Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çok hastaysa Devit-3 yerine Calcimax D3 ?

venom

Gümüş 2 Üye
Katılım
27 Nis 2013
Mesajlar
197
Bundan sonra kabuğu yumuşamış yem yiyemeyen hasta kaplumbağa sahiplerine suya calcimax D3 tablet atmalarını önersek olurmu? Çünkü yem yiyemiyosa devit-3 verilemiyo mürekkep balığı kemiği tozuda verilemiyo öyleyse suya 1 tane calcimax d3 tablet atsınlar bu ilaç suya atınca hemen köpürüp eriyo 1 tableti 880 IU D3 vitamini 1000 mg kalsiyum içeriyo. Hasta kaplumba yem yemese bile akvaryumun suyundan içeceği için hem kalsiyum hemde D vitamini almış olur. Bu yöntem daha iyi değil mi ?


8697928020061-600x600.jpg



Hem mürekkep balığı kemiği hemde devit-3 ün yaptığı işi tek başına yapıyo Hemde hiç yemle falan uğraştırmadan yapıyo. Yem yiyemeyen kabuğu yumuşamış kaplumbağalar için en iyi çözüm bu
 
Cvp: Çok hastaysa Devit-3 yerine Calcimax D3 ?

D3 yağlı bir vitamin devitte bulunan hayvansal ürün diye biliyorum. bunda ki yapay olabilir. ama aynı biçimde ise bu akvaryumu kirletir. ayrı bir kapta eritildikten sonra hayvan konabilir. ama prospektüsünü okumam gerek net bir şey diyemem.
 
Bende bilmediğim için yanıtlamadım venom. Konuya alakasız kalmayız merak etme. Yarın ben bu vitamini araştıracağım. Ağızdan vermek yerine yem yemeyenler için suya atarak vermek gerçekten daha uygun olursa tabiki faydalanmak gerekir.
 
Cvp: Çok hastaysa Devit-3 yerine Calcimax D3 ?

Bundaki d vitamini yağlı değil işte suya tamamen karışıyo. çünkü bende içmiştim bundan küçükken aklıma ordan geldi :33:


tableti suya atıyosun hemen eriyo kalsiyum ve D vitamini veriyo. Devit-3 gibi sadece d vitamini değil yani kalsiyumda veriyo bu
 
İçeriğinde portakal varmış bunun.
 
Portakal sekerli.. ben kendi kaplusuma bunu vermezdim d3 kabuguna surerdim.
 
Cvp: Çok hastaysa Devit-3 yerine Calcimax D3 ?

Etken olan ağızdan vermek Ecem. Kabuktan eser miktarda alır.
 
Benim kapluşlar bazen yem yemiyo korkuyorum budan suyuna atsam olurmu tosbiklere bi zarar vrmesin :) venom nerde bulabileğimizi ve kjac para oldunu yazarsan cok iyi olur almayı düsünuyorum da :)
 
Cvp: Çok hastaysa Devit-3 yerine Calcimax D3 ?

Kontrendikasyonları:
Bileşenlerin bir veya birden fazlasına alerji, hipervitaminoz D, nefrolitiaz, ürolitiaz, böbrek yetmezliği, hiperkalsiüri, hiperkalsemi, dehidratasyon, gastrointestinal kanama, gastrointestinal tıkanma, ileus, konstipasyon (kabızlık), peptik ülser hastalığı veya renal yetmezlik durumlarında kontrendikedir. Doktor tavsiyesi dışında yüksek doz vitamin D ile beraber kullanılmaz.
Uyarılar/Önlemler:
Böbrek taşı ve hiperkalsiüri geçmişi olan hastalarda doktor kontrolü altında kullanılır. Kalsiyum karbonat emilim bozukluğu en fazla aklorhidri hastalarında görülmektedir; fakat bu hastalarda hiperkalsemi ve hiperkalsiüri ancak uzun süreli tedavi sonrası gelişebilir. Yüksek doz D vitamini ve kalsiyum tedavisi gören hastalarda düzenli olarak plazma kalsiyum seviyesini takip etmek amacıyla plazma protein seviyelerinin ölçülmesi gerekir. Böbrek diyalizi gören hastalarda fosfat bağlayıcı olarak kullanıldığında serum fosfat ve kalsiyum seviyeleri düzenli olarak ölçülür. Dijital alan hastalar hiperkalsemiden korunmalıdır. Calcimax® – D3, önerilen dozlardan daha yüksek dozlarda, uzun süreli kullanılmaması gerekir. Özellikle kronik renal yetmezliği olan hastalarda magnezyum içeren antiasitlerle birlikte kullanımı hipermagnezemiye yol açabilir.


yukarda yazanlar bu denilen ilacın prospektüsü . bu ilac hakında bildiğim yani dr umun bana dediği en önemli şey böbrek rahatsızlığı olan hastalarda dikkatli kulanılması gerektiği zira benimde böbreklerim rahatsızdı o yüzden aklımda net kalmış. ilacı bilen biri olarak insanın böbreğine zarar verebilecek bir ilacı ben kullanmam kaplumbağımda şahsen.
 
Cvp: Çok hastaysa Devit-3 yerine Calcimax D3 ?

Bu arada portakal derken portakal aroması içeriyormuş. Detaya gireyim dedim.
 
Cvp: Çok hastaysa Devit-3 yerine Calcimax D3 ?

Portakal kaplumbağalarının diyetinde yok. Kesinlikle vermeyin.

Ana konunun ürünü 4 yaş altı çocuklara verilmiyor. Kaplumbağalarda doz ayarı sorun olabilir.
 
Cvp: Çok hastaysa Devit-3 yerine Calcimax D3 ?

içinde %1 suni tatlandırıcılı portakal aroması var hiç şeker yok geri kalanı saf kalsiyum ile D3 Vitamini @murat yazıcı calcimaxın Yan etkilerini yazmışsın ama devit-3 ünde bi sürü yan etkisi var prospektüsünde yazıyo :huh: Doru oaranda verirsen yan etkisi olmaz çünkü zaten kalsiyumla D3 vitaminine ihtiyacı var kaplumbanın. Bence devit-3 ten daha iyi çünkü bu yağlı değil suya tam karışıyo hiç görünmüyo bile eriyince Hemde kalsiyumda veriyo mürekkep balığı kemiğine falan gerek kalmıyo :33:

40 tableti 18 lira eczanede Ben yarın aldırıyım hemen :'':
 
Dozaj önemli venom. Birde bu köpüren bir ilaç ise bu özelliğinin yan etkisi olurmu bilmiyorum.
 
Cvp: Çok hastaysa Devit-3 yerine Calcimax D3 ?

köpüre köpüre eriyip bitiyo sonra hiçbişey gözükmüyo aynı su gibi gözüküyo. Bence olmaz yan etkisi O kadar suya 1 tablet atsak anlamaz bile Kaç litre su var içinde akvaryumun. Ben yarın alıcam bi parça atcam suya. bakalım benim kaplumba napcak
 
Cvp: Çok hastaysa Devit-3 yerine Calcimax D3 ?

muratın kontrendikasyonlarda belirttiği üzere kalsiyumun aşırısı böbrekte taş oluşumu d vitamin fazlası sindirim ve boşaltım sisteminde ciddi problemler yaratıyor. yağ çıkmadığına göre sentetik olması kuvvetli.

venom eğer deneyeceksen başka bir kapta eritip sonra hayvanı koy. kendi akvaryumunda yapma bu oranda en az 3 litrede 1 tablet gibi olsun. yalnız bunu hasta olması durumunda ve iştahsız ise uygulamak yerinde olur. sağlıklıyken gerek yok diye düşünüyorum. son çare olarak kullanılmalı.
 
Cvp: Çok hastaysa Devit-3 yerine Calcimax D3 ?

venom davit-3 ve Calcimax bu ilaclar benim evimde kendi kulandığım ilaçlar (Calcimax i bir süre kulandım ama böbreklere zararlı olduğu için bırakmam gerekti). devit 3 ün ilacındaki yan etkiler Calcimax a göre daha az. hani bunu ben değil dr um demişti. senin tercihin tabi ki ben sadece fikrimi söyledim o da ilac etkileşimi konusunda.
 
Cvp: Çok hastaysa Devit-3 yerine Calcimax D3 ?

Bugün attım 1 tablet suya Köpürmeye başlayınca kaplumba çok fena korktu :haha: Korkunca dışarı çıkardım tam eridikten sonra koydum yine içine şimdi D vitaminli kalsiyumlu suyun içinde yüzüyor halinden memnun Daha atmam çünkü kabuğu sert zaten beton gibi maşallah Kendim içicem calcimaxı boyum uzasın biraz kemiklerimde güçlensin :33:
 
Devit 3 dahi fazla kullanılmasın derken bu ilaç için dr böbreklere daha zararlı diyorsa hiç riske girmemeli.
 
Geri
Üst