarsmadan taşı.
 
Cvp: Kaplumbağam suya girmiyor

Kaplumbağam bugün öldü, yetişemedim
 
Cvp: Kaplumbağam suya girmiyor

off tamda iyileşmeye başlamıştı sumu soğudu ne oldu :( başınız sağolsun keşke atlatabilseydi hastalığı :(
 
Cvp: Kaplumbağam suya girmiyor

başın sağolsun irem. demek ki hayvan son safhaya çoktan geçmiş. o zaman tedavide görse kurtulma şansı olmazdı.

yaşarcan o iyileşme hali değil. bu hayvanlarda gördüğüm bir davranış. ölüme yakın son anda son kez bir cana geliyor ve enerjilerini harcayıp ölüyorlar. artık ateşlenmeye bağlı su içme isteğimi bilmiyorum suya iniyorlar; bu işin sonunda genelde suda halsizlikten boğulup ölüyorlar.
 
Geri
Üst