Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Büyüme Oranları

Şimşek

Bronz 3 Üye
Katılım
22 Ocak 2011
Mesajlar
64
Arkadaşlar su kaplumbağası ile ilgilenmeye başlayan kişiler genelde pet-shop'lardan yavru kaplumbağa alıyorlar. Bu sebeple, doğru bakım uygulanan ve bir eksiği bulunmayan bir yavru kaplumbağanın ne kadar süre içerisinde ne kadar büyümesi gerektiğini öğrenmek isterim açıkçası.

Elinizde bu konu için faydalı olabilecek istatistik ya da tecrübeye dayalı bilgileriniz varsa öğrenmekten büyük mutluluk duyarım.

Şimşek'in bakımında bir yanlışlık-eksiklik olmasın istiyorum.
Bunların yanında sağlık ve doğru bakılan bir yavru, ne kadar sürede bir deri değişimi ve kabuk değişimi yapar, bunları da gözlemlemek istiyorum. Şöyle bir baktım siteye ama tam olarak bu detayları içeren bir konu göremedim..
Umarım yanılmıyorumdur.
 
Tamamen bakımla alakalı bir durum büyüme oranı.
Eğer su sıcaklığı, kullandığınız yemler, vitaminler, kaplumbağanın alanı uygunsa büyüme de o kadar çok oluyor.Kırmızı yanaklar 20- 25cm civarında bir büyüklüğe ulaşabiliyorlar.
Bu büyümeye bağlı olarak kabuk ve deri değişimleri gerçekleşiyor.
Kesin bilgilerin olmamasının nedeni her kaplumbağanın farklı büyüme süreçleri geçirmesinden kaynaklı.
 
Evet arkadaşlara katılıyorum bakımla orantılı olarak büyürler. Ancak ortalama söyleyecek olursak 1 yaşını dolduran kapluşun kabuk boyunun 10 cm civarı olması gerekiyor.
 
Geri
Üst